Kasiu, zechcesz mi podpowiedzieć jak przygotować ziemię pod takie rośliny? Zastanawiam się czy kilka z nich urosłoby u mnie. Chciałabym posadzić je pod Doorenbosami. Jak myślisz? Dadzą radę?
W moim ogrodzie królują różne odcienie zieleni. Bardzo mnie to już zmęczyło i chciałabym kolorów, tylko nie wiem jak się do tego zabrać.
Oj nie wiem czy mozna bo to kwestia i ziemi i stanowiska.Brzozy wypijaja sporo wody a to rosliny lubiace sucho, wiec juz nie jest zle ale to rosliny potrzebujace duzo slonca- u mnie rosna na skarpie, na poludniowym stanowisku. Nie wiem jaka masz ziemie wyjsciowa, jeszcze nie doczytalam
A planowac trzeba cale rabaty- najlepiej powtarzajac dana rosline w kilku miejscach.Tu mam 4 miejscach ostrogowce, pomiedzy sa szalwie, biale i fioletowe i stipy.Wszystko pomieszane i w duzej ilosci.
To moze w innym miejscu, bo na piachu brzozy wszystko wypija.A nie o to chodzi by ciagle z konewka biegac. Wstaw fotke stanowiska na watku, na pewno wiele osob pomoze U mnie glina wiec musialam rozluznic piaskiem i zwirkiem.