Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Konieczki 22:07, 17 lip 2020

O ja dziś ogórków nie zebrałam... Niż dotarłam do warzywnika

Botaniczny powiadasz... Hmmm a o której godzinie będziesz? Ja muszę poplidniu po nastolatkę pojechać do Gdowa, ale rano...
m_gocha 23:57, 17 lip 2020

Dziewczyny! Botaniczny teraz otwarty dopiero od 12:00 (chyba, że zmienili ale tak było jeszcze w ubiegłym tygodniu). Pytałam pani w kasie dlaczego powiedziała, że ze względu na konieczność zdezynfekowania ławek i czegoś tam jeszcze
Roślinek nie sprzedają - powód: pandemia
Byłam ok. 9 i już nie czekałam.
Miłego szwendania się po ogrodzie
popcorn 11:00, 18 lip 2020

Jola, nic mi nie mów naklikałam bez pomyślunku, jak dziecko w sklepie z cukierkami

Asia, rano chcę na pchli targ i potem botanik, koło 11tej pewnie? Sprawdzę na stronie ale wydawało mi się że otwarte w weekend 10-18?

Tak, sprawdziłam, od 10tej w weekend i od 12 tej w tygodniu...
mar_za 12:07, 18 lip 2020

Chciałam dopisać coś w temacie studiowania w Danii to się doszukać postu nie mogłam, bo u Ciebie pędzą dyskusje zawrotnie

Otóż są stypendia, które po spełnieniu określonych kryteriów można otrzymać. Warunkiem jest posiadanie pracy w wymiarze min. 10 godzin w tygodniu. Często na początku trudno jest od razu coś znaleźć, zwłaszcza jak trzeba szukać lokum i się odnaleźć w nowym środowisku. Stąd trzeba przetrwać ten newralgiczny czas. Ale się oczywiście da

popcorn napisał(a)
Marzenko, no oczywiście Dobrze wiedzieć, jak się chce to się pewnie wszystko da
popcorn 18:02, 18 lip 2020

Marzenko, dzięki! Zobaczymy jak młodej będzie szło i co będzie chciała robić...
Miłego weekendu!
popcorn 20:42, 18 lip 2020

Konieczki 21:42, 18 lip 2020

A tak poważnie to przed Unia też były stypendia i Erasmus, całe mój rok wyjechał jak się posiadalo wiedzę tajemna przed pójściem na studia o stypendiach to było w czym wybierać, tylko niestety koszta utrzymania nieporównywalne do Krakowa

Piękne zbiory, mi coś odgryza kwiaty dyni... Ale ogórki dzis zrobiłam małosolne na swoich ogorkach, i na kradzionym chrzanie (u ciotki na ugorze rośnie i wszyscy starzy mieszkańcy korzystają)

Miłej niedzieli
Ps. Pchli targ w Krakowie to chodzi Ci o ten pod Halą Targowa? Mi się marzy pojechać na Flowmark do FFM i przywieźć miedziane rzeźby żurawi do ogrodu, ciężko mi było do samolotu zabrać jak latała bo one pokaźnych rozmiarów sa. Kiedyś pojede po nie autem...
popcorn 06:39, 19 lip 2020

Dobrze wiedzieć, przed wyborem studiów trzeba się dowiedzieć o wyjazdach stypendialnych i możliwościach

Dzięki!

Kwiaty dyni u mnie nie chcą się rozwijać, ani jednego jeszcze.no ale nie stresuję się.

Do Frankfurtu nad Menem jest prawie 1000 km więc raczej trudno byłoby 'wyskoczyć' tak o tym bazarku mówię. Ale plan przesunięty,mam lenia i nigdzie nie jedziemy

Ogórków pierwsza garść, zobaczymy jak będzie dalej, wiele ich nie mamy, ale wystarczy!

Jeszcze trochę chwastów mi zostało i to tyle w ogródku na razie

Miłego!!!
Katte 07:56, 19 lip 2020

Ogórki u mnie obrodziły posadziłam je na szmacie hehehe.
Nie mam juz siły trawa mi obrasta cały warzywnik , między grządki wjeżdżam juz kosiarką .
Więc żeby sobie ułatwić to i cukinie i kabaczki , dziura we włókninie czarnej i sadzonka .
Spokój mam

Pozdrawiam niedziellowo
popcorn 13:01, 19 lip 2020

Popieram! Trzeba sobie ułatwiać życie!

Dziś cztery jajka jupi

Uratowałam jeżówki od Asi spod pomidorów, chciałabym żeby nie dopadła i tych zaraza. Mam nadzieję że wykopując jeżówki z dużą bryłą nie zabiję ich. Póki co jedna wygląda mniej zdrowo, reszta oki.

Przycięliśmy starą śliwę trochę, czyszcząc odrosty od korzeni czy siewki czy coś i suche gałęzie. Plus dwie gałęzie czereśni które były za blisko domu.

Wymyśliłam że jak będzie koparka do fundamentów szklarni poproszę gościa żeby mi zdrapał ziemię pod rabatę na szczycie działki. I po robocie

Nie będę się męczyć, to ze 20 mb i ze trzy szerokości, albo i cztery ups

Jedna z kapust dziś... Kapusta ze środka na obiad reszta dla kur...