Ogrodowe marzenie Mrokasi
21:07, 23 lip 2020
Mówisz?
Dzięki
Dziś zaczęło się niewinnie - postanowiłam wypielić rabatę za domem, tę z lilakiem i Pissardi. I wypieliłam
A potem pomyślałam, że może posadzę w końcu te dwa derenie IH, które kupiłam pod lilaka. Żeby je posadzić musiałam przesadzić perowskie i seslerię jesienną. Przy okazji przesadziłam też jeżówki i kilka innych drobiazgów. Oraz wykopałam Pissardi z zamiarem wsadzenia jej zgodnie z planem po prawej stronie lilaka. Wykopałam tam dół, przymierzyłam... i doszłam do wniosku, że jednak lepiej wygląda w poprzednim miejscu. No to posadziłam ją z powrotem. To się kwalifikuje do leczenia czy już za późno???
W każdym razie jestem z efektu zadowolona. Do przesadzenia została mi jeszcze gaura ale to już wiosną. A w miejsce gdzie miała wylądować Pissardi myślę o wsadzeniu czegoś kolumnowego. I teraz pytanie - bordowego czy zielonego??? Pomyślałam o zielonym np. o Amanogawie. I wtedy w nogi mogłabym jej dać np. bordowe berberysowe kulki. Albo może wsadzić buka Rohan Weeping, tylko musiałabym upolować takiego szczepionego na min. 1,2m.
Co myślicie?
Fotka dokumentacyjna