Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 12:40, 17 maj 2020

Do góry
Warzywnik u mnie bałaganiarski ale co tam
a sałata z ostatniej fotki przezimowała i rosnie dalej

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 12:34, 17 maj 2020

Do góry
Szalona piwonia.... trzeba będzie podpierać

Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:34, 17 maj 2020

Do góry

Ale wszystko dopieszczone u Ciebie. Na co Ci wena ogrodowa jak juz wszystko zrobione ☺ Widzę że seslerię posadzilas między grabami.Możesz mi podać co ile sadzona?
Jakie kwiaty polecacie ? 12:27, 17 maj 2020

Do góry
Jeżeli nie w tym dziale, to proszę o przeniesienie wątku.
Zrobiłem sobie małą rabatę. Wcześniej posadzone były goździki. Nie przyjęły się co widać na zdjęciach. W tym roku żona posadziła aksamitki i też słabo. Zaczynają schnąć. Rabata jest na stronę płn-zach.częściowo słoneczne miejsce. Jakie roślinki polecacie najlepiej długo kwitnące, całoroczne, bez specjalnego rozrastania się i opadania na trawę z uwagi na możliwość koszenia trawy.

Szmaragdowy Zakątek 12:26, 17 maj 2020

Do góry
Nikita napisał(a)

i nie wiem co ???

śnieżnik lśniący - cebulkowa roślinka

Hej Madzia, tylko kilka km odległości miedzy nami, a różnica jakbym była w innej strefie klimatycznej. Poziomki??? Już do jedzenia???
Buziaki
Blaski i cienie nowego życia 12:23, 17 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No widzisz żyje Rodgersja u mnie przyrasta w kępie jak hosty, nigdzie mi się w innym miejscu nie pojawiła więc chyba się nie rozłazi

To zobaczę

Wczoraj działałam ostro, czyli tak jak Ty ma codzień

Chciałam kupić te główne rośliny które miały służyć za przysłonę budynku. Pisałyśmy wiosną. Okazało się że cyprysów lawsona u nas szkółki nie produkują bo one często przemarzały. A świerka serbskiego też w dwóch miejscach nie było. Więc spełniłam swoje zeszłoroczne marzenia z tego co było. I tym sposobem miałam robotę
Na miejscu dawnego ogniska planowałam od 3 lat buka tricolor. W międzyczasie miałam tam kłosowce, potem jeszcze przetacznika, floksy i orlika. A na obrzeżu sadzonki trzmieliny na szpalerek. Taki misz masz. Kłosowce mnie wiecznie denerwowały bo od lata się pokładały. A w tym roku po 3 sezonach albo przemarzły albo wyczerpały żywot.
Więc wszystko wczoraj wykopałam. Okazało się że zdrewniałe kłosowce są super siedliskiem dla mrówek. Więc była walka ostra.
Buk dostał w nóżki trawki brązowe, które ciągle u mnie nie miały swojego miejsca i tawuła niska o fajnych pomarańczowych przyrostach. Musicie włączyć wyobraźnię bo z jednej tawuły musiałam zrobić trzy a trawki są w fazie wzrostu

Byle buk chciał rosnąć bo u mnie ciężkie warunki glebowe panują. Widok z trzech stron. Coś jeszcze tu zmienić?

Sezon 2017 u Hanusi 12:17, 17 maj 2020

Do góry
Co robicie z etykietkami roślin po ich posadzeniu?
Jeżeli nie macie na nie pomysłu, proponuję swój. Umieszczam je w albumie foto. I mam zawsze pod ręką, nie muszę daleko szukać nazwy. Może to nie najświeższy pomysł, ale młodym adeptom może się przydać. Najlepiej od razu kupić duży pojemny album.

A z najświeższych wiadomości, informuję o wykiełkowaniu na moim ciepłym kaloryferze 2 dyń piżmowa i Provance. Po obiedzie sadzę w donice. A kiedy do ogrodu? Przy najbliższej okazji. Na razie deszcz i zimno. Czekam na wschody ogórków do szklarni.

Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 12:07, 17 maj 2020

Do góry
Mam jeszcze jedną wątpliwość. Brzoza była szczepiona i mam wrażenie, że podkład będzie miał inne wybarwienie kory. poniżej zdjęcie części podkładu z listkiem i miejsce szczepienia. Czy szczepienie na wysokości - 60-65 cm nie jest zbyt wysokie?
Choroby klonów, klon - Acer 11:59, 17 maj 2020

Do góry
Karolciaaa napisał(a)
Witam, czy to oparzenie słoneczne?? Czy coś gorszego? Coś z tym robić? Ratunku. Pozdrawiam.

A nie było u Was przymrozków? Wygląda to na uszkodzenia pomrozowe.
Z Pszenicznej ... 11:55, 17 maj 2020

Do góry
Moja Zoska miala imieniny, kotka ja tez obdarowala.
Urodzila na fotelu przy wejsciu. Poczekamy i poszukamy im domu.

Zszywkowy ogród marzeń :) 11:52, 17 maj 2020

Do góry
W tym tygodniu wytargaliśmy korzeń po jabłoni która była wycinana zimą. Po ciemku skończyliśmy

Ps. Teraz widzę że nie ostre wyszło :/

Choroby klonów, klon - Acer 11:50, 17 maj 2020

Do góry
Witam, czy to oparzenie słoneczne?? Czy coś gorszego? Coś z tym robić? Ratunku. Pozdrawiam.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:46, 17 maj 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Skończyłam wreszcie rabatę przy domku ogrodnika. Wrzucam szybkie fotki. Jestem zadowolona .

Super Jak wszystko urosnie to sasiadow juz prawie nie bedzie widac
Zszywkowy ogród marzeń :) 11:45, 17 maj 2020

Do góry
Uwielbiam te świeże liście host

Zszywkowy ogród marzeń :) 11:41, 17 maj 2020

Do góry
Zszywkowy ogród marzeń :) 11:38, 17 maj 2020

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:35, 17 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)

Ula cieszę się z każdego wykonanego kawałka
Sezon na tulipany już się skończył, chwasty są już po kolana, ale wcale się tym
nie przejmuję jutro cały dzień będę je targać

Przychodzi ta chwila kiedy będą inne doznania
i ogrodowej pracy nam nie ubędzie.
Tutaj widziałabym konwalie.

Chyba nie ma takiego stanu że coś jest skończone te czosmki Millenium fajne na zdjęciu w internecie a ciekawe jak w rzeczywistości będą się prezentowały. Będę podglądać. A czosnki skalne bardo lubię tworzą ładne niskie kopki potrzebują całego sezonu.

Szklarnia się zapełniła to fajnie,
Nowe miejsca, ehhh.... To poważne zawsze zmagania.
Zszywkowy ogród marzeń :) 11:35, 17 maj 2020

Do góry
Sebek duszki najlepsze moje psiaki tak się wystraszyły jak wyleciały że szkoda gadać I sąsiedzi maja widoki, same korzyści

Agato ja tak spojrzałam na niego i myśle jakie cudo podchodzę i masz ci los zaczął gadać i kupić musiałam tak kusił kusił aż stwierdziłam co mi tam, biorę

Wszystkiego po trochu 11:32, 17 maj 2020

Do góry
Pontyjska, w stosunki do reszty azalii wielkokwiatowych ma mniejsze kwiatki, nadrabia zapachem i zdrowotnością, u mnie nigdy nie chorowała na mączniaka, a zeszłoroczna susza nie zmniejszyła u niej kwitnienia, w przeciwieństwie do jej sąsiadek które mają zaledwie po kilka pąków. Ma już chyba ze 2,5m wysokości

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:31, 17 maj 2020

Do góry
poranny przegląd ogrodu

Purpurea Pendula ...............................................................................Purple Fountain

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies