Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 17:33, 03 lis 2015

Posadziłam ukrzyżowaną jabłonkę za płotem, w sumie zapłocie gotowe. Wiosną namiot foliowy na warzywa stanie mam nadzieję, plus warzywnik do zrobienia i niech wszystko rośnie
Posadziłam też resztkę cebulowych, irysy holenderskie i zawilce greckie do doniczek, a tutaj:

czyli w miejscy gdzie była róża the fairy a teraz są buksy, od strony podjazdu posadziłam 50 tulipków urumensis - moje ulubione. I ciemno :/
Sebek 18:51, 03 lis 2015

popcorn napisał(a)
Madżen, fajnie będzie, dam znać jak wrócę - leć!

Obniżyli właśnie ceny bezpośrednich przelotów do Wietnamu - Dreamlinerem z Wawy wylot za tydzień, 09.11, na 2 tygodnie, 1670 zł/os, są bilety!

Byłaś? Wybieram się (kiedyś

https://biletyczarterowe.rainbowtours.pl/

Nowe buty czy bilet?

Oto jest pytanie
jankosia 22:36, 03 lis 2015

Hej pracusiu. Priv
popcorn 07:03, 04 lis 2015

Sebek, zawsze bilet Bytu za 1600? w życiu!: )
Monika, sprawdzam
jankosia 16:38, 04 lis 2015

Odebrałam Posadziłam I zrobiłam sadzonki zapasowe- zabijcie mnie. W sumie ze dwa metry kwadratowe obsadziłam tymi sadzonkami. Nie wiem czy je dobrze zrobiłam ale pewnie się przyjmą Potem spojrzałam na to miejsce i zdałam sobie sprawę że nie wiem jak będzie wyglądać Nic nie wiem. O te bodziszki pytałam albo ciebie albo Mariolę ale nie pamiętam odpowiedzi. Śmiałek od Bogdzi podzielony ale nie wiadomo jaka odmiana i jaka będzie wysoka a posadzone z takimi czosnkami których nie miałam. Do tego ostróżki nie wiadomo w jakim kolorze bo przesądzałam same kłącza. I na koniec szałwia łąkowa posadzina dużą plamą ale nie wiadomo czy siewki powtórzą cechy matki a w dodatku dzisiaj doczytałam że to ze strefy 7. Niech żyje przygoda!
Jak już się kiedyś doczekam własnego wątku to zmałpię z ciebie "bałaganu"
A ty już w domu? Czy ryjesz? Słuchaj, ja ten worek z ziemią postawiłam przy koszu- mam nadzieję że śmieciarka nie zabierze? Ponieważ to próchnica z lasu to ostrzegam że tam może coś wykiełkować - żeby potem nie było. Jakieś tam nieliczne korzonki wybierałam ale nasion nie dojrzysz. W tym roku z tej ziemi wyrastały mi wierzbówki, w zeszłym paprocie. Także trzeba być czujnym
popcorn 17:08, 04 lis 2015

Monika, co się martwisz, miejsce masz, będziesz przesadzać jak będzie do bani.
Raczej się przyjmie bodziszek, to taki chwast. Kwitnie na różowo. Wysokość do 20-25 cm? max, tworzy spore kępy, rozłazi się rozłogami, ale nie jest jakiś inwazyjny. Przeżyje suszę, mrozy, pod drzewem rośnie ok.

hehe, spoko, dziękuję za ziemię, przyda się

Ryłam, ale już ciemno Przekopałam sobie w poprzek kawałek działki z gorczycą - zaczyna kwitnąć więc najwyższy czas. Jutro przyjdzie jedynie 150 buksów Posadzę jako obwódkę truskawkom, ale mi zostanie, stąd rycie i grabkowanie dzisiaj. Na koniec już po ciemku rozrzuciłam tam resztkę obornika (mus wezwać pana od szamba coby przywiózł ze 2 woreczki).

Nikita 09:19, 05 lis 2015

Carola, byłaś na bazarku...warto jechać?
malkul 09:23, 05 lis 2015

popcorn napisał(a)
Sebek, zawsze bilet Bytu za 1600? w życiu!: )
Monika, sprawdzam

wiesz, może Sebek tańszych nie kupuje
popcorn 09:26, 05 lis 2015

Hej Magda, jak masz czas, jedź. Trochę tego było. Ja tylko śmignęłam, kupiłam sobie podkładki ceramiczne pod kubki i do domu
popcorn 09:26, 05 lis 2015

malkul napisał(a)

wiesz, może Sebek tańszych nie kupuje
hehehe w życiu nie zapłaciłam więcej niż 300 zł za buty a to i tak 1/5 biletu do Wietnamu