Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Osiedlowy ogródek 09:48, 17 maj 2020

Do góry
Tetrisów ciąg dalszy

Rozsadziłam jednak tawuły i rozplenice.
Posadziłam do kupy 3 róże, które rosły za tawułami bo były w rządku.
eM się śmiał, że z 10cm je w bok przesadziłam.
Jak ruszyłam jedną roślinę to poszło rozpędem na inne.
Wieczorem padłam.
Niektórych tetrisów nawet nie widać.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:44, 17 maj 2020

Do góry
I ostatnie, wieczorkiem odrobię zadanie u Was, teraz idę na kawę
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 09:38, 17 maj 2020

Do góry
I cos wam jeszcze pokaze
Okazuje się ze mam nn... nie wiem co to... może w starych wątkach pisałam...

Pierwszy Krasawica, potem nn, Michael B, Carpe Diem, Znamya, olbrzymia massena

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:37, 17 maj 2020

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:36, 17 maj 2020

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:35, 17 maj 2020

Do góry
Teraz czas na ogród, jest tak pięknie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:34, 17 maj 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Pięknie wyszło

Dzięki
Udały mi sie tegoroczne przebudowy
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 09:32, 17 maj 2020

Do góry
Zrobie wam fotkę katheriny ktora mi przez płot przychodzi
Jest jeszcze biały pojedynczy, tez taki chce
We wtorek jadę na zakupy
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:32, 17 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Scarlett też piękny... Kasiunia a gdzie twój złotokap, tak cudownie kwitnął, wyleciał, przesadziłaś?

Nie - jest, bardzo go lubię

Za to parasolowata u mnie w tym roku miała słaby pokaz
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:30, 17 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)

Super

Po tym wszystkim spałam dziś 11 godzin Jak kotek

Jeszcze ten słupek musze obrzucić
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:28, 17 maj 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasia wszystko wyszło super i zdecydowanie nabrało lekkości. Obrzydliwe są te gluty u jałowca. Kiedyś miałam, to wiem, bleeee. Dobrze, że skutecznie umiesz z tym walczyć. Głóg pięknie wygląda. I pomyśleć, że w lasku jest i mimo niewielkiej ilości światła tak ładnie kwitnie.

Ten lasek jest bardzo świetlisty a głóg ma koronę nad drzewami już więc światła mu nie brakuje

I złotokap w końcu sie otwiera
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:25, 17 maj 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Pięknie wyszedł dom i wejście. Zamknęłaś wszystko w całość. Rzeczywiście śmieszne że w dobie koronowirusa
Ja bym jałowca usunęła przy takim postępie zainfekowania.

Warto było, wszystko się na to poskładało, jak zrządzenie losu i dostępne firmy, materiały od ręki, praca zdalna w domu, cudowna pogoda no po prostu jak marzenie

Jałowca lubie, ma sporo lat, szybciej przyzwyczaje sie do grzyba
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:20, 17 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Duża zmiana, ale teraz w ogrodzie spójne budowle

Ledwo zyje, juz miesiąc ciągne remont, ale jest nadzieja - jeszcze 1 dzień za tydzień szklenia ganku i koniec! Jadę juz na przeciwbólowych bo wszystko codziennie szoruje.
Wymyśliłam jeszcze taką dobudówkę na buty, bo dzieci mi wciąż wszystkie buciory na schodach zostawiają, a w dolnej części zgapiłam od Ciebie Sylwia - wejście dla kota
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:16, 17 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

To rdza gruszy i jałowców jak już jest to nie do zwalczenia, dlatego jak mi gruszka złapała plamy to ją w tym roku wycięliśmy żeby nie zaraziła jałowców bo mam ich trochę w ogrodzieDobrze, że przesadziłaś

Jakoś się do tej rdzy przyzwyczaiłam, szkoda mi jałowca bo juz ładnie uformowany

A młodsza mi pod dużym ciśnieniem zmywa gluty i jest od razu ok, potem słonko wypala to co na ziemi.
Mam nadzieję że drugi nie złapie
Hortensjowo 09:02, 17 maj 2020

Do góry
Helen napisał(a)
...
i z 1 szt.
Ja też jestem za 1 hortką na pniu. 3 sztuki będzie docelowo za ciężkie i za masywne. Za mały masz obszar do tego typu szpalerku. U mnie mniejsze hortki na pniu mają zostawione po min. metr szerokości i tyle już w 2 roku osiągnięły. A duże Limki to 1,5 bez większego problemu osiągają. Judaszek ładnie wygląda jak jest takim trochę soliterem. Jak coś na niego nachodzi to tak już nie bardzo. Hortkę wystarczy zatopić w hakone i dodać trzmielinę w kulce na dole jako akcent kolorystyczny. Może jakąś jeżówkę coby w lato ładnie za nóżki robiła.

Jeżeli gotowe hortki na pniu są zbyt drogie - wyprowadź swoją własną. Mam 3 sztuki tak wyprowadzone. Wszystkie przez przypadek. Wykorzystałam po prostu ich taką formę. Samodzielnie z patyków mi się nie udało. Tylko na jakikolwiek efekt czekasz min. 3 lata. I robisz to na jesieni bardziej. Trzeba kupić odpowiednią sadzonkę z 1 mocnym pędem.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:53, 17 maj 2020

Do góry
Pracujemy do zachodu Przymrozki niestety, nie ominęły...cukinie już 3 raz będę chyba sadzić, dalie świeżo wsadzone nowe- listki podmarznięte, stare jeszcze nie wsadzone, tylko wydobyte z piwnicy....

Grujeczniki powoli wypuszczają nowe listki po kwietniu. Majowe chyba nie ruszyły ich ponownie. Okaże się.

Wczorajszy zachód, ziąb był straszny.

Trawy niepożądane w trawniku 08:51, 17 maj 2020

Do góry
tomjed00 napisał(a)
Witam Wszystkich,
W ubieglym roku w maju zakladalem trawnik z siewu, trawa Barenburg Sport. W sierpniu trawnik wygladal jak marzenie - gesta i zielona. W tym roku trawnik wyglada jak pobojowisko Gdzie moze lezec tego przyczyna i co zrobic zeby go uratowac? Na 2 pierwszych zdjeciach trawnik z zeszlego roku na 2 kolejnych w tym roku. Prosze o porady.

Myślę, że pewne gatunki traw zanikły, a pojawiły się niepożądane. Nie wiem jak go uratować Może dosiać ziemię z nasionami i wtedy w wolnych dziurach uzupełnią. Na zdjęciach nie za bardzo widać co tam się pojawiło i szpeci.
Ania z Zielonego Wzgórza 08:41, 17 maj 2020

Do góry
Borówka amerykańska kończy kwitnienie☺

Przesadzenie w zeszłym roku, duża ilość kompostu, zrobienie gildii, chociaż muszę jeszcze dosadzić kilka roślin, przyniosło efekty. Agresty po 3 latach zaczęły rosnąć. Są już ładne owoce
Ania z Zielonego Wzgórza 08:34, 17 maj 2020

Do góry

Pierwszy orlik ☺

Działeczka w dużym mieście 08:28, 17 maj 2020

Do góry
Wreszcie udało się wybrać na zakupy
Chociaż nie jestem pewna, czy to był najlepszy moment- razem z zakupionym krzaczorami borówek i wyprodukowaną przeze mnie rozsadą pomidorów, mam tyle doniczek do wsadzenia, że mi trochę słabo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies