Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dla odmiany czas na zmiany... 16:07, 17 maj 2020

Do góry
Warzywnik

Miłej niedzieli życzę
Do raju daleko - u Ewy 16:03, 17 maj 2020

Do góry
Czosnki ju z za chwilę

Lili jakieś drobne - może im coś dać?

Miłkowo - sezon 2016-2022 16:01, 17 maj 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

A co moze byc z nim nie tak? Wiem, ze mam skolioze. Lekka ale jednak.U was leczenie przez telefon? U nas normalnie przyjmuja.

Od kręgosłupa szyjnego z reguły jest mnóstwo problemów, a w sumie nie kojarzy się to z nim, jako głównym winowajcą.

akcja budy skończona

stąd zabrana
w tym miejscu będzie oliwnik w donicy

uff skończyłam, kolców pełno do wyciągnięcia
Przedogródek pod dębem 16:01, 17 maj 2020

Do góry
Byłem dzisiaj w Wojsławicach. Ludzi bardzo dużo zwłaszcza w drugiej połowie dni kiedy opuszczaliśmy już arboretum.
Do oglądania azalie i rododendrony choć uważam, że za tydzień będzie więcej do oglądania bo jeszcze nie wszystkie rh kwitną.
Dla odmiany czas na zmiany... 16:00, 17 maj 2020

Do góry
Z dzisiejszego obchodu

Do raju daleko - u Ewy 16:00, 17 maj 2020

Do góry
Hortensje bukietowe na pniu

Azalia Juanita w pąkach

Zielonym do góry... :) 15:59, 17 maj 2020

Do góry
Konieczki napisał(a)
Przeszłam się z telefonem

Piękne zieloności na tej rabacie. Fajnie, że nie zapomniałaś i jesteś.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:58, 17 maj 2020

Do góry
Joku napisał(a)
Cześć Kasiu, wyczytałam o jakimś wejściu dla kota przy schodach. Możesz napisać coś więcej? Posiadaczka dwóch kotów i psa wędrujących w te i we wte .

Witaj Joku - kope lat
Nie wiem czy takie wejście dla kota jak moje Cie interesuje bo ja zrobiłam wejście koło schodów przy domu, gdyby kot nie wrócił na noc by miał ciepły kąt.
Istnieje jednak z tego ciekawa opcja wejścia do domu bo wchodząc do saloniku mój kot ma tez wejście do piwnicy - za tym fotelem na fotce jest otwór do piwnicy, a stamtąd już po schodach może wejść do domu

Do raju daleko - u Ewy 15:57, 17 maj 2020

Do góry
Mój nowy nabytek - bez Krasawica Moskwy. Posadzę go w donicy na tarasie.
Obok hortensja ogrodowa Princess Diana - bardzo ładnie przezimowała bez okrywania (kupiona latem 2019r.).

Powolutku wychodzą listeczki ambrowców

Blaski i cienie nowego życia 15:52, 17 maj 2020

Do góry
Jeszcze w temacie permakultury. To miejsce w warzywniaku gdziebwrzucałam wszystkie chwasty z plewienia i oczyszczania żeby nie biegać do kompostownika na drugi koniec działki. Całość była okryta grubą matą.
A ja do wrzywniaka ruszyłam z mnóstwem sadzonek ogórków i z braku miejsca odkryłam matę i zobaczyłam że wszystko zostało przerobione. Bez kopania lekko przegrabiłam powierzchnię żeby ją wyrównać. I użyłam sposobu znajomej która na macie trzyma ogórki. Boję się tylko bo ogórki nie lubią mocnego kompostu i czy bedą rosły. Ale on niczym nie był wzbogacany więc szansa chyba jest.

Teraz tak robię każde podłoże pod rabatę żeby się nie namęczyć
Zresztą podobnym przykładem mam ziemniaki w kompostowniku.

W każdej skrzyni tak można robić. Ja akurat nie mam skrzyñ ale na ogrodowisku większość osób je posiada. Plewimy cały rok i tego maturalnego dobra mamy pod dostatkiem.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:52, 17 maj 2020

Do góry

Kreować piękno to jedno, ale jeszcze pięknie uchwycić jego ulotny czar to już prawdziwy artyzm...
Podziwiam Cię szczerze, wciąż tworzysz i myślisz nad projektami, wiedziałam że to inspirujące ale nie przypuszczałam że potrafi być też takie trudne i pełne stresu...
Teraz po remoncie własnego domu i stworzeniu architektury ogrodowej patrzę na Twoją prace i wszystkich architektów innymi oczami. To naprawdę trudne zadanie, zwłaszcza jak kolory płatają figla, projekty na rysunku zaskakują, struktura jest inna niż się wyobrażało, wszytko to połączyć, zharmonizować i się nie mylić za często - bo to niesie za sobą straszne koszty to prawdziwa, ciężka praca...
Chyle czoła raz jeszcze i nigdy nie kończ ulepszać świata - zwłaszcza że nie tworzysz tylko dla siebie ale i dla nas wszystkich, dostałaś prawdziwy dar do tego jesteś wytrwała, silna i masz wspaniałe męskie wsparcie - doskonałe połączenie!

A przychówku bardzo gratuluje - nowe życie to też nowa nadzieja, że nawet w najtrudniejszych czasach, gdzieś na niebie zaświeci jasny promyk rodości
Usychaja liście dąb błotny szczepiony przeniesiony 15:41, 17 maj 2020

Do góry
Dołączam zdjęcia do poprzedniego postu
Mój ogrodowy pamiętnik 15:39, 17 maj 2020

Do góry

Ach te hortki ogrodowe. Nic dodać, nic ująć .

A ja myślałam że moje zupełnie zmrozilo Ale jak widzę Twoje to moje też żyć będą
Porownywałam do Anabell A ona już potężna. Natomiast ta inną ogrodową której nazwy nie pamiętam jest mikrusia. Ale jest nadzieja
Nasz przydomowy ogródek 15:38, 17 maj 2020

Do góry
Kto ma chęci i nie boi się pracy
kiedyś doczeka się kołaczy.
Tylko niektórym się udaje
że gotową mannę z nieba dostaje.

I gotowe - jeszcze obsypać korą. Będę siadał na pieńku i czekał na plony.

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:28, 17 maj 2020

Do góry
to była kwitnąca magnolia Butterfiles (żółta)

jest cień nadziei puszcza maleńki pączek

kiedyś

Japoński ogród Reni i Matiego 15:26, 17 maj 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Pierwszy raz takie cudo widzę. Jakie to ładne jest. Pewnie niemało kosztowało. Ale szykujecie rewolucję. Będzie przepięknie. Już jest.[/quote )

Wcale nie tak dużo. Ale mnie zauroczyło. Już dwa posadzone.

Nasz przydomowy ogródek 15:25, 17 maj 2020

Do góry
Jolu - latają ale w ograniczonym zakresie od czasu do czasu.

Haniu pogoda ładna ale nie za gorąco. W sam raz.

Iza dzięki. Pierogi nigdy się nie przejedzą.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 15:15, 17 maj 2020

Do góry
Inuin napisał(a)

Są to tuleje bez dna, ziemia została wymieniona na ok. pół metra na ziemię ze zdjęcia poniżej. Do tej pory nie były niczym nawożone. Miedzianem pryskaliśmy, ponieważ takie dostaliśmy informację od Pana, od którego zakupiliśmy sadzonki, że "nie zaszkodzi". Dodam tylko, że one tak wyglądały już przed pryskaniem miedzianem, a pod 50-60 cm warstwą ziemi wsypaliśmy odrobinę zeszłorocznego obornika.

Moje doświadczenia sa takie, ze lepiej ziemi nie wymieniać całkowicie, a ja jedynie zmieszać z dodatkowym podłożem. Inaczej tworzą sie w ziemi donice, z ktorych korzenie czasem nie potrafią wyrosnąć. Ja mam gline, u Ciebie nie wiem, jaka ziemia.

Kup koniecznie nawoz dedykowany do pomidorow. Ja uzywam plynny, organiczny, ktorym podlewam co tydzien mniej wiecej. Dobrze na pomidory dziala gnojowka z zywokostu i wkopane w ziemie skorki od bananow. Pomidor lubi potas, wiec nie moze go zabraknac. Za to z azotem trzeba byc ostroznym. Lepiej mniej niz za duzo.

Obornik lepiej do ziemi dawac powierzchniowo. W wierzchniej warstwie ziemi jest najwiecej organizmow przerabiajacych zwiazki organiczne w prochnice. Te dostarczaja korzeniom potrzebnych do zycia elementow. Tak w skrocie Na glebokosci 0,5 m pod ziemia dzialaja juz inne bakterie, beztlenowe i one nie tworza prochnicy. Nie wiem, jak i czy ten obornik bedzie dostepny dla korzeni pomidorow.
Szmaragdowy Zakątek 15:06, 17 maj 2020

Do góry
U mnie sporo tych cebulek rośnie
Migawki z ogródka 14:50, 17 maj 2020

Do góry
tulucy napisał(a)
Ciąg dalszy lenistwa.

Mmmmniam

U mnie dziś córka chce swój pierwszy biszkopt upiec- zobaczymy co wyjdzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies