Tak to jarzmianka Moulin Rouge, poluję na inne ale w szkółkach braki totalne, zresztą troche zniechęcony jestem zakupami w nich.
Ten cienisty zakątek to moja duma, jeszcze wiosną zeszłego roku była to niezbyt ciekawa część ogrodu
a teraz jest super.
Zreszta Asiu w zeszłym roku tej rabaty przywołanej przez Ciebie na zdjęciu też jeszcze nie było
Aniu, jadę hurtowo z pytaniami, bo tyle fajnych zdjęć wrzuciłaś
Czosnek Szuberta - o nieeee... jaki ładny! czyżby kolejny na moją listę? Gdzie ja to upchnę!
Żurawki - full wypas, przyznaj się, czym je karmisz, że mają tyle kwiatków Ja moich niczym nie podsypuje, a może warto dać im jakąś odżywkę? do kwitnących roślin? nie wiem Czy ta pierwsza to 'Paris' ?
Jarzmianki - mam też u siebie sadzonki i zastanawiam się gdzie je posadzić. U Ciebie są w słońcu czy półcieniu?
Dąbrówka - super pomysł! Aniu, kiedy ona dokładnie kwitnie i jak długo u Ciebie tak zarastała? I jak gęsto ją sadziłaś? Może zastosuję ją u siebie na "kółku" jako wypełnienie. Czy ona nie zagłuszy innych roślin?
Liliowiec - co to za urocza cytrynowa odmiana? Śliczny!
Ta roślina to Modrak sercolistny.
Musisz zostawić dla niego sporo miejsca. Nie pamiętam jak długo kwitnie, tak na prawdę to nie zwracam na to uwagi. Musiałabyś sprawdzić na stronie jakiejś szkółki, może tam jest taka informacja.
Ładnie rozjaśnia też trawa o białych liściac, jakiś miskant, ale nie mam na swoich zdjęciach, ja bardzo ją lubię.