Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Coś jeszcze, coś więcej... 15:48, 04 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Uśmiech na twarzy wywołałeś tymi zdjęciami Dzięki

Polecam się na przyszłość
Coś jeszcze, coś więcej... 15:48, 04 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piekne zdjęcia zrobiłeś. Mi się nie chciało wstawać na poranne oszronione fotki. Teraz podziwiam u ciebie
Fajnie wyglądają krokusy we wrzoścach.

Białe krokusy we wrzoścach są mniam! Radosna kompozycja
Coś jeszcze, coś więcej... 15:47, 04 lis 2015

Do góry
kamila66 napisał(a)
Witam się Sebku, masz piękny ogród, troszkę w nim bywałam
Pamiętam jak trafiłam na ogrodowisko na początku myślałam, że jesteś synem Danusi

Dobre Na początku forum to wszędzie mnie było pełno, nie było wątku w który bym pominął Może dlatego?

Teraz to jestem tu głównie gościem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:45, 04 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)

jeszcze trochę ale wiesz ze ja lubię miec plan

Ja też lubię Juz wiem jaka będzie choinka na zewnątrz i wewnątrz domu, kolor kokard na krzesłach, itd.

Dziś w Ikei juz szał świąteczny, a ja tylko po akcesoria łazienkowe się wybralem
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:13, 04 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Cudne te chryzantemy Zdecydowanie to teraz największe gwiazdy rabat

Dobrze, że nawet jesienne rabaty mają jakieś kwitnące gwiazd
A jeszcze dwie odmiany mi leniuchują i czekam, i czekam na nie.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:58, 04 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Klony jesienią to jest to!!!

Archiwalne zdjęcia... w życiu bym nie poznał, że to Twój ogród Zarosłaś nieźle

Ha, ha...teraz obrastam w liście, ale się sypią
Coś jeszcze, coś więcej... 08:46, 04 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
A już za 5 miesięcy

Uśmiech na twarzy wywołałeś tymi zdjęciami Dzięki
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 07:03, 04 lis 2015

Do góry
Sebek, zawsze bilet Bytu za 1600? w życiu!: )
Monika, sprawdzam
Moja "przyziemna" :) pasja 19:30, 03 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Tobie zajęło to rok - mi 4 lata Ale za to ile doświadczeń mam po drodze

hehehe, bo ja już dużo mniej czasu mam niż Ty Sebek , ja już nawet nie pamiętam jakie przedmioty miałam na tej naszej ekonomii .
a czasem nie na temat ... 19:28, 03 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Wygląda świetnie A co jak naniosą się tam liście i inny kurz? Znająć życie wyjmiesz kamienie, pozbędziesz się śmieci i znów je wsypiesz?

no nie wiem, czas pokaże jak takie rzeczy sprawdzają się w praktyce, marudziłam do męża że może jednak trzeba było postawić na praktyczną stronę i wsadzić tam kostkę, ale powiedział że nigdy w zyciu

dobra, niech będzie, kostkę upchać mogę zawsze

co do liści to w ogóle mi nie przeszkadzają, będą na alejce i podjeżdzie , nadadzą charakter jesienny, ja nie jestem perfekcjonistką a to natura przecież, niech sobie listki pofruwają jak tak każdy listek wybiorę i ździebełko to ogród będzie wyglądał jak makieta

https://pl.pinterest.com/pin/305470787199546293/

mimo liści i śmieci w oczku pięknie

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:22, 03 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Ale dopiero jesienią kompost jest ok? Czy już wiosną jest taki lekko rozłożony? Tak żeby nim wyściółkować rabaty?

Totalnie guuuupi w tym temacie jestem A o dziwo zwykły kompost mam co roku

Specjalistką od kompostu to ja nie jestem Ten, który pokazywałam leżał rok. Tak jest przerobiony w workach, które leżały na dole. W tych na górze jeszcze widać strukturę liści.
Ale...
Rok temu ściółkowałam wiosną rabaty liśćmi, które zebrałam jesienią, czyli nie do końca przerobionymi. Wyglądały bardziej jak liście niż próchnica tyle tylko, że nie były w całości, tylko jakby zmulczowane.

Sprawdziłam i na stronie 2 mojego wątku (5 post od góry) widać jak to wyglądało Oczywiście myślę o ściółce Jakby nie plaga nornic stosowałabym to nadal.
Ogródek Iwony 19:07, 03 lis 2015

Do góry
Uczeń przerósł mistrza
Ogródek Iwony 19:06, 03 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Przesadzanie róż... za każdym razem mówię "ostatni raz", bo niezbyt przyjemne to zajęcie - a ile razy przenosiłem swoje to nie zliczę Pogratuluj mężowi wytrwałości

Sebek, kto nabroił, ten naprawiał
A tak swoją drogą trochę mu pomagałam
Ale jak M się zabiera za ogród, to ostatnio nie mogę się odnaleźć. Wszystko robię nie tak, więc w końcu on kopał dołek, wysypywał ziemię z kompostem, sadził, udeptywał, nawet podlewanie musiałam mu zostawić, bo robiłam źle wg niego.
Sama nie wiem, jak przez cały sezon radziłam sobie z ogrodem, hi, hi
Moja "przyziemna" :) pasja 19:04, 03 lis 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Aniu, tu każdy coś przesadza, często wielkie egzemplarze, z sukcesem, więc choiny nie powinny być jakimś ogromnym wyzwaniem. Ważna odpowiednia pora i zapewnienie stałej wilgotności i oczywiście wykopanie z jak największą bryła korzeniową.

Nie sugerowałam się konkretną realizacją Danusi. Przeglądałam zdjęcia z jej ogrodów i zwracałam uwagę na rośliny, które się sprawdzają.

Ja nie mam cierpliwości do długich poszukiwań, przeglądania setek zdjęć w necie, oglądanie sławnych projektów. Pewnie stąd wzięła się szybka decyzja o żywopłotach, początkowe myślenie schematami, bo łatwo coś odwzorować, skorzystać z gotowego wzoru. Ale u mnie się to nie do końca sprawdza. Po czasie (roku) sprecyzowały się moje upodobania co do ogrodu. Owszem, podpatruję rośliny, czasem całe zestawienia, czasem coś przeniosę do siebie, ale najbardziej lubię to, co w większości powstało wg mojego pomysłu. I aktualnie, przede wszystkim, nie spieszę się już z decyzjami, a z zakupami to już w ogóle .

I dlatego teraz denerwuje mnie ta dziura - bo mam już świadomość, jak chciałabym, żeby mój ogród wyglądał i czego w nim potrzebuję.

Tobie zajęło to rok - mi 4 lata Ale za to ile doświadczeń mam po drodze
Ogródek Iwony 19:00, 03 lis 2015

Do góry
Przesadzanie róż... za każdym razem mówię "ostatni raz", bo niezbyt przyjemne to zajęcie - a ile razy przenosiłem swoje to nie zliczę Pogratuluj mężowi wytrwałości
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:57, 03 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Klon najlepszy
Ambrowcom też niczego nie brak

Znów w Polszy jesteś czy fotografa masz?

Mamcia wyszła z inicjatywą - wie że takie obrazki mnie cieszą i czasem sama z siebie mi przesyła
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:55, 03 lis 2015

Do góry
Klon najlepszy
Ambrowcom też niczego nie brak

Znów w Polszy jesteś czy fotografa masz?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:53, 03 lis 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
a tu cel wycieczek czyli terma

Pływałbym
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 18:51, 03 lis 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Madżen, fajnie będzie, dam znać jak wrócę - leć!

Obniżyli właśnie ceny bezpośrednich przelotów do Wietnamu - Dreamlinerem z Wawy wylot za tydzień, 09.11, na 2 tygodnie, 1670 zł/os, są bilety!

Byłaś? Wybieram się (kiedyś

https://biletyczarterowe.rainbowtours.pl/

Nowe buty czy bilet?

Oto jest pytanie
a czasem nie na temat ... 18:44, 03 lis 2015

Do góry
Wygląda świetnie A co jak naniosą się tam liście i inny kurz? Znająć życie wyjmiesz kamienie, pozbędziesz się śmieci i znów je wsypiesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies