Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 20:02, 02 cze 2020

Do góry
Wieczornik damski, mozga jakaś od TARci

Edit - ta biała trawa to Mozga Picta

na taki efekt dąbrówki z kłosówką miękką trzeba cierpliwie czekać i udawać, że tam nic nie rośnie - chyba jeszcze gorsze od niektórych żurawek Pierwszy raz widzę kwiaty na całej Kilimandjaro. Co będzie jak Kilimadjaro Sunrise osiągnie taką wielkość?

Zieleń, drewno i antracyt 19:53, 02 cze 2020

Do góry
No to nie pozostaje mi nic innego tylko cierpliwie czekać...
Przy okazji zrobiłam obchód różany i z 6 nowych kupionych z gołym korzeniem 3 mają pąki kwiatowe Zaskoczyły mnie bardzo

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:46, 02 cze 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

podoba mi się
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:45, 02 cze 2020

Do góry
Trawa roczna Gros fontane. Dwuletnia bardzo marnie odbiła.
Jeszcze raz irysy.
Perowskie, udało mi się ukorzenić kilka sztuk. Posadziłam w przed ogródku.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:40, 02 cze 2020

Do góry
Nastał czas róż.

Wedding piano - 3ci rok u mnie, ale nadal nie będzie szału kwiatów, choć te które się pokazują bardzo mi się podobają.

Nabytek sprzed kilku tygodni - Giardina. Nie wiem czy pachnie bo jest tak niska, że musiałabym się kłaść żeby ją powąchać. Może za rok zatem...

Little/Lovely Rokoko - 3ci rok u mnie, w tym w koncu pokaże więcej kwiatów. Wybarwienie ciut inne niż to z jakim dotarło do mnie ze sklepu. Chyba mi się podoba.

White morsdag - chyba 3ci albo 4ty rok u mnie, podoba mi się jako niska ogrodowa, bo raczej okrywowa nie jest. Krzaczki jakieś marniejsze niż w poprzednich latach, ale może to kwestia wilgoci/jej braku?!

Ogród bez roweru 19:36, 02 cze 2020

Do góry
Gosia miała rację. Budki dla owadów pożytecznym bez siatki chroniącej przed ptakami nie sprawdzają się.
Ktoś wyciąga wszystkie słomki/pędy bambusowe, a potem pastwi się nad zamkniętymi otworami w drewnie.
W końcu wiem, kto to...
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:36, 02 cze 2020

Do góry
Jeżówki, szałwie, ostróżki startują z pąkami.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:27, 02 cze 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Anusia,, pięknie.
Bogato, kolorowo, przyjemnie

Kolorów za wiele jeszcze nie ma. Czekam na szałwie, lawendy i ostróżki. Wszystkie jednak w kolorze niebieskim i fioletowym.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:24, 02 cze 2020

Do góry
gobasia napisał(a)

Porządeczek jak ta lala ani jednego chwasta nie widac ,kancik marzenie ,tylko gratulować

Jak nie widać a tam taki mleczyk wystaje
Kanty raz wychodzą raz nie. Tutaj fotka z zeszłego tygodnia. Obecnie kant poprawiony Nie wszystkie hosty wyszły jednocześnie. Widzę jednak jak wyrównują.

Ogród bez roweru 19:20, 02 cze 2020

Do góry
SylwiaBe napisał(a)
Ooo jaki słodki rudy kitulec

W Polsce obowiązywał zakaz korzystania z placów zabaw.
A u mnie był wiewiórkowy plac zabaw. Niestety to jest trudno uchwycić, bo skaczą bestie po drzewach i nie mogę za nimi nadążyć.
Czasem udawało się chwilę z nimi "pogadać".
Ogród bez roweru 19:18, 02 cze 2020

Do góry
Mary napisał(a)
Pojawiło się także młode pokolenie wiewiórek. Czasem trudno było dojść, czy siedzą gdzieś z wyboru czy potrzebują pomocy.
Sztachetę od płotu odkręciliśmy podejrzewając, że bidula się zaklinowała i wyjść nie może, ale i tak bestia wyjść nie chciała.

Dobrze ze ci jeszcze awantury nie zrobiła.
Ogród bez roweru 19:13, 02 cze 2020

Do góry
Pojawiło się także młode pokolenie wiewiórek. Czasem trudno było dojść, czy siedzą gdzieś z wyboru czy potrzebują pomocy.
Sztachetę od płotu odkręciliśmy podejrzewając, że bidula się zaklinowała i wyjść nie może, ale i tak bestia wyjść nie chciała.
W ogródku emerytki 19:09, 02 cze 2020

Do góry
W pudełku są upolowane wreszcie zawilce wielkokwiatowe [majowe, białe]

Tu stoją: hosta nn, cis Hicksii, berberys Bagatelle, 2 berberysy nn, żurawka nn, szałwia nn i zawilce japońskie wysokie [mam nadzieję, że białe]

Pogoda była fatalna, ale widoki warte zrobienia zdjęć, to Karkonosze.

Ogród bez roweru 19:06, 02 cze 2020

Do góry
Wiewiórki jak zwykle dopisały i pozwalały się fotografować w bardziej i mniej korzystnych pozycjach.
Ogród bez roweru 19:03, 02 cze 2020

Do góry
W ubiegłym roku kupiłam turzycę brzegową w ZP. Pamiętam, że Kwartecik mnie o nią pytał. Słabo wyglądała po zimie. Wykopałam i no nie bardzo mi się takie coś widzi. Chyba może być problem z usunięciem tego w przyszłości, więc lepiej się pozbyć natychmiast.
Dębowe zakątki 19:01, 02 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Aniu, Fiona faktycznie jak figurka Śliczna jest
War Print kusi mnie bardzo. Na razie zamówiłam Lakeside Paisley Print, w sumie podobne miaziaje ma
Piękna wiosna u Ciebie
No właśnie Fiona upodobniła się do dekoracji figurkowych
Hosta War Paint jest wielka.Liście ma wielkie i falbanką wykończone..
To cudna hosta.

Z parapetu z kuchni

Funkię Lakeside Paisley Print mam. To łądna funkia.Ale niższa, dużo mniejsza.Jeszcze wciąż sie wybarwia.

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 18:58, 02 cze 2020

Do góry

Dereń kousa 'Satomi' - czekam aż się wybarwi na różowo i okaże się prawdziwym Satomi. Jak same wiecie z doświadczenia, różnie bywa Na razie jest taki lekko nieśmiały, w zeszłym roku był przesadzony. Poprzednie miejsce było chyba za bardzo słoneczne i ciągle go przypalało, jeszcze nigdy nie miał kwiatków, więc ten rok zapowiada się ciekawie
Ogród bez roweru 18:55, 02 cze 2020

Do góry
Było oczywiście co robić, bo jak się człowiek spieszył z sadzeniem to teraz wszystko trzeba robić ponownie.
Po głębokich wykopkach i dosypywaniu ziemi kilka lat temu, w ubiegłym roku było już dobrze widać, że w narożniku warzywnika mam już o jakieś 30cm za nisko.
Przed zimą wykopałam i zadołowałam w donicach cisy z żywopłotu i dosypałam ziemi (czyli piachu z wykopywania studni, kompostu, ziemi liściowej, obornika i itd.).
Wiosną znowu dosypywanie ziemi i potem sadzenie. Teraz już w narożniku i wzdłuż ogrodzeń jest nieźle. Ale w samym warzywniku jest jeszcze niecka do wyrównania w przyszłym roku.
Tak to na początku maja wyglądało.

Zieleń, drewno i antracyt 18:54, 02 cze 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Czy ta moja Lykkefund to na pewno ona? Jakoś mało biała mi się wydaje.

Moja ma paki zielone
W ogródku emerytki 18:45, 02 cze 2020

Do góry
Wybrałam się dzisiaj na poszukiwanie jałowca Horstmann, niestety bez skutku i będę musiała kupić przez net.
Ale wyprawa nie była bezowocna, zdobyłam fajne rośliny
Ten klon, oczywiście bez nazwy, kosztował tylko 50 zł, nie mogłam wyjść bez niego

Reszta zakupów to 2 rodzaje turzycy, żurawka Creme Brulee i lawenda Platinum Blonde.
J

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies