Zapomniałam napisać, że domek z oknami do lasu świetny jest
Dzięki, Tess.
Drugie grabie mają doświadczenie z kostrzewą siną i jakąś biało zieloną trawą, które rozlazły się po naszym wcześniejszym ogrodzie i były okropne. Trzeba im to przyznać. Do dziś "wydłubujemy" je z różnych miejsc. Ja tam trawy lubię. Te wszystkie piękne okazy, które tu są popularne i inne, które gdzieś tam się pojawiają w ciekawych nasadzeniach.
Udało mi się rozszyfrować te iglaczki, które Danisia wsadza w murki w Zimozielonym...
Są to:
No no cóż za zmiany się szykują, konsekwentna jesteś Tess, ja rozwaliłam przedogródek a skończyło się na całym trawniku i teraz nic nie skończone, jedynie ilość chwastów mnie przeraża, na tujkach zeszło mi godzinę a nie jest idealnie, przełaża chwaściory zza płota a o reszcie to nie wspominam, plewie i plewie i nadal są :/ i kora nie pomaga...
Martek, to zielistka Domowa roślinka
Ale robię sadzonki i w lecie stosuję do kompozycji doniczkowych
W tym roku zrobiłam sadzonki, ale do donic nie wsadziłam, tylko w doniczkach w moich gazonach kapielowych stały.
Nie mam jeszcze tej trawki docelowej, to dla przymiarki wykorzystałam to, co miałam.
Ładna, prawda?
To w takim razie ja też mam taką zielistkę .Tylko nie wiem od czego to zależy,że jedne sadzonki są takie inne jak ta ,a innym rosną węższe paseczki ...
Miał ,Ircia ma jakąś trawkę bardzo podobną ,myślałam,że to ona ...
Ja też włożyłam zielistkę w grunt jak Danusia napisała,że się nadaje.Najpierw zbladła,a potem nabrała właściwej barwy
Dzięki za szybką relację
Tess,ale zielistka nie przezimuję ...Pewnie,że ładna Ja swoją w Obi kupiłam rok temu jest bardzo plenna
Martek, to zielistka Domowa roślinka
Ale robię sadzonki i w lecie stosuję do kompozycji doniczkowych
W tym roku zrobiłam sadzonki, ale do donic nie wsadziłam, tylko w doniczkach w moich gazonach kapielowych stały.
Nie mam jeszcze tej trawki docelowej, to dla przymiarki wykorzystałam to, co miałam.
Ładna, prawda?