Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:05, 11 lis 2015

Do góry
Ale super spotkanie, macham do Was serdecznie
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:03, 11 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Zawiodłaś mnie

Typografia ogrodu 16:43, 11 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Rogala jeszcze nie miałem okazji zjeść... 5 zł za sztukę mnie ciut przeraza

To i tak dobra cena
Typografia ogrodu 16:32, 11 lis 2015

Do góry
Rogala jeszcze nie miałem okazji zjeść... 5 zł za sztukę mnie ciut przeraza
Moja "przyziemna" :) pasja 14:20, 11 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Inspiracja boska! Ale nie wiem co to za trawy...

Tobie też miłego dnia

Ano, fajne to a przecież takie proste
Typografia ogrodu 12:33, 11 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Teraz nie mam czasu na książkową pielęgnację storczyków (nie tylko storczyków zresztą ) i działam intuicyjnie I jeśli byłby to mój storczyk to skoro wyrasta nowy pęd od razu pozbyłbym się tych starych. Widać, że to ich drugie tłoczenie i w przypadku trzeciego byłyby już całkowicie nieforemne. Prawidłowo byłoby zostawić te stare pędy, pozwolić im całkowicie zaschnąć lub czekać na wypuszczenie nowych pąków. Jednak teraz bardziej przemawiają do mnie względy estetyczne, a taki wiecheć nie wygląda dobrze. Aktualnie pozwalam swoim storczykom kwitnąć max 2 razy na tej samej łodydze, a potem je wycinam jak najniżej i czekam aż wypuszczą nowe pędy
Patrząc na Twój perfekcjonizm przeczuwam, że wytniesz łodygi i będziesz czekać na tę nową

Sebku przmowily do mnie wyraznie Twoje dwa slowa: perfekcjonizm i wiechec wycinam.dzieki
Lawendowy zawrót głowy 12:22, 11 lis 2015

Do góry
Chyba wsiądę w auto i sprawdzę przebieg prac Bo wytrzymać z ciekawości nie mogę
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:18, 11 lis 2015

Do góry
Coraz częściej święta się w wątkach przewijają... A ja zawsze z automatu śpiewam do zdjęć "All I want for christmas"

Ale trawy też są spoko
Mała Eleczka 12:13, 11 lis 2015

Do góry
Już do zimy się przygotowujesz? A ja na razie tylko raz liście sprzątałem Nawet żadnego kłącza do wykopania jeszcze z ziemi nie wydobyłem... Oby było ładnie w sobotę!
Życie w wiejskim ogrodzie 12:12, 11 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
W świetnej kondycji masz żurawki Ze mną moje już nie chcą współpracować - płakać za nimi nie będę

Żurawki faktycznie dobrze się u mnie mają Służy im chyba moja gliniasta ziemia Opuchlaków nigdy nie miałem ale kto wie co przyszłość przyniesie
Mówisz że rozwód bierzesz z tymi roślinami Mi one najbardziej podobają się na brzegach rabat
Kolorowy ogród na piasku 12:09, 11 lis 2015

Do góry
Takie zdjęcia w ten deszczowy dzień dosłownie wyzwalają endorfiny
Typografia ogrodu 12:05, 11 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
W domowych kwiatkach jestem noga wiec doradzcie prosze-czy i gdzie obciac pedy storczyka - ten po prawej wlasnie stracil kwiaty,ten po lewej juz traci.kwitly drugi raz na tej samej lodydze.na dole pod prawym rosnie nowy ped

Teraz nie mam czasu na książkową pielęgnację storczyków (nie tylko storczyków zresztą ) i działam intuicyjnie I jeśli byłby to mój storczyk to skoro wyrasta nowy pęd od razu pozbyłbym się tych starych. Widać, że to ich drugie tłoczenie i w przypadku trzeciego byłyby już całkowicie nieforemne. Prawidłowo byłoby zostawić te stare pędy, pozwolić im całkowicie zaschnąć lub czekać na wypuszczenie nowych pąków. Jednak teraz bardziej przemawiają do mnie względy estetyczne, a taki wiecheć nie wygląda dobrze. Aktualnie pozwalam swoim storczykom kwitnąć max 2 razy na tej samej łodydze, a potem je wycinam jak najniżej i czekam aż wypuszczą nowe pędy
Patrząc na Twój perfekcjonizm przeczuwam, że wytniesz łodygi i będziesz czekać na tę nową
Szmaragdowy Zakątek 11:50, 11 lis 2015

Do góry
Żurek! Zjadłbym Ale samemu nie chce mi się gotować
Moja "przyziemna" :) pasja 11:48, 11 lis 2015

Do góry
Inspiracja boska! Ale nie wiem co to za trawy...

Tobie też miłego dnia
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:39, 11 lis 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Ps. Oczywiście, że nie

Zawiodłaś mnie
Życie w wiejskim ogrodzie 11:36, 11 lis 2015

Do góry
W świetnej kondycji masz żurawki Ze mną moje już nie chcą współpracować - płakać za nimi nie będę
Typografia ogrodu 10:06, 11 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Mistrzami storczykowymi na forum są Mała Mi i Sebek. Sebek nawet popełnił artykuł na forum

Z moich obserwacji wynika, ze trzeba im zapewnić odpowiednią ilość rozproszonego światła - najlepiej zachodnie okno, ale latem lepiej je odsunąć od światła aby ich nie przypalało.
Podlewanie wyłącznie raz w tygodniu poprzez zanurzanie w wodzie. Mała mi moczy je czasem kilka godzin jeśli zapomni
Raz na dwa tygodnie do takiej kąpieli warto dodać nawóz. W przerwach pomiędzy podlewaniem korzenie nie mogą stać w wodzie
To co mi się sprawdza to wsadzam je do dużej osłonki donicy (mam dla nich specjalne wielkie czarne), na dno sypie keramzyt i wlewam trochę wody na dno aby zrównać im odpowiednia wilgotność miedzy podlewaniem. To sa rośliny tropikalne i lubią takie ekstremalne warunki (moczenie i wilgotność ale nie bagienne dlatego korzenie nie mogą stać w wodzie, dlatego na dnie donicy mam keramzyt, ktory izoluje doniczkę od wody ale zapewnia wilgotność). Po przekwitnięciu przycinam tylko tę częśc pędu, która zaschneła i i ograniczam moczenie raz na dwa tygodnie, do czasu aż zaczną wypuszcza nowe pędy.

Aha najlepiej podlewać przegotowana lub odstają woda. Ale Mała mI ma ich tyle ze nie trzym asie tej zasady a storczyki ma pokazowe.

A dla zabieganych najlepszym kwiatem jest zamiokulkas i sansewieria, ale o tym była juz dyskusja. Byleby ich nie przelać....

Dzieki Marzeno.specjalistow.znam oczywiscie.u mnie jednak gdy moczylam je okresowo umieraly,a gdy stoja w wodzie kwitna caly czas. Wiem.ze.to nie jest dla nich naturalne ale one z Janiny a nie z puszczy sa nawoz oczywiscie tez maja.
Tylko nad cieciem rozmyslam...
Typografia ogrodu 09:41, 11 lis 2015

Do góry
Mistrzami storczykowymi na forum są Mała Mi i Sebek. Sebek nawet popełnił artykuł na forum

Z moich obserwacji wynika, ze trzeba im zapewnić odpowiednią ilość rozproszonego światła - najlepiej zachodnie okno, ale latem lepiej je odsunąć od światła aby ich nie przypalało.
Podlewanie wyłącznie raz w tygodniu poprzez zanurzanie w wodzie. Mała mi moczy je czasem kilka godzin jeśli zapomni
Raz na dwa tygodnie do takiej kąpieli warto dodać nawóz. W przerwach pomiędzy podlewaniem korzenie nie mogą stać w wodzie
To co mi się sprawdza to wsadzam je do dużej osłonki donicy (mam dla nich specjalne wielkie czarne), na dno sypie keramzyt i wlewam trochę wody na dno aby zrównać im odpowiednia wilgotność miedzy podlewaniem. To sa rośliny tropikalne i lubią takie ekstremalne warunki (moczenie i wilgotność ale nie bagienne dlatego korzenie nie mogą stać w wodzie, dlatego na dnie donicy mam keramzyt, ktory izoluje doniczkę od wody ale zapewnia wilgotność). Po przekwitnięciu przycinam tylko tę częśc pędu, która zaschneła i i ograniczam moczenie raz na dwa tygodnie, do czasu aż zaczną wypuszcza nowe pędy.

Aha najlepiej podlewać przegotowana lub odstają woda. Ale Mała mI ma ich tyle ze nie trzym asie tej zasady a storczyki ma pokazowe.

A dla zabieganych najlepszym kwiatem jest zamiokulkas i sansewieria, ale o tym była juz dyskusja. Byleby ich nie przelać....
Lawendowy zawrót głowy 09:22, 11 lis 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Kasku hihi widzę ze Wy sami mi grafik ukladacie to bardzo mile ale lato stanowczo milszym czasem na spotkania w ogrodzie .
Co porabiasz dzisiaj? Ja się gapie przez okno jak przesel przybywa

Sąsiedzi Cię nie pogonią? Choć w sumie co się nimi przejmować Ja dokładnie rok temu wbijalem gwoździe w ścianę i obrazy wieszałem
Ogród pod trzema dębami 20:21, 10 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Byłbym gotów dla takiego widoku zrezygnować z trawnika Wygląda to... imponująco Nie mogę uwierzyć, że ciągle nam pokazujesz polski ogród Mam nadzieję?

Trawnika też nie lubię, a carexy długo po cięciu się w tym roku zbierały, wiosna była zimna, lato suche, teraz po deszczach są bardzo okazałe.
Czasem mam ochotę na emigrację, ale na razie się trzymam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies