Mnie stipa zachwyca. Był moment, kiedy denerwowała mnie, gdy nasionkami sypała, wystarczyło ją wyczesać. Patrzę przez okno w jadalni na nowo założoną rabatę bylinową i obecnie po przymrozkach żółte wybarwienie grusz i falująca stipa mnie zachwyca. Jak się rozsieje, zawsze można ją zredukować.
W ten weekend będę się bawić z innymi wiankami i stroikami
Ja już myślę o świętach, w Silesii już lampki wieszają Mega późno, w zeszłym roku od połowy października już się świeciło
Konrad - naprawdę sprawdzaj ilość odsłon to się podbudujesz Ja nieraz złościłem się, że mało kto u mnie pisze, a jak wstawię zdjęcia to odsłon mam po jednym dniu czasem 5-6 tysięcy... Jak byla u mnie Danusia to po trzech dniach chyba padł u mnie rekord w ilości wejść, bo było ich prawie 10 000... Niemal oczy mi na wierzch wyszły
Kasiu, gdzie masz to miejsce na froncie do rewolucji? Szczerze dziś mocno nieczasowy jestem, ale koło niedzieli może będzie luźniej to zerknę swoim okiem jakbym to widział Tylko napisz mi na PW co oczekujesz od tego miejsca? I całą stronę techniczną jak wymiary, ścieżki itd
Dzięki Janie za informację. Też bym tak pomyślała, ale oba były w doniczce i oba miały tyle samo światła bo często ten sklep odwiedzam [za często]Może różna ziemia w doniczce i różna jej ilość. Zwróciłam też uwagę na to że ten ciemniejszy ma bardziej wcięte te liście. Czy takie różnice są ok? Podjadę za trochę do sklepu i chyba zanabędę tego mniejszego (ciemniejszego).
Ewelino - może być tak też jak napisał Sebek i jest to nawet kwestia że jeden jest już w gruncie a drugi jeszcze w donicy, myślę że to Ci się unormuje gdy tego co masz w donicy wkopiesz już w grunt i będą takie same. Na ubarwienia klonów palmowych wpływ ma nawet różnica nasłonecznienia i to nawet może spowodować róznicę ale jak zauważysz sama na dolnej fotce - to klon ma już ciemne przebarwienia na niektórych liściach i myślę że to początek nabierania właściwego dlatej odmniany koloru.
No tak, w końcu pola tulipanów jak widać w załączonym teledysku nie tylko w Holandii rosną I choć Holendrzy mają piękniejsze i większe połacie tychże kwiatów to... nie mają Sylwii
Na razie jest jeden grobik z truskawkami i poziomkami, borowki i dwa grobiki z gorczycą, która naprawdę pięknie wyrosła
Pomidory są mega skomplikowane dla mnie, ale może skuszę się na koktajlowe? Choć osobiście pomidora nie tknę
Sebastianie, wiem, ze za blisko ale tak strasznie się na nie uparłam ! Może jakoś to będzie, może dam radę je trochę ograniczać zobaczymy. Cebule posadziłam i zamówiłam następnych 200 ha ha nie wiem kiedy to ogarnę !
Sebuś, nie ma takiej opcji...
dałam szafirki a jak cokolwiek i gdziekolwiek próbuje kopać to niszcze cebule...
wniosek... albo dużo tego w tak małej rabatce albo mam takie szczęście