Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

30 arów wietrznej pustyni 11:43, 28 lip 2024

Do góry
Narsilia napisał(a)

Tak ,tak zainspirowała mnie i się nakręciłam i męża też tylko ta pogoda mnie zraziła ale jak tylko będzie oknno pogodowe to podskoczymy napewno

Klaudia, ja już po zakupach Zdążyliśmy w okienku bezdeszczowym. Wracam w takimi łupami: hortki Phantom, budleje Little Ruby, brunnery (niestety nie wiem jaka odmiana,ale tu nie miałam cisnienia na konkretną) i skusiła mnie gipsówka, bo kiedyś sie czaiłam do niej. Jeżówek ogrom, ale nie moje odmiany które chciałam..ale i tak wracam mega zadowolona!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:20, 28 lip 2024

Do góry
Poranne zdjęcia są boskie ❤️

Idealnie się wpasowała

Chwasty w trawniku 09:03, 28 lip 2024

Do góry
Dzień dobry,

Ogród prowadzę o 7 lat.
Niestety w tym roku mam jakiś niesamowity wysyp chwastów różnego rodzaju.
Babka - z tym sobie poradziłem za pomocą Starane Target.

Niestety na innego typu chwasty nie działa. Jestem zrozpaczony. Często koszę trawnik na krzyż, nie podlewam zbyt obficie. Nie używam za dużo nawozu.
Proszę o pomoc

1 chwast

2 chwast

W Kruklandii 08:52, 28 lip 2024

Do góry

Glina i zielsko 08:22, 28 lip 2024

Do góry
Myślałam że się dziś pokręcę po ogrodzie ale pada od wieczora. Deszcz gęsty i intensywny.

No nic. Bedzie dzień lenia.
Mąż Obiecał obiad w knajpie.

Miłego dnia
Ogródek Gosi 23:49, 27 lip 2024

Do góry
Na razie jest tak

Mam już plan poprzesadzania roślin, bo jak widać trochę moja przybyło.
Wykorzystam wszystko co już mam, bo muszę troszeczkę rozluźnić
Magary Dramaty z Rabaty 23:48, 27 lip 2024

Do góry
Kolejnego motylka zostawiam
Ogródek Gosi 23:46, 27 lip 2024

Do góry

Magara napisał(a)
Gosia, niby działka duża, ale z przemyślanym miejscem na rabatach krucho

U mnie niby też, ale zawsze coś można wymyśleć. Ja właśnie poszerzyłam rabatę, bo dostałam od Agatorka trawkę

anabuko1 napisał(a)
Piękne liliowce.
U mnie już tyle mniejszości.
Lilia też śliczna

Aniu, liliowce bardzo lubię.
A lilii mam w tym roku jakoś mniej

April napisał(a)
Śliczny ten twój liliowiec pająk śliwkowy. Ja mam tylko żółte. Ale te ciemne są bardziej efektowne.
A co ciekawego dostałaś od Agi że aż donica za mała?

Też mi się bardzo podoba. Zobaczę, czy można już podzielić. To młoda sadzonka.
Aga przywiozła mi turzycę Raureif. Pamiętasz jak mi się podobała u Ciebie.
Nie miałam miejsca na takiego olbrzyma, więc musiałam mu stworzyć nowe.
I dzięki temu poszerzyłam rabatę

Było tak

Grzebiuszka ziemna 22:55, 27 lip 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Cóż to za wąż na murku? Super pomysł z wieszakiem jako podporą dla pomidorów.

Patrysia pominęłam Twój wpis, jak mogłam
Ten wąż to postrach dla nowo przybyłych gości, mam w ogrodzie trzy jeden fioletowy dostosowany do dąbrówki rozłogowej burgundy od Sylwii.
Na stałych gości już nie działa

UrszulaB napisał(a)
U Ciebie tyle ciekawostek ogrodowych! Dzis zachwyvam sie kleome. Dla mnie to odkrycie. Obiecałam sobie, że za rok wysieję.
Ogladajac zdjecia Twojego ogrodu az mi przy biurku pachnie ziołami

Grzebiuszka, nie mogę u Ciebie poszukać zdjec z dalszej perespektywy. Nie potrafię sobie skleić w glowie w calosc Twojego przebogatego w roślinnosc ogrodu. Da sie cos z tym zrobić?

Ojejku! Ula dziękuję w sumie to mój ogródek jest nieduży, ale obok, w ciągu kilka rodzinnych bez ogrodzenia, to daje poczucie przestrzeni, chociaż i tak staram się omijać lub obcinać zdjęcia z rupieciarnią męża-zbieracza, nie nadają się do upublicznienia, taka karma więc sama rozumiesz... O wizytówce nie pomyślałam, w sumie mam jeszcze 3 obszary do poważnych zmian, może wtedy? Któż to wie
Ewa777 i Ula druga dziękuję

Alija napisał(a)

Bożenko, kleome to przepiękny kwiat, bardzo mi się podoba, nawet raz udało mi się wyhodować i miałam kilka kwiatków (jeszcze w czasach przedogrodowiskowych). Jedyny jego minus to według mnie taki, że jednoroczny.

Alu może i minus, ale wyczytałam, że się rozsiewa
znalazłam jeszcze taki wątek:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/151-cleome-kleome

Suszę następne trzy tace nagietków, świecą w takiej masie

szałwia lekarska, pierwszy zbiór, wyjątkowo dorodne i nie obżarte liście w tym roku:

oregano gold tuż przed ścięciem i suszeniem, to już drugi zbiór:

Fragment kuchenno-ziołowego (i nie tylko) z dwóch ujęć. W zeszłym roku przejęłam od Joli pomysł i posadziłam tytoń leśny, a w tym roku zdumiałam się nad siewkami w różnych miejscach

Magarku, zmierzyłam, 1,20 m taka klasyka z All..ro, marzy mi się taka ładna metalowa, jak kiedyś Jola z szarobiałego pokazała

30 arów wietrznej pustyni 22:30, 27 lip 2024

Do góry
Dzisiaj znowu natyraliśmy sie jak dzikie osiołki. Pauza w nasadzeniach-teraz szykowanie terenu pod trawnik i kolejną rabatę. Nobla dla osoby, która wymyśliła glebogryzarkę! I tak nie zdazyliśmy wwszystkiego wygrabić po tym gryzieniu starego 'trawnika' , a gdybysmy mieli to zrywać wszystko recznie to juz w ogóle nie wiem ile udaloby sie dzisiaj zdziałać i czy moje plecy wytrzymałyby tyle godzin.

30 arów wietrznej pustyni 22:18, 27 lip 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Fajnie wyszła ta rabata. Czysto i elegancko.

No rabatka czeka jeszcze na jeżówki w odcieniach biało-różowych żeby trochę tam wypełnić.
Spotkalam się z opinią że te gatunkowe jeżówki to takie babcine kwiatki...no kurcze, może i babcine, ale mnie one zachwycają chociaż straszne potwory z nich wyrosly w tym sezonie i biedna świdośliwa nie może się przebić.
Do raju daleko - u Ewy 21:52, 27 lip 2024

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Drugie kwitnienie róży burgundy ice

Burgundy ma przepiękny kolor i te aksamitne płatki, moja już niestety przekwitła.
Rambrandt ma oryginalny kolor, piękna.
Ogrod nad bajorkiem 21:43, 27 lip 2024

Do góry
April napisał(a)
Aniu, niesamowite te twoje zdjęcia. Wiem że robisz świetne kompozycje ale i fajnie potrafisz je potem uchwycić w obiektywie. Bardzo przyjemnie się ogląda.
Ja dzisiaj przesadziłam tego zdechłego mercedesa. Specjalnie dla niego dorobiłam brzuszek na jednej rabacie. Ciągle mam nadzieję że ruszy. Choć wyszedł z ziemi bez kopania. Nie tworzy korzeni. Martwi mnie to.

Cieszy bardzo, ze sie podoba. Ale zmartwilas mnie tym mercedesem. Korzen jest mniejszy niz kiedy sadzilas? Przez rok powinien juz ladnie sie zbudowac.Jestem ciekawa co wyjdzi.
U mnie w nowej rabacie buszuje kret i nornica, wszystko wysadzone wisialo w powietrzu, Dzis udeptywalam. Musze sie postara o plastikowe butelki i powsadzac pręty, bo mi wszystko zdemoluja.
Tym bardziej, ze ma byc tam sadzony moj nowy dereń Controversa Variegata

tu mam na niego fajna miejscowke, ładnie wypelni luke:

Grzebiuszka ziemna 21:43, 27 lip 2024

Do góry
Kordina napisał(a)

[

A to moje cudeńko, zdjęcie jak zwykle nie oddaje urody i pomniejsza, kwiat wielkości otwartej dłoni z odchodzącymi antenkami na boki:

Bożenko, kleome to przepiękny kwiat, bardzo mi się podoba, nawet raz udało mi się wyhodować i miałam kilka kwiatków (jeszcze w czasach przedogrodowiskowych). Jedyny jego minus to według mnie taki, że jednoroczny.
Anna i Ogród 2 20:47, 27 lip 2024

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Ja też chcę taki!

Myślę że za kilka lat Twój syn też Ci taki kupi, a może i lepszy
Np taki jaki mój syn kupił swojej ulubionej koleżance
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:14, 27 lip 2024

Do góry
Extra

Ogród pod lasem 19:03, 27 lip 2024

Do góry
Pstryki na dobranoc.

Ogród zacząć czas. 16:42, 27 lip 2024

Do góry
Fachowcy i do mnie dotarli dziś- upał straszny, więc mamy 2 z 3 donic na razie trochę jak sarkofagi, ale z roślinami w i wokół będzie dobrze
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:10, 27 lip 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Juzia, nieustannie trzymam kciuki, żeby na tej nowej działce udało Ci się stworzyć wymarzone miejsce do życia.

U mnie się prawie udało.

Dzięki!

Nie musisz trzymać, będzie dobrze
Kciuki potrzebne do prac w ogrodzie

Jak to prawie????
Piękna fota!
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 15:49, 27 lip 2024

Do góry
Witam
Co to są za kwiatki ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies