Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:54, 30 kwi 2020

Do góry

w rowie część roślin przetrwała powodzie mimo totalnego zalania i sponiewierania znów cieszą

może jeszcze dosadzę drugie piętro floksa w innym kolorze....
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:50, 30 kwi 2020

Do góry
Tak długo w tym sezonie kwitną narcyzy, że się z floksami nałożyły kwitnieniem i zgrzyt aż zęby bolą choć w różnych miejscach posadzone

Ogród nad wodą 22:49, 30 kwi 2020

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:47, 30 kwi 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Zawsze mi się podobał zapach czeremchy, a synowie dobrze,że mają swoje pasje.
Faktycznie kolor pelargonii nietuzinkowy, trudny do określenia czy to róż czy to bordo a może fiolet?
Przypominam sobie, że dawno temu podobne miała moja babcia na parapecie, może dlatego podświadomie wybrałam ten kolor.
Ja las mam prawie za ogrodzeniem z trzech stron, więc zapach lasu i śpiew ptaków nieodłącznie mi towarzyszą, komary też.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:46, 30 kwi 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)

a ja uszylam nowa torebke

Bardzo ładna i praktyczna.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:43, 30 kwi 2020

Do góry
Donica się wypełnia stopniowo, piwonie sadzone jesienią zrobiły niespodziankę i przynajmniej połowa pączki puściła

kosz w tym sezonie tak obsadzony spontanicznie, rynnę za chwilę hosty całkiem zasłonią

tegoroczne rodki okazały się takimi cudeńkami

Dębowe zakątki 22:37, 30 kwi 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Super, że masz tak blisko ten zalew. Miejsce na spacery wymarzone
Szybko ruszyły Ci clematisy - pewnie to wcześniejsza odmiana.

Bliskość zalewu ma na wyciągniecie ręki.W sumie to mały lasek na końcu mojej działki przysłania mi jego widok.A zarazem oddziela mnie i daje intymność.
Ja często na swoich arach się na spaceruję, narobię,ze już tylko nad staw
swój pójdę odpocząć i posiedzieć.Lub na tarasie.Ale czasami chce się dalej wyjść. np niedzielnym dniem
Zawsze pierwszym kwitnącym powojnikiem był jeden z atragene.W tm mocno mi podsechł, czy podmarzł.I tylko jeden pęd ma żywy. Potem Kaiser zakwitnął.
A w tym inny się wyrywa.
Takie zmiany też są fajne
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:35, 30 kwi 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Dorotko pelargonie w tym kolorze zachwycają, wcale się nie dziwię, że się nie oparłaś ich urokowi. Ja teraz rzadko na targu z kwiatami bywam, mam tylko bratki z pobliskiego warzywniaka.
Syn przystojniak.
Dziękuję
Pelargonie kupiłam przypadkiem, omijam duże skupiska ludzkie.Praktycznie siedzę w domu, zakupy tylko spożywcze. No tak nie do końca, pojechałam do lokalnej szkółki, chciałam kupić wiśnię kiku, ale nie było więc przytargałam dwie róże w kolorze burgundowym.

Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 22:34, 30 kwi 2020

Do góry
2017

2018

2019
Ogródkowe perypetie:) 22:33, 30 kwi 2020

Do góry
abiko napisał(a)

Doceniam Dorotko doceniam, ale już powoli mam dość siedzenia w jednym miejscu chyba.
Z tymi tulipanami to ja nie wiem jak jest.. niektóre w donicach mi normalnie jakby zaschły pąki. Chociaż podlewane. Trochę mi szkoda, bo liczyłam na większą ilość kwitnących donic.
Tutaj np.
Też mam złe doświadczenia z tulipanami w donicach.
Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 22:33, 30 kwi 2020

Do góry
Dwie umbry, niestety nisko zaszczepione na wysokości 150 cm, kupiłam je za jakieś śmieszne pieniądze. Zdecydowanie odżałowałabym teraz i kupiła szczepione wyżej. I niestety posadzone obok siebie, a jedna wyraźnie lepiej rośnie. Więc różnica jest mocno widoczna co mnie trochę wnerwia.
Ale i tak je lubię. Szczególnie że zasłoniły okno sąsiada.
Kupione 2014r

nawet nie pamiętałam, że zmieniły miejsce

2016

Chwasty w trawniku 22:32, 30 kwi 2020

Do góry
Ponawiam pytanie, mam również tego chwasta u siebie. Rozrasta się szybko przez rozłogi. Walczę z nim już drugi rok, Starane, Puma, Chwastox. Co według Was może to być, ostatnie sugestie znajomych to: trzcina pospolita albo perz właściwy. Charakterystyczne dla tej rośliny jest różowy kołnierzyk wokół łodygi. Co ciekawe nie ma kępy korzeni tylko pędy.

Może Wy pomożecie.

Neo napisał(a)

Proszę o pomoc w rozpoznaniu co to jest?
Chwastnica, kostrzewa czerwona?

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:22, 30 kwi 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jak je zobaczyłam, od razu skradły moje serce. Takich jeszcze nie miałam nigdy, a że syn przekonał mnie do zakupu to je mam. To nie jest ich docelowe miejsce. Muszę je wsadzić w większą donicę.

Piekne te bratki, dobrze ze Cie syn namowil Kompozycja z niebieskim dzbanem, bardzo udana
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:18, 30 kwi 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Piękni synowie
Dziękuję, to mój najmłodszy pomocnik. Starsi lubią tylko posiedzieć w ogrodzie. Niestety od roku najmłodszy mieszka i pracuje w stolicy.

Kwiaty we włosach 22:13, 30 kwi 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ogrodniczki co to będzie, dostałam bulwę i nie wiem.Widziałam na żywo w pełnym rozkwicie, bardzo mi się podobał.

Goniu, to Pałczycha (Sauromatum venosum). Inaczej nazywana lilia Voodoo. Piekny kwiat ale ma bardzo brzydki zapach...
Chyba ze sie myle...
Dębowe zakątki 22:13, 30 kwi 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Aniu Ciemiernik cuchnący bardzo ładny, muszę go sobie sprawić, wszystko ładnie rośnie, rabatka okrągła ładniutka, nawet kici przypasowała Niech szybko zarasta, będzie ładnie wyglądała. Też mam hakonki w korze i rosną jak gupie w dołek nie dawałam już kory. Jak widzę lub słyszę o rojnikach to i ja nabieram ochoty na nie ...

Ja jestem nim oczarowana.Bardzo ładny z samych zimozielonych liści.Kwitnienie ma oryginalne i bardzo ładne. Inne od reszty ciemierników.
rabata okrągła jest jeszcze do dopracowania i do obsadzenia.
ale Fioci przypadło poidełko do gustu.
Och to super informacja, że twoje hakonki rosną w korze. I to dobrze.
To może i ja im kory w dołki jeszcze dam ??
rojników ma kilka. Nieduże,ale ładnie przyrastają. Małymi odrostami może się z tobą podzielić. jak kiedyś będziemy się widziały

Dzisiaj dostałam paczuszkę z roślinkami od Basi- basia3012.
wymarzone hakonki.I ciemny ciemiernik.
Na forum są dziewczyny- ludzie od wielkim sercu )

Opakowanie mnie zaskoczyło. I ilość sadzoneczek.
Oczywiście miejsca u mnie dość na roślinki.A marzenia o roślinkach też mogą się spełniać.
Pomysł zapakowania roślin bardzo ciekawy , oryginalny i chroniący rośliny. Pokazuję, bo nigdy takiego nie znałam, i nie wpadałbym na nie.
Oto cudowna buteleczka dobroci roślinnych

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 22:06, 30 kwi 2020

Do góry
beata_m napisał(a)
to było w trakcie prac ... teraz wygląda to już tak

robiliśmy bez obrzeży, dlatego obwód jest na betonie

Wygląda genialnie!

A wrzucałaś może gdzieś tu info, jak wykonywaliście te białe donice?
Mój ogrodowy pamiętnik 22:04, 30 kwi 2020

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Dziękuję za informację. Myślę że kupię sobie kilka sadzonek. Piękne są.

Tak wyglądają w słoneczku .

Kwiaty we włosach 22:03, 30 kwi 2020

Do góry
Ogrodniczki co to będzie, dostałam bulwę i nie wiem.Widziałam na żywo w pełnym rozkwicie, bardzo mi się podobał.

Kwiaty we włosach 22:00, 30 kwi 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies