Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród nad Rozlewiskiem 00:31, 23 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
na mojej łące pasa się krowy sąsiada koszą też na siano

Krowy mojego sąsiada to arystokratki, na łąkę nie wychodzą Wszystko im się pod pysk "zadaje"
Takie durne przepisy unijne.
Biedne krowy, świata nie widzą wcale
Ale za to są bardzo muzykalne - cały dzień w oborze gra radio, bo podobno muzyka powoduje że więcej mleka dają
Ogród nad Rozlewiskiem 00:20, 23 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
no fajną masz ta łąkę, ale ja je w większości plewię

Aniu, kocham Cię za to
To ukłon w stronę Jotki, która niedawno napisała, że gdyby założyć wątek o chwastach, miałaby co pokazywać. Odpisałam, że nie tylko ona ma dorodne chwasty, ja też w tej dziedzinie jestem 'miszczem"

Tak naprawdę to chwastów nie mam dużo
To były pojedyncze egzemplarze, pominięte przy plewieniu gdzieś pod kwiatkami, a teraz wyrośnięte

Natomiast część działki to faktycznie łąka, porośnięta trawą z dużą ilością czerwonej koniczyny i trochę innych - nieznanych mi - roślin. Jest zbyt duża, byśmy dali radę ją całą uprawiać, w dodatku "z doskoku".
Sąsiad ją wykasza na paszę.

Ogród nad Rozlewiskiem 00:11, 23 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Jak ja kocham takie piekne okoliczności przyrody. Tess, czy nad Rozlewiskiem są jakieś znane Ci i godne polecenia pensjonaty? Pytam, bo chciałabym nawiedzić tamte okolice. Czy zimą również można tam się turystycznie realizować np. podczas ferii?

Piękne krajobrazy!

Aguś, zlituj się... pensjonaty? W liczbie mnogiej w dodatku? Tutaj?

Tu autobus kursuje kilka razy dziennie, ale jedynie w dniach nauki szkolnej
W weekendy nie kursuje wcale.
Do wsi gminnej jest siedem kilometrów.
Pieczywo dostarcza objazdowy sklepik
(no dobra, przyznaję, że Geesowski sklep spożywczy też jest

We wsi jest jedna agroturystyka. I jakieś dwie w sąsiedniej.
Ogród nad Rozlewiskiem 00:02, 23 sie 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Jejuś jakie cudne widoki...magia ...

Dziękuję, Aniu Magia natury ciągle nieustająco mnie zaskakuje i zachwyca...
Ogród nad Rozlewiskiem 23:59, 22 sie 2012

Do góry
A potem, nie wiadomo skąd, przyfrunęły inne. Wiele innych
Świergotały, ćwierkały, i to tu, to fru podfruwały

Ogród nad Rozlewiskiem 23:53, 22 sie 2012

Do góry
Wiele osób ostatnio donosiło na forum o masowych wylotach młodych wróbli.
Podczas ostatniego pobytu przekonałam się o niezwykłym uroku tego zdarzenia na własne oczy i uszy

Najpierw pojawił się jeden.

Niebawem były już dwa

Ledwie okiem mrugnęłam na trawniku świergotały i śmiesznie podskakiwały już cztery.

Ogród nad Rozlewiskiem 23:39, 22 sie 2012

Do góry

Ogród nad Rozlewiskiem 23:34, 22 sie 2012

Do góry
Mój jesienny ogród 23:32, 22 sie 2012

Do góry
Dopiero zjechałem do bazy, patrzę a tu ło matko tyle odwiedzin, kiedy ja to obrobię.
Ania Monte, pokażę jak ładnie bujnęły się irysy od Ciebie, dynie rosną jak wariatki, szkoda że tylko liście+3 dynie serduszka ma się świetnie liści nie gubi. Na fotce widać hostę od Ciebie ale tylko

kawałeczek ,rośnie obok Ewelinkowej.
Kasiu witaj, dawno Cię nie było. Jeśli będziesz w Wawie to zajedź, zapraszam masz bliziutko, może uda Ci się wstrzelić w moją piękną złotą polską jesień. Dzięki za pochwały,staram się jak mogę żeby pokazać Wam piękno przyrody która nas otacza, pomaga mi w tym aparat który naprawdę robi piękne fotki, na pewno nie prędko wymienię go na coś innego. Chcę kupić jeszcze jedno szkło na silniku, żeby w razie co szybciej się ustawić, jestem okularnikem i trochę ciężko mi się ostrzy, zajmuję mi to sporo czasu. Plony mnie bardzo cieszą, szczególnie że dwa ostatnie sezony były zerowe , prawie wszystko zgniło.

Iza, ja na hakone poluje długo, ale chyba w końcu kupię bo z wymiany nic nie mogę trafić. U Szmita była boska. Ciekawy jestem wrzosowiska,w Twoim lesie na pewno się pięknie wkomponuje.
Karola, teraz zacznę Was czarować trawami. Mój cukrowy pięknieje z dnia na dzień, boje się żeby tylko jakaś burza go nie powaliła. Cały czas rośnie, jest mokry i ciężki. Puść go wolno, w doniczce oczu nim nie nacieszysz, mój rośnie wolno bez zabezpieczenia w tym miejscu najmarniej 18 lat. Jeżówki to dopiero za rok zaprezentują się ładnie.

ASC, jak będziesz robić rewolucje na wsiowej, to pamiętaj o mnie, zaopiekuję się dobrze każdą roślinką
Irenko, moja rabatka przy Twoich to pikuś.
Tess, witam bliską duszyczkę, nie jest łatwo ogarnąć te hektary.

Marto, może w weekend wymienimy się fotkami, nie miałem czasu nawet Ani nie wstawiłem fot ze spotkania. Lato super w tym roku, jedynie czerwiec był marny.
Ewelino, hostę posadziłem pod swoją piękną kaliną, widać na foto. Dzięki za nazwę.
Ogród nad Rozlewiskiem 23:28, 22 sie 2012

Do góry
Jak ja kocham takie piekne okoliczności przyrody. Tess, czy nad Rozlewiskiem są jakieś znane Ci i godne polecenia pensjonaty? Pytam, bo chciałabym nawiedzić tamte okolice. Czy zimą również można tam się turystycznie realizować np. podczas ferii?

Piękne krajobrazy!
Ogród nad Rozlewiskiem 23:26, 22 sie 2012

Do góry
Ogród nad Rozlewiskiem 23:25, 22 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Nie mogłam oderwać oczu.
Było magicznie.
Zdjęcia nie oddają tej magii i klimatu.

Jejuś jakie cudne widoki...magia ...
Ogród nad Rozlewiskiem 23:19, 22 sie 2012

Do góry
I takie cudności rosną w ogrodzie nad Rozlewiskiem:
Ogród nad Rozlewiskiem 23:12, 22 sie 2012

Do góry
Elu, Justynko - bardzo mi miło gościć Was nad Rozlewiskiem.
Alinko, Ozzi - bardzo się cieszę, że tu jesteście i za cenne rady co do brzózek. Jak tylko będę nad Rozlewiskiem, sprawdzę jak się ukorzeniają.
Gosiu - to miłe, że tu trafiłaś i że Ci się podoba Trzeba przyznać, tu jest "relaksacyjnie" - jak to określiła moja córka, podczas swojej pierwszej od lat wizyty nad Rozlewiskiem (co miało miejsce w ostatni weekend).
Bociek - jestem, jestem, tylko wizyty, rewizyty, podglądanie, doradzanie, projektowanie, planowanie strasznie dużo czasu zajmują I nie daję rady na dwa wątki

Bożenko - no nie dałam nic nowego o bocianach, choć pewnie tego oczekiwałaś. Ja się poprawię, obiecuję
Ogród nad Rozlewiskiem 22:40, 22 sie 2012

Do góry
justi napisał(a)

Nie mogłam oderwać oczu.
Było magicznie.
Zdjęcia nie oddają tej magii i klimatu.

Witaj Tess
Jejku jak pieknie. Dobrze, że dojrzałaś do decyzji zostawienia działki nad rozlewiskiem dla siebie. Toż to cuda natury naszej polskiej.

Dokładnie tak samo myślę. Cudne miejsce.
Zielony Punkt - ogród Finki 21:43, 22 sie 2012

Do góry
finka napisał(a)
Tess dziękuję za odwiedziny, faktycznie będzie powstawał sklep. Premiera prawdopodobnie wiosna, ale wiele może się jeszcze w tej kwestii zmienić i może się okazać, że będzie to wcześniej. Wszystko zależy oczywiście od strony technicznej. Pozdrawiam.

No to ja pierwsza w kolejce, ale jak wiosną to może już osobiście do tych Ząbkowic dojadę
Zielony Punkt - ogród Finki 21:34, 22 sie 2012

Do góry
Tess dziękuję za odwiedziny, faktycznie będzie powstawał sklep. Premiera prawdopodobnie wiosna, ale wiele może się jeszcze w tej kwestii zmienić i może się okazać, że będzie to wcześniej. Wszystko zależy oczywiście od strony technicznej. Pozdrawiam.
W Gąszczu u Tess 19:19, 22 sie 2012

Do góry
Witaj Tess, szukalam Cie nad Rozlewiskiem, a Ty tutaj

Przybieglam sie przywitac

Piekne fotki, dawno nie bylam na Placu Grzybowskim, musze przy najblizszej okazji tam zajrzec.

Co do traw, widzialam w Florapaku w Lomiankach, ale ceny kosmiczne, nic ponizej 45 zl.

Buziaki
Boćki 18:17, 22 sie 2012

Do góry
Bożenko, fajnie, że skopiowałaś swoje posty tutaj
Będzie wszystko "w kupie"
Rododendronowy ogród II. 17:33, 22 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Nie wiem co ja zrobiłam że treśc pisaną przez Terenię tak powiększyło i pogrubiło. Trudno.

Widocznie ważne rzeczy pisała

Wcale nie były wazne
A takie pogrubienie już przed chwilą widziałam w innym wątku, chyba jakiś błąd w system się wkradł

Bożenko, a może te informacje o bocianch do wątku o boćkach przekopiujesz? Tego, co założyłam na wasze, Twoją i Hani, sugestę?
O tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2210-bocki

Oczywiście, zamierzałam go kontynuować, ale czasu brak

Przekopiowałam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies