Nadrobiłam, uff
Pięknie wszystko bujneło, rok deszczowy ale za to rośliny rosną jak szalone, widok brzóz zaskakujący
śladu nie ma po powodzi oprócz wody w oczku ale tą może zostaw bo aura niespokojna obecnie...
Piekny ten żuraw w łące i kotek i okienko na szopie, bardzo klimatycznie
Tak rośliny w tym sezonie odpoczywają od suszy i upałów i to widać, choć dzisiaj po dwóch dniach ( dwa dni temu oglądałam wszystkie klony) okazało się, że Esk Sunset ma wszystkie liście suche i teraz nie wiem czy padł po powodzi czy go w takim tempie grzyb załatwił...wrzosy też złapały grzyba te na dole, a jak w środę koło nich plewiłam to były ładne jeszcze A tu cały tydzień ma być deszczowy...
U mnie liście poskręcane suchutkie i całe brązowe. Jakby usechł....Mam fotkę, ale w aparacie, nie wiem kiedy zgram, nie ma na nim grama zieleni, ani właściwego koloru
I ja nadrobiłam. Werbeny masz wielkie U mnie nowe od 50 cm do prawie 2 metrów. Taki rozrzut mają. Czekam na te motyle a tu nic .
Pink Annabelle pięknie zakwitła. Ja też w tym roku poszłam w Annabelki różne i już 4 mam. Nawet nie wiem kiedy to się stało .
U Ciebie to lekcja botaniki bo wszystko masz .
Sylwia, sprawdź czy nie nornica, u mnie nornice sieją spustoszenie, nagle usechł mi pieciornik, a to te mendy ryją, serby się sypią, całe podkopane dookola bryły korzeniowej. Już się wyżaliłam u siebie ale kompletnie nie zdawałam sobie sprawy, że takie mogą być skutki rycia nornic. Może klona podgryzly?
Sylwia u nas pięciornik usechł z dnia na dzień, nie wiem czy on przeżyje, dziury Zalaliśmy i udeptywac ile się dało, coś mnie tknęło z tymi nornicami, bo wiedzialam, że jest ich sporo. Poczytałam o nich i rzeczywiście taki może być skutek ich rycia Może jak mocno podlejesz, to przeżyje?