Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

iwonaz 12:10, 10 maj 2013

Ja także nie mam nic do tego osiedla domków. Przynajmniej wygląda to schludnie, a nie kogel mogel...drewniane domy obok dworków na 300-metrowej działce, a jeszcze widziałam taki jeden gdzie ogromne kamienne lwy siedziały przed wejściem. to dopiero jest żenada. Takie osiedla są wszędzie na zachodzie i przestrzeń życiowa jest pięknie zagospodarowana. Myślę, że nia ma co się czepiać, a jak jeszcze mają ładne ogródki to czego chcieć więcej...bo najpiękniejszy jest Marzenki
ana_art 12:45, 10 maj 2013

Marzenka a odnosnie tulipó to te kolory pmieszane zamawiałaś? bo ja jestem pewna ze czerwonych nie zamawiałam ani żółto-pomarańczowych a takie mam...
Milka 14:01, 10 maj 2013

Marzenko, wszystkie tulipany mnie zachwycają, a te różowe kupię sobie na jesień
a u mnie też są inne niż kupiłam, miały być białe lilikształtne, i tylko rodzaj się zgadza, bo kolor nie, taki nijaki!
wcale się nie dziwię, że wszyscy wyciągają szyje, jest co podziwiać
i czytałam plan naprawczy, myślałam że tylko ja nie wyrabiam, ale widać wszystkie tak mamy
buziam i wolę jednak z tobą rozmawiać
AgaNet 16:23, 10 maj 2013

iwonaz napisał(a)
Ja także nie mam nic do tego osiedla domków. Przynajmniej wygląda to schludnie, a nie kogel mogel...drewniane domy obok dworków na 300-metrowej działce, a jeszcze widziałam taki jeden gdzie ogromne kamienne lwy siedziały przed wejściem. to dopiero jest żenada. Takie osiedla są wszędzie na zachodzie i przestrzeń życiowa jest pięknie zagospodarowana. Myślę, że nia ma co się czepiać, a jak jeszcze mają ładne ogródki to czego chcieć więcej...bo najpiękniejszy jest Marzenki

Potwierdzam popularność osiedli "katalogowych" domków choćby na wyspach Tak tu teraz deweloperzy budują, a ludzie chętnie takie domy kupują - są gotowe podjazdy, parkingi, często zagospodarowana zielień przed domkami, albo choćby rozwinięta trawa z rolki ( w tańszych wariantach )
Sama mieszkam na takim osiedlu, i taka zabudowa mnie nie razi

Ale dom Marzenki jest piękny !!! Też bym taki chciała

Madzenka 18:52, 10 maj 2013

Slawko napisał(a)

Trochę mi głupio bo zamiast pisać o Twoich pięknych tulipankach, to to co zobaczyłem wprawiło mnie w śmiech a zarazem we wstyd za polską architekturę Ten szereg domków katalogowych i to dodatku wszystkie takie same... woła o pomstę do nieba Dobrze, że taka Marzenka ma wyczucie stylu i smaku

To fakt rewolucje architektoniczne.... Wszystkie identyczne w kształcie i kolorze...
Moja znajoma mieszka na osiedlu - wszystkie domy z identyczną biała elewacja, wszystkie dachy dwuspadowe z identyczną dachówką, ale kazdy dom o innej powierzchni i w róznych wariantach: jednorodzinne, bliźniaki, szeregówki. Ogrodzenia i alejki wykonane przez dewelopera. Każdy ogród inny a osiedle przepiękne i w ładzie architektonicznym. Na prawdę robi to wrażenie ładu, porządku i wygląda bardzo estetycznie.
Te domy widoczne w oddali rzeczywiście drażnią z powodu swojej identyczności i żóltego koloru elewacji ale z bliska dzieki porządkowi wyglądają zdecydowanie lepiej niż domy w centrum wsi... Każdy w innym kolorze, z rozpadającymi się ogrodzeniami....
Uwielbiam alpejski ład architektoniczny, z wymogami w zakresie dachów i kolorów elewacji. Chcialabyma by coś takiego funkcjonowało w Polsce. Dostsowałam się do spadzistych dachów, chociaż chciałam plaski.... z kolorem elewacji też bym się dostosowała. Mam mimo wszystko przyjemność sąsiadować z domami o zblizonej architekturze i z jasnymi pastelowymi kolorami elewacji.

Ale Sławko mój dom nie pasuje do pola rzepaku..... Wiem.... Ale cóż ja poradzę że lubię inny styl..... Na początku na nasz szkielet stalowy patrzyli jak na dziwoląga ale już wszyscy przywykli
Madzenka 18:55, 10 maj 2013

Margarete napisał(a)

Ja tez czekam na podpowiedzi w tej kwestii... może załozymy osobny wątek.... bo każdy jak go zapytac ma swój jakiś sposób na te cholery !!!.........bzzzzzzzz.........wczoraj jak codziennie wróciłam po pracy po 17.00 z planami ogrodowymi... po drodze zkupy, pies, obiad i juz o 18.00 byłam w ogrodzie do 19.00 wytrzymałam, oganiając sie, smarując sie, drapiąc bąble z poprzednich dni, naprzemienie ale wytrzymałam tylko do 19.00.... przez te fruwające złośnice...bydlaki....
Jakie macie pomysły na walke z nimi ????

Aha i jeszcze dołączam do grupy fanów twoich tulipanów !!!

na ten post nie musisz odpowiadac Mandżen !!! :-0)

Odpowiadam..... nie mam sposobu na komary... Gryzą strasznie!!! Mam tylko antidotum po... Smarowałam się dzisiaj rano, bo cała w bąblach....
W radiu dzisiaj mówili, że nie lubią wanili i lawendy. Trzeba sobie balsam i wodę do ciała waniliową lub lawendową kupic. Aha i nie lubią mięty
Warto teź łykać wit B.... Ale ja nie cierpię zapachu ciała po zażywaniuntej wit..... Komary też...
Madzenka 18:57, 10 maj 2013

ana_art napisał(a)
Marzenka a odnosnie tulipó to te kolory pmieszane zamawiałaś? bo ja jestem pewna ze czerwonych nie zamawiałam ani żółto-pomarańczowych a takie mam...

Dostałam . Nie zamawiałam.... Ale tak jest zawsze, nawet kupowane w sklepie mają niespodzianki w innym kolorze
Madzenka 19:05, 10 maj 2013

Pozdrawiam, macham i tuliskam
Znacznie się ochłodziło, pochmurnno i nie chce mi się pracować na ogrodzie. Muszę odpocząć po tych szaleństwach ogrodowych
Kasiek 20:42, 10 maj 2013

Komarow u mnie jeszcze niet,ale mam delegacje slimakowa ze wszystkich stron swiata. Rozeszlo sie lotem blyskawicy ze nowe hosty sa na stole szwedzkim...Mniam mniam, i za darmo
Syla 20:50, 10 maj 2013

Nadrobiłam kilka stronek .... piękne kolorki tulipanków ....