Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:52, 28 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Zakochałem się w skrzyniach i dekoracjach przy wejściu - szyk, prostota, elegancja Czego chcieć więcej?

oooooooo jak miło
Coś jeszcze, coś więcej... 20:50, 28 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Dziękuję Wam Nieczasowy ostatnio jestem i mocno zaabsorbowany studiami, ale lecę do Was w odwiedziny - albo incognito albo i nie

Cieszę się, że nazwa wątku wywołała pozytywny odbiór Miał być (i tu przepraszam bardziej wrażliwych ) epicki burdel, bo taka nazwa w całości odzwierciedliłaby misz-masz panujący u mnie A skończyło się na cytacie z piosenki Są tu jacyś fani Sylwii Grzeszczak?

baaaaaardzo lubię Sylwię G.

Żywopłotki cisowe. 20:44, 28 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ta stipa była niesamowita w tym miejscu U mnie nie chciała rosnąć i w sumie nawet nie wiem czy się nie cieszyć, bo mnóstwo osób się jej pozbywa

Mnie stipa zachwyca. Był moment, kiedy denerwowała mnie, gdy nasionkami sypała, wystarczyło ją wyczesać. Patrzę przez okno w jadalni na nowo założoną rabatę bylinową i obecnie po przymrozkach żółte wybarwienie grusz i falująca stipa mnie zachwyca. Jak się rozsieje, zawsze można ją zredukować.
Kondziowy ogrod cz II 20:26, 28 paź 2015

Do góry
Sebek a, gdzie to się sprawdza i jak???

Już znalazłam
Lawendowy zawrót głowy 20:17, 28 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Niepodobne do Ciebie () Zaraz zrobisz wianek z dyn I oczoplasu dostane.

W ten weekend będę się bawić z innymi wiankami i stroikami
Ja już myślę o świętach, w Silesii już lampki wieszają Mega późno, w zeszłym roku od połowy października już się świeciło
Kondziowy ogrod cz II 20:14, 28 paź 2015

Do góry
Konrad - naprawdę sprawdzaj ilość odsłon to się podbudujesz Ja nieraz złościłem się, że mało kto u mnie pisze, a jak wstawię zdjęcia to odsłon mam po jednym dniu czasem 5-6 tysięcy... Jak byla u mnie Danusia to po trzech dniach chyba padł u mnie rekord w ilości wejść, bo było ich prawie 10 000... Niemal oczy mi na wierzch wyszły
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:12, 28 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
I znów spotkanie
W sumie dobrze, że wątek spotkania nieoficjalne nie działa jakoś prężnie, bo byłby to chyba najszybszy na forum

Chyba byłby właśnie taki.

Ale wiesz Sebastian- niektóre spotkania są tak spontaniczne, że tylko gdzieś jedna fotka się trafi.

A niekiedy stają się one dość osobiste i nie da rady tak oficjalnie.

Ogród u Kasi 20:11, 28 paź 2015

Do góry
Kasiu, gdzie masz to miejsce na froncie do rewolucji? Szczerze dziś mocno nieczasowy jestem, ale koło niedzieli może będzie luźniej to zerknę swoim okiem jakbym to widział Tylko napisz mi na PW co oczekujesz od tego miejsca? I całą stronę techniczną jak wymiary, ścieżki itd
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:05, 28 paź 2015

Do góry
Uwielbiam czytać Twoje relacje A że mam bujną wyobraźnię i widziałem Was nieraz w akcji to tak jakbym z Wami tam był
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:55, 28 paź 2015

Do góry
bql3 napisał(a)

witaj,

Ewelino - może być tak też jak napisał Sebek i jest to nawet kwestia że jeden jest już w gruncie a drugi jeszcze w donicy, myślę że to Ci się unormuje gdy tego co masz w donicy wkopiesz już w grunt i będą takie same. Na ubarwienia klonów palmowych wpływ ma nawet różnica nasłonecznienia i to nawet może spowodować róznicę ale jak zauważysz sama na dolnej fotce - to klon ma już ciemne przebarwienia na niektórych liściach i myślę że to początek nabierania właściwego dlatej odmniany koloru.

gorąco pozdrawiam
Jan

Dzięki Janie za informację. Też bym tak pomyślała, ale oba były w doniczce i oba miały tyle samo światła bo często ten sklep odwiedzam [za często]Może różna ziemia w doniczce i różna jej ilość. Zwróciłam też uwagę na to że ten ciemniejszy ma bardziej wcięte te liście. Czy takie różnice są ok? Podjadę za trochę do sklepu i chyba zanabędę tego mniejszego (ciemniejszego).
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:56, 28 paź 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Kto mi powie jak to jest z oznaczeniami roślin w szkółkach. Dziś byłam i widziałam 2 klony acer palmatum Bloodgood i co - 2 różne kolory a nazwa niby ta sama. Zauważyłam że liście z jednego z nich są bardziej wycięte niż te drugiego.... i który jest prawdziwy? a może oba są poprawnie oznaczone? Czy wiek ma jakieś znaczenie? Gleba?

Ja po swoim Sango Kaku stwierdzam, że w ub roku cześć wiosny rósł w doniczce i potem całe lato był jaśniejszy, bardziej żółty. Tego roku jego liście były bardizej zielone i już aż tak nie świecił na rabacie.

witaj,

Ewelino - może być tak też jak napisał Sebek i jest to nawet kwestia że jeden jest już w gruncie a drugi jeszcze w donicy, myślę że to Ci się unormuje gdy tego co masz w donicy wkopiesz już w grunt i będą takie same. Na ubarwienia klonów palmowych wpływ ma nawet różnica nasłonecznienia i to nawet może spowodować róznicę ale jak zauważysz sama na dolnej fotce - to klon ma już ciemne przebarwienia na niektórych liściach i myślę że to początek nabierania właściwego dlatej odmniany koloru.

gorąco pozdrawiam
Jan
"W kolorze blue" 18:15, 28 paź 2015

Do góry
Trzymam kciuki za Mamę i za Ciebie
Coś jeszcze, coś więcej... 17:39, 28 paź 2015

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Taki poznański akcent w "sebuśkowym" wątku
Miłego dnia

No tak, w końcu pola tulipanów jak widać w załączonym teledysku nie tylko w Holandii rosną I choć Holendrzy mają piękniejsze i większe połacie tychże kwiatów to... nie mają Sylwii
Coś jeszcze, coś więcej... 17:35, 28 paź 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
podglądałam po cichu...
pppppooo wiekiemuuuuuu cichuuuu
iddduuu sobie iduuu i patrzu.....

gratulacje pięknie masz
ale to wiesz

Dzięki Kamila Z tym pięknie to pojęcie względne, ale cieszę się z tego co jest

Pozdrawiam
Coś jeszcze, coś więcej... 17:32, 28 paź 2015

Do góry
kasia napisał(a)
Seba, czekam na twoje rewolucje, bo sama się do takich przymierzam, brakuje mi odwagi aby zrobić coś na froncie mojej działki. Czekam na twoje pomysły, może mnie natchniesz ...

Sam potrzebuję ostatnio natchnienia, ale wpadnę potem Jak nie to... przypomnij mi
Coś jeszcze, coś więcej... 17:30, 28 paź 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Gratuluję nowego wątku, trzeba będzie się przyzwyczaić do nowego tytułu , i z niecierpliwością czekam na sugerowaną przez Danusię uprawę pomidorków itp .

Pozdrawiam i życzę powodzenia na każdej linii, czy to prostej, czy falistej .

Na razie jest jeden grobik z truskawkami i poziomkami, borowki i dwa grobiki z gorczycą, która naprawdę pięknie wyrosła
Pomidory są mega skomplikowane dla mnie, ale może skuszę się na koktajlowe? Choć osobiście pomidora nie tknę
Coś jeszcze, coś więcej... 15:14, 28 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Dziękuję Wam Nieczasowy ostatnio jestem i mocno zaabsorbowany studiami, ale lecę do Was w odwiedziny - albo incognito albo i nie

Cieszę się, że nazwa wątku wywołała pozytywny odbiór Miał być (i tu przepraszam bardziej wrażliwych ) epicki burdel, bo taka nazwa w całości odzwierciedliłaby misz-masz panujący u mnie A skończyło się na cytacie z piosenki Są tu jacyś fani Sylwii Grzeszczak?

Taki poznański akcent w "sebuśkowym" wątku
Miłego dnia
Ogród Bogusława 13:01, 28 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Przyznam się szczerze, że bardziej znam Twój ogród z facebook'a Mimo też różnorodności form, gdzie każda roślina to osobne dzieło czuć tutaj harmonię - a to bardzo trudno uzyskać Więc kłaniam się nisko

Witaj Sebastianie dziękuję pięknie za takie uznanie, staram się chopć nie zawsze wychodzi ale się uczę. pozdrawiam.
Ogród u Kasi 11:10, 28 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Teraz kończy się jeszcze szybciej Posadzone?

Wiśnie piękne, ale coś mi się zdaje, że za blisko posadzone Będzie wielkie przesadzanie za kilka lat, czuję to

Sebastianie, wiem, ze za blisko ale tak strasznie się na nie uparłam ! Może jakoś to będzie, może dam radę je trochę ograniczać zobaczymy. Cebule posadziłam i zamówiłam następnych 200 ha ha nie wiem kiedy to ogarnę !
Miejsko & sielsko 10:53, 28 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Jeszcze krokusy kup pod graby, co by w oczekiwaniu na resztę nie mieć pusto

Klony mniam!

Sebuś, nie ma takiej opcji...
dałam szafirki a jak cokolwiek i gdziekolwiek próbuje kopać to niszcze cebule...
wniosek... albo dużo tego w tak małej rabatce albo mam takie szczęście

hihihihi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies