Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 12:25, 31 sie 2017

Margarete napisał(a)
A Marcysia słodziak

I grzeczna u nas
ElzbietaFranka 12:39, 31 sie 2017

Jezeli ty nie napisalas 1250 km to twoja kumpela w podrozy., ale ja tez nie napisalam, ze to ty. Chyba, ze mi sie cos pomerdalo, ale to na razie niemozliwe a moze juz poczatki.

Jednym slowem trawy dobrze rosna u mnie i u ciebie kwestia tylko kompozycji.
Trawy kupowalam na chybil trafil. Czym starsze tym lepiej wygladaja.
Jeszcze w tym roku bo tez srodki u mnie byly wygnite wiec troche je podsypalsm azofoska i widzisz jak urosly.

ElzbietaFranka 12:47, 31 sie 2017

Wnuczka cala babcia.
Kindzia 13:02, 31 sie 2017

Kasik napisał(a)
Wycieczka super Mamy tyle fajnych miejsc w Polsce i jak się do tego doda możliwość spotkań z cudnymi ludźmi, to czego chcieć więcej.

Marcelinka do schrupania. Taka blondyneczka, a karnacja do opalania jak brzoskwinka.

Ogród niezmiennie piękny. Hortensje szaleją, a te przy huśtawce, pomimo że młode pokazują cały swój urok. Miejsce dla nich idealne.

Jeżówki w ilości hurtowej - jak one Ci się zmieszczą? przecież Ty już nie Masz miejsca????

Wcale tam hortek w planie nie było, wiesz...ale jak dostałam taki okaz Mega Pearl...cóż było robić

Upchane, na razie, potem będę przesadzać, bo teraz dalie nie pozwoliły posadzić w odpowiednim miejscu.
Słabi mnie ta robota ciągła...
Kindzia 13:04, 31 sie 2017

Basilikum napisał(a)
Wlasnie to jest fajne w Ogrodowisku, ze tyle cieplych fajnych ludzi
Nawet moj maz da sie namawiac na ogrodowiskowe spotkania i wszystkim sie tu chwali jakich fajnych ludzi spotykamy

I to jest ewenement Że obcy sobie ludzie....i nigdy prawdopodobnie byśmy się nie znaleźli, gdyby nie O.
Basilikum 13:45, 31 sie 2017

Kindzia napisał(a)

Isabella w tym roku dojrzała już i daje popis.

maz roze o nazwie Isabella?
ja mam chyba jedna. Tesciowa ja kupila jak sie do niej wprowadzilam ale nie mam metki i nie jestem pewna czy naprawde tak sie nazywa. Byla w Netto a tam nazwy nie sa takie wazne
Kindzia 14:26, 31 sie 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jezeli ty nie napisalas 1250 km to twoja kumpela w podrozy., ale ja tez nie napisalam, ze to ty. Chyba, ze mi sie cos pomerdalo, ale to na razie niemozliwe a moze juz poczatki.

Jednym slowem trawy dobrze rosna u mnie i u ciebie kwestia tylko kompozycji.
Trawy kupowalam na chybil trafil. Czym starsze tym lepiej wygladaja.
Jeszcze w tym roku bo tez srodki u mnie byly wygnite wiec troche je podsypalsm azofoska i widzisz jak urosly.

Ja napisałam, ale nie trudziło nas to zupełnie, mimo odległości

Trawy o tej porze roku dają czadu, ale nie dałabym rady mieć całej rabaty trawiastej, mimo, że podoba mi się bardzo u Ciebie.

U mnie cały ogród dostaje wiosną nawóz i tylko wtedy cały. Potem tylko hortki, rodki, magnolie, borówki i róże.

Też mam trawy z wygnitymi środkami, może następną wiosną się uda to wykroić...
Kindzia 14:27, 31 sie 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Wnuczka cala babcia.

Ja nie jestem taka śliczna
Margarete 14:27, 31 sie 2017

Kindzia napisał(a)

Isabella w tym roku dojrzała już i daje popis. Barkarole z nią przegrała...

Ludzie...od obcego pana, właściciela hoteliku w Lublinie, dostaliśmy pomidory z własnej szklarni na drogę

Ja też wierzę w ludzi... wiadomo skurwisyństwa wokół pełno też, ale z gruntu ludzie w większości sa życzliwi i dobrzy.
Jak byliśmy w sierpniu na kajakach w Dolinie Baryczy i rano po śniadaniu w ostatni dzień powinniśmy opuścić pokój, zabrać graty do samochodu a dopiero potem jechać na ostatni nasz 5-godzinny spływ to właścicielka pensjonatu sama nam zaproponowała żebyśmy u niej zostawili walizki a po powrocie ze spływu żebyśmy skorzystali jeszcze z prysznica bo to wiadomo człowiek usmarowany tymi kremami z filtrem czy przeciw komarom - skorzystaliśmy to jeszcze nam na koniec postawiła pyszna kawkę z ekspresu i po kawałku ciasta z owocami które akurat gorące wyjęła z pieca...wszystko za darmoszkę - bo chciała sama nas dobrze ugościć a przecież nie musiała
Kindzia 14:28, 31 sie 2017

Basilikum napisał(a)

maz roze o nazwie Isabella?
ja mam chyba jedna. Tesciowa ja kupila jak sie do niej wprowadzilam ale nie mam metki i nie jestem pewna czy naprawde tak sie nazywa. Byla w Netto a tam nazwy nie sa takie wazne

Mam, to Isabella Rossellini, Poulsena. To ta cała czerwona na zdjęciu. Ma trzeci rok i jest warta grzechu