No no cóż za zmiany się szykują, konsekwentna jesteś Tess, ja rozwaliłam przedogródek a skończyło się na całym trawniku i teraz nic nie skończone, jedynie ilość chwastów mnie przeraża, na tujkach zeszło mi godzinę a nie jest idealnie, przełaża chwaściory zza płota a o reszcie to nie wspominam, plewie i plewie i nadal są :/ i kora nie pomaga...
Martek, to zielistka Domowa roślinka
Ale robię sadzonki i w lecie stosuję do kompozycji doniczkowych
W tym roku zrobiłam sadzonki, ale do donic nie wsadziłam, tylko w doniczkach w moich gazonach kapielowych stały.
Nie mam jeszcze tej trawki docelowej, to dla przymiarki wykorzystałam to, co miałam.
Ładna, prawda?
To w takim razie ja też mam taką zielistkę .Tylko nie wiem od czego to zależy,że jedne sadzonki są takie inne jak ta ,a innym rosną węższe paseczki ...
Miał ,Ircia ma jakąś trawkę bardzo podobną ,myślałam,że to ona ...
Ja też włożyłam zielistkę w grunt jak Danusia napisała,że się nadaje.Najpierw zbladła,a potem nabrała właściwej barwy
Dzięki za szybką relację
Tess,ale zielistka nie przezimuję ...Pewnie,że ładna Ja swoją w Obi kupiłam rok temu jest bardzo plenna
Martek, to zielistka Domowa roślinka
Ale robię sadzonki i w lecie stosuję do kompozycji doniczkowych
W tym roku zrobiłam sadzonki, ale do donic nie wsadziłam, tylko w doniczkach w moich gazonach kapielowych stały.
Nie mam jeszcze tej trawki docelowej, to dla przymiarki wykorzystałam to, co miałam.
Ładna, prawda?
Martek, to Ty masz trawnik? I to taki cudny? I kanciki też masz???
Ja myślałam, że tylko kolorowe rabaty..
No, pieknie Normalnie pięknie Dlaczego ten zakątek dotąd ukrywałaś?
Tess tu był sam trawnik nie powiem zawsze wypielęgnowany.Zawsze oznacza jakieś ponad 12 lat tyle co tu mieszkam.Za domem też trawa i kilka iglaków było.Tu trzeba zmian na lepsze ...,ale to nie moja broszka mamy odmienne priorytety z moją T
Serce mi pęka,ale jakoś trzeba zacisnąć zęby i robić swoje na przodzie
Tyle się na słuchałam,że szczęściu trzeba pomagać,brać sprawy w swoje ręce to nie takie łatwe
Bo ten skrawek ziemi to jest moje szczęście ...
No oczywiście zaraz po dzieciakach ))))))
Gosia, ale czy ja dobrze pamiętam, że możesz tam tylko 80 cm na roślinki przeznaczyć?
Bo jakby wiecej było, to można by poszaleć Tło ze szmaragdów (strzyzonych) a przed tym i derenie, i hotrencje i co tam jeszcze zechcesz