Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 17:14, 28 lip 2017

Do góry
Posalam u Kindzi o pieknej pogodzie u nas teraz jest tak jak nizej nadchodzi nawalnica.

Ptasi gaj 16:32, 28 lip 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Przed chwila chciałam się skontaktować z wynajmującym nad morzem lokum myślałam że to od jutra jest moja kwatera patrzę w umowę z lutego a tu poniedziałek 31 lipca (mieliśmy wyjechać dzisiaj w nocy).
Matko to by było - Dzwonię do Ema czego się nasłuchałam. Po jakimś czasie mówi, że nawet dobrze bo leje jak cholera nad morzem.
Więc mam 3 dni dodatkowego czasu.

To na plus wyszło
Ptasi gaj 16:30, 28 lip 2017

Do góry
Ona juz sie przebarwia na delikatny roz. Wanila to nie jest na pewno. Moze jeszcze Milka albo ktos inny spojrzy.
Ogród z łezką II 16:27, 28 lip 2017

Do góry
U nas caly czas cieplo tylko codziennie pada. Hiszpania to w zeszlym roku byla. Narazie spelniaja sie amerykanskie prognozy poludnie i centrum cieplo polnoc chlodniejsza.
Patrze przez okno i drzewa jak w oslupieniu ani drgna, swieci slonce 27 na plusie do tego wilgoc bo rano padalo.
Zielen bardzo soczysta jak nigdy.
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:18, 28 lip 2017

Do góry
Witam Milus. Piekna ta lilia rozowa podwojna moja juz przekwitla na lodydze miala tylmo dwa kwiaty moze w przyszlym roku sie zmobilizuje.

Milka jako specjalistka od kwasolubow prosze abys zobaczyla na moim watku jak nazywa sie hortensja jest jedyna na focie. Rosnie ich kilka na sasiednim osiedlu i co roku tak pieknie kwitnie chcialabym sobie taka kupic.

Pozdrawiam

Ta pełna lilia, to orientalna o intensywnym zapachu, ale ja uwielbiam ich woń. Nazwa Magic Star.
Już idę do ciebie
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:15, 28 lip 2017

Do góry
Witam Milus. Piekna ta lilia rozowa podwojna moja juz przekwitla na lodydze miala tylmo dwa kwiaty moze w przyszlym roku sie zmobilizuje.

Milka jako specjalistka od kwasolubow prosze abys zobaczyla na moim watku jak nazywa sie hortensja jest jedyna na focie. Rosnie ich kilka na sasiednim osiedlu i co roku tak pieknie kwitnie chcialabym sobie taka kupic.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 16:05, 28 lip 2017

Do góry
Taka hortensje bardzo ladna, jak sie nazywa bo chetnie bym taka kupilam ale nie znam jej nazwy a obserwuje ja od kilku lat i co rok to pieknjejsza.

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:49, 28 lip 2017

Do góry
U nas dzisiaj lalo cala noc i dopiero od godziny jest spokoj. Nigdy nie wiadomo jaki bedzie sierpien za miesiac moze byc susza.
Jest cieplo to o tyle dobrze, ze szybko paruje.

Ambrowiec piekny, jesien bedzie amarantowa.

Ela, u mnie non stop leje, ogród w odstawce, nie cieszy mnie jakoś
Raczej myślę, że sierpień też nie będzie cudny
Ambrowiec każdego roku inaczej się wybarwia.

niebawem będzie big bukiet

Ptasi gaj 22:09, 27 lip 2017

Do góry

Lawenda "viva" ta pokladajaca sie to moim zdaniem najbardzie nie lubiana.
Ja preferuje kontrasty kolorowe. Biala i rozowa jakby ja moze ladnie wkomponowac to by byl ladny efekt ale nigdy nie mialam lewend w tym kolorze.

U mnie lawendy tez sie wysiewaja. Najlepiej szybki efekt to odgiac galazke i przysypac ziemia, szybko sie ukorzeniaja.

U mnie viva też się pokłada, mam 18 sadzonek do oddania . Połowę dziecko skosiło .
Chcę poeksperymentować z lawendą tą najciemniejszą i szałwią tą fioletową albo czyśćcem. Jeszcze jakiś pomarańcz do tego wyglądałby fajnie, ale taki delikatny nienatarczywy. Nie znam takich delikatnych kwiatów .
Elu dziękuję serdecznie za wszystko .
Ogród za grosze 21:35, 27 lip 2017

Do góry
Po długiej nieobecności ogród zaniedbany .
Witam wszystkich odwiedzających .

Irenko szczyt różany w tym roku mnie ominął, ale zdążyłam ciut powąchać i nawet sadzonki z edenki zrobiłam, już rośnie .

Aurelllia tak uwielbiam te kolory w ogrodzie. Ostatnio wprowadzam jeszcze srebrny. Stale zmieniam i eksperymentuję z kolorami .

kerii aż złapałam pąs na licu za ten "katalogowy ogród", co dawno się nie zdarzyło . Sprytu, pomysłowości, mnóstwa cierpliwości a przede wszystkim miłości do roślinek mi nie brakuje i na zaradności też mi nie zbywa. Rośliny u mnie mają ciężkie życie, dopiero od roku mam swój kompost i za to papu pięknie dziękują .

ElzbietaFranka - Elu wszystkie róże wcześniej opisałam. Obiecuję na wiosnę sadzonki na własnych korzeniach . To ja Elu serdecznie dziękuję .

pestka56 - Kasiu najważniejsze, ze dotarłaś . Wszystkie kwiaty lubię, ale kocham niektóre, najbardziej te zapomniane i niedoceniane . Irysy .... no cóż są piękne ale, jak dla mnie za krótko kwitną a ja sobie szczególnie upodobałam te z plamkami . Liliowce dopiero przyjadą pod koniec lata i to piękne odmiany . Teraz pokażę te co już mam.
Ptasi gaj 19:58, 27 lip 2017

Do góry
Wybrzeże środkowe między Dźwirzynie a Mrzezynem. Tam jest spokój ładne lasy i plaże. Zawsze można się wyrwać na Wschód lub Zachód. Dla mnie aby tylko nie lało i nie było wiatru to będzie dobrze.

Właśnie bardzo ładna pogoda u nas. Jak widzę w tv ten deszcz na Pomorzu to mnie ciarki przechodzą.

Kiedyś tam był poligon wojskowy i nie było przejazdu, jak mi się marzy nasz zapach morza, odpoczywaj i sloneczka Ci życze Pozdrawiam
Słoneczny Ogród 19:17, 27 lip 2017

Do góry
Daria wpadnę wieczorem widzę, że się pięknie zmieniło ten flores bardzo ładny kamień. Muszę więcej przejrzeć twoich fot, dawno nie byłam.

Wpadnij koniecznie. Nowe fotki wstawię z tego skąpanego deszczem dnia
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:23, 27 lip 2017

Do góry
Basiu piekna kukurydza za siatka. Rowna przy takich opadach bedzie wysoka.
Rabatka dodatkowa juz sie nie miescisz z chciejstwami.

Ja tez mam w jesienia lub wiosna dwie do zrobienia i na tym koniec.
W lasku bo tam Sodoma... i przy suchym oczku wywieziony kompost tam mokro i trzeba podwyzszyc wszystko.

Kukurydza piekna wielka ze 3m wysokości....pasuje jej taki przekropny rok

Rabatka dodatkowa bo wiatr wyłamal 2 jablonie i zrobila sie gola przestrzeń pod siatka ...z czego bardzo się cieszę
Ptasi gaj 17:03, 27 lip 2017

Do góry
Wybrzeże środkowe między Dźwirzynie a Mrzezynem. Tam jest spokój ładne lasy i plaże. Zawsze można się wyrwać na Wschód lub Zachód. Dla mnie aby tylko nie lało i nie było wiatru to będzie dobrze.

Właśnie bardzo ładna pogoda u nas. Jak widzę w tv ten deszcz na Pomorzu to mnie ciarki przechodzą.
Ogród Cioci cz. 3 15:55, 27 lip 2017

Do góry
Ja co prawda tez dobrze wygladam i nie robie wypiekow co nie znaczy, ze nie potrafie piec. Nie pieke bo musialabym sama to jesc.

Ale wy wszystkie od tych tortow, sernikow i innych ciast - wygladacie bardzo dobrze - nie widac, abyscie tortury przechodzily.

Chrom nie pomaga.

Elu dobrze wyglądamy bo unikamy
Ogród Cioci cz. 3 15:12, 27 lip 2017

Do góry
Ja co prawda tez dobrze wygladam i nie robie wypiekow co nie znaczy, ze nie potrafie piec. Nie pieke bo musialabym sama to jesc.

Ale wy wszystkie od tych tortow, sernikow i innych ciast - wygladacie bardzo dobrze - nie widac, abyscie tortury przechodzily.

Chrom nie pomaga.
Ptasi gaj 13:59, 27 lip 2017

Do góry
Przed chwila chciałam się skontaktować z wynajmującym nad morzem lokum myślałam że to od jutra jest moja kwatera patrzę w umowę z lutego a tu poniedziałek 31 lipca (mieliśmy wyjechać dzisiaj w nocy).
Matko to by było - Dzwonię do Ema czego się nasłuchałam. Po jakimś czasie mówi, że nawet dobrze bo leje jak cholera nad morzem.

No to Elu na jedno dobrze bo od poniedziałku ma być pogoda i upał dobrze, że zobaczyłaś teraz, a nie już tam na miejscu....
Ptasi gaj 13:57, 27 lip 2017

Do góry
Ptasi gaj 13:52, 27 lip 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Też miałam tą pokładającą się i mnie denerwowała bo ani wykosic ani podkosić ale wymroziło ją tej zimy. Często w sprzedaży nawet nazw nie mają i kupuje się kota w worku i tak też mam kilka odmian chyba, ale najbardziej mi się podoba ta ciemna. U mnie już niektóre przekwitły a niektóre nie, Trzeba ciąć. Urlop, wyjazd się szykuje? Bo gdzies w wątku czytałam

Ja dopiero zetnę po przyjeździe za 2 tygodnie bo u mnie to opóźnienie i wszystko spóźnione.
Trzeba kupować tylko określone nazwy jak nie ma nazwy na doniczce to nie kupować bo te bez nazwy to przeważnie francuskie i te pokładające się które co tu dużo mówić na obwódki się nie nadają bo leżą - problemy z koszeniem.

Zapisać w telefonie nazwy dobrych lawend (roślin) i takie kupować. Człowiek się uczy przez całe życie i tak głupi umrze.

Słoneczny Ogród 13:47, 27 lip 2017

Do góry
Daria wpadnę wieczorem widzę, że się pięknie zmieniło ten flores bardzo ładny kamień. Muszę więcej przejrzeć twoich fot, dawno nie byłam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies