Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Kasiek 22:22, 30 kwi 2020

Dorota123 napisał(a)
Jak je zobaczyłam, od razu skradły moje serce. Takich jeszcze nie miałam nigdy, a że syn przekonał mnie do zakupu to je mam. To nie jest ich docelowe miejsce. Muszę je wsadzić w większą donicę.

Piekne te bratki, dobrze ze Cie syn namowil Kompozycja z niebieskim dzbanem, bardzo udana
Dorota123 22:35, 30 kwi 2020

Gosialuk napisał(a)
Dorotko pelargonie w tym kolorze zachwycają, wcale się nie dziwię, że się nie oparłaś ich urokowi. Ja teraz rzadko na targu z kwiatami bywam, mam tylko bratki z pobliskiego warzywniaka.
Syn przystojniak.
Dziękuję
Pelargonie kupiłam przypadkiem, omijam duże skupiska ludzkie.Praktycznie siedzę w domu, zakupy tylko spożywcze. No tak nie do końca, pojechałam do lokalnej szkółki, chciałam kupić wiśnię kiku, ale nie było więc przytargałam dwie róże w kolorze burgundowym.

Dorota123 22:47, 30 kwi 2020

gosika67 napisał(a)
Zawsze mi się podobał zapach czeremchy, a synowie dobrze,że mają swoje pasje.
Faktycznie kolor pelargonii nietuzinkowy, trudny do określenia czy to róż czy to bordo a może fiolet?
Przypominam sobie, że dawno temu podobne miała moja babcia na parapecie, może dlatego podświadomie wybrałam ten kolor.
Ja las mam prawie za ogrodzeniem z trzech stron, więc zapach lasu i śpiew ptaków nieodłącznie mi towarzyszą, komary też.

Dorota123 22:51, 30 kwi 2020

gosika67 napisał(a)
Jest trochę tego trawnika do koszenia i chodzenia nad nim. Ja też dużo uwagi poświęcam trawnikom. Te różowe tulipany fajnie wylądają na tle zieleni.
Dziś rozpuszczałam nawóz w konewkach i podlewałam trawnik. Mam nadzieję, że go trochę wzmocni. W nocy był deszcz, poratował trochę rośliny, ale pod świerkami nadal sucho. Za miłe słowa dziękuję.
Dorota123 22:53, 30 kwi 2020

Kasiek napisał(a)

Piekne te bratki, dobrze ze Cie syn namowil Kompozycja z niebieskim dzbanem, bardzo udana
Kasiu to są pelargonie angielskie, nie bratki. Były jeszcze w pięknym bordowym kolorze i białe.
Do tego dzbana miałam dopasowane 3 donice, ale zimą zniszczyły się.
sylwia_slomc... 23:12, 30 kwi 2020

Dorota123 napisał(a)
Mąż też zawsze uważa, że zbędne jest kupowanie kolejnych kwiatków , bo tyle ich jest dookoła.
Takie pozytywne podejście ma tylko mój najmłodszy syn On rozumie moją pasję i w miarę możliwości pomaga mi w ogrodzie. Ja nie krytykuję jego pasji do rozgrywania bitew w terenie. Teraz był w domu ponad tydzień, więc trochę mi pomagał. Byliśmy też w lesie na spacerze, chciał mieć kilka fotek w terenie. Po drodze urwaliśmy kilka gałązek czeremchy, ona jest podobna do obieli.

Karabin służy tylko do gier w terenie, to nie jest prawdziwa broń.

Pasję trzeba mieć
Katkak 05:35, 01 maj 2020

Dorcia pelargonie przepiękne. Też nigdy takich nie widziałam. Syn bardzo przystojny i zaradny z tego co czytam. Pewnie pękasz z dumy. I słusznie. Obudziłam się i zasnąć nie mogę. Skorzystam z okazji, że rodzinka jeszcze śpi i dam dyla na kawkę do ogródka. Ściskam Kochana.
Anitka 06:18, 01 maj 2020

Super sesje synowi zrobiłaś.
Ale masz dużo tych zimozielonych. Gdy byłyśmy u Ciebie to wcale takich ilości nie zauważyłam, ale tyle piękności wówczas kwitło. Zresztą u Ciebie cały czas coś kwitnie na każdym kroku o każdej pore roku. No może oprócz zimy, ale wówczas te zimozielone robią robotę. Wiosnę masz śliczna, kolorową.
Też ze spacerów przynoszę czeremche, tzn. dzięki Tobie wiem już co przynoszę do domu. Ja ją stawiam w wazonie na tarasie. Ślicznie w tym niebieskim wazonie wygląda.

Dobrze, że posłuchałaś syna i pelargonie kupiłaś. Wczoraj moja córa przysłał mi zdjęcie balkonu. Nie mogłam uwierzyć, chyba jednak jakieś geny matki dają znać o sobie jednak, bo wyciągnęła moje stare doniczki i wsadziła kwiatki. Wysiała też zioła, sałatę. Łezka się w oko zakręciła.

Dorotko ilością dodatków się przejmuj, masz je super, subtelnie wkomponowane w ogrodzie. Twój ogród właśnie z nimi się kojarzy.
Anda 08:54, 01 maj 2020

Śliczne pelargonie, uwielbiam te kolory. Ostatnio nabyłam podobną
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 10:22, 01 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Przypominam sobie, że dawno temu podobne miała moja babcia na parapecie, może dlatego podświadomie wybrałam ten kolor.
Ja las mam prawie za ogrodzeniem z trzech stron, więc zapach lasu i śpiew ptaków nieodłącznie mi towarzyszą, komary też.

Rewelacyjnie wyglądają te misy