Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 19:26, 10 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

oj to ja tym bardziej ich nie chce

a ja polecam , nigdy mi nie pomarzły i nie przykrywałam, tylko muszą mieć stanowisko w zaciszu i nawet się zdziwiłam że kupiłam różowe a kwitną teraz na niebiesko piękne są
Ogród z pergolą 19:22, 10 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja sypałam ziemii tak do 3/4 doniczki, ubijałam łyżeczką, na to nasionka i na wierzch sypałam troszkę ziemią, dalej jak Renia, zrosiłam porządnie, folia i pod okno

to tak zrobię
Ogród z pergolą 19:21, 10 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
w sypialniach mam w salonie na podłodze postawiłam
A dziecko Ci nie pogrzebie w tym?
No i niestety trzeba siać stipę wg przepisu Jutro jadę po ziemię do wysiewu i będę może działać
Ogród z pergolą 19:19, 10 lut 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

Nie polecam ogrodówek, trzeba je przykrywać a i tak nie ma gwarancji że zakwitną

oj to ja tym bardziej ich nie chce
Ogród z pergolą 19:18, 10 lut 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
dziewczynki a nasionka stipy przykrywać ziemią czy nie?

ja sypałam ziemii tak do 3/4 doniczki, ubijałam łyżeczką, na to nasionka i na wierzch sypałam troszkę ziemią, dalej jak Renia, zrosiłam porządnie, folia i pod okno
Ogród z pergolą 19:16, 10 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
... to żeby Ci tylko parapetów starczyło ... a masz w ogóle parapety przy takich wielkich oknach?

w sypialniach mam w salonie na podłodze postawiłam
Ogród z pergolą 18:28, 10 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

nie dopisałam w Google hortensja i wyskoczyło mi apetycznie wyglądające ciasto jagodowe

Nie polecam ogrodówek, trzeba je przykrywać a i tak nie ma gwarancji że zakwitną
Ogród z pergolą 15:20, 10 lut 2016

Do góry
czyli i tak pikujemy..dobra to po wiecej sztuk do doniczki włożę.
ja jeszcze mam rozplenice hameln, werbene i hibiskusa.
Ogród z pergolą 15:19, 10 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
to sposób jankosi
a werbene siałaś?

Nie, dostałam siewki od Krysi
Doświadczalnia bylinowo-różana 14:12, 10 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

moja pół roczna córci mi takie pobudki zapewnia..ale kwadrans po 4 juz zapominam o powiekach na zapałki gdy widzę jej uśmiech

Ale masz rannego ptaszka, fiu fiu
Ogród z pergolą 14:10, 10 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
cześć Edyta, to fajna masz pracę chciałabym taką, też bym pewnie na ogrodowisku siedziała
byłam kiedys w chodczy w tych domkach (dawny osrodek polfy?), daleko to od ciebie?

no nie wiem czy taka fajna praca, spać się chce nad ranem
ośrodek jest blisko, około 1 km , fajna okolica
Ogród z pergolą 13:55, 10 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
to jak nie znajdę tego ukorzeniacza to tez tak spróbuje.
ja kupiłam wielodoniczki w jednej jest 60 doniczek, ciekawe ile mi tego wyjdzie..
co jeszcze siejesz?
Nigdy nie robiłam z ukorzeniaczem
Ja mam jeszcze werbenę od Reni z Podwórkowej i Karol ma mi podesłać rozplenicę Hameln i purple majesty. Zobaczymy co z tego będzie. A poza tym pomidorki, może pory, selery? Robiłam sadzonki w zeszłym roku i wyszły nawet
Ogród z pergolą 13:49, 10 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
To ja też się w Kopciuszka pobawię i będę pojedyńcze wysiewać Nawet sobie wczoraj wielodoniczki z garaży przyniosłam.

Ziemia zwykła, jakaś uniewrsalna w worku, odrywam, czy ucinam kawałek w ziemię i tyle

to jak nie znajdę tego ukorzeniacza to tez tak spróbuje.
ja kupiłam wielodoniczki w jednej jest 60 doniczek, ciekawe ile mi tego wyjdzie..
co jeszcze siejesz?
Ogród z pergolą 13:46, 10 lut 2016

Do góry
cześć Edyta, to fajna masz pracę chciałabym taką, też bym pewnie na ogrodowisku siedziała
byłam kiedys w chodczy w tych domkach (dawny osrodek polfy?), daleko to od ciebie?
Ogród z pergolą 13:45, 10 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

właśnie taki mam zamiar jak mi jankosia tłumaczyła ze trzeba siać tak pojedynczy trzymając za ten włosek to sobie pomyslałam to po co mam robić potem znowu ta robote, posieje własnie po 2-3 do doniczki i tyle

Ania ja mam do ciebie pytanie o pelargonie...nie mogę znaleźć ukorzeniacza (pewnie przy przeprowadzce zaginął a zawsze z nim to robiłam)a wiem ze ty robisz sadzonki bez.. odrywasz i do mokrej ziemi i juz?do ziemi takiej do siewu?
To ja też się w Kopciuszka pobawię i będę pojedyńcze wysiewać Nawet sobie wczoraj wielodoniczki z garaży przyniosłam.

Ziemia zwykła, jakaś uniewrsalna w worku, odrywam, czy ucinam kawałek w ziemię i tyle
Ogród z pergolą 13:36, 10 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

z tym bikini to trzeba będzie trochę uważać, żeby Cię coś nie pokoliło

Ale najważniejsze, że zamówienie poszło!

zwłaszcza po tym piwku na słonku ale po znieczuleniu mniej by bolało hihihi
zamówienie poszło (uff) i nie wracajmy do tego tematu
Ogród z pergolą 13:34, 10 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ale, że jak? Będziesz te małe nasionka dzielić i np po trzy do doniczki? Bo mi się tez okropnie nie chce pikować i dokładnie o tym samym myślałam

właśnie taki mam zamiar jak mi jankosia tłumaczyła ze trzeba siać tak pojedynczy trzymając za ten włosek to sobie pomyslałam to po co mam robić potem znowu ta robote, posieje własnie po 2-3 do doniczki i tyle

Ania ja mam do ciebie pytanie o pelargonie...nie mogę znaleźć ukorzeniacza (pewnie przy przeprowadzce zaginął a zawsze z nim to robiłam)a wiem ze ty robisz sadzonki bez.. odrywasz i do mokrej ziemi i juz?do ziemi takiej do siewu?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 13:34, 10 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Janka dzięki za pomoc, zrezygnowałam ze spirit i soul. mam nadzieję ze będzie pięknie
a ty widzę nie próżnujesz! ja siać mam zamiar jutro ale w zwykłej ziemi, tez pierwszy raz

Na pewno będzie pięknie. Ale oczywiscie nie od razu.
Z różami to trzeba co najmniej rok-dwa, czasem więcej (austinki) od posadzenia poczekać, by zobaczyć na co je stać.

A z sianiem to zachciało mi się poeksperymentować w tym roku, chociaż opinie w necie co do tego sposobu są różne. Sprawdzę niedługo sama. A jak się nie uda, to wysieje jeszcze raz tradycyjnie. W zeszłym roku pomidory siałam w marcu, a i tak były piękne. A stipę chyba w ogóle pod koniec marca, za to dzięki temu miałam ją w ogrodzie w różych stadiach rozwoju do samej jesieni
Ogród z pergolą 13:29, 10 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Edyta ale ja się zdecydować nie mogę....2-3 gatunki, juz pisałam nie mam serca z żadnej zrezygnować
po co ja jechałam do tego ciepłuchy?po co ja tą Renate poznawałam?no po co? kosiłabym sobie trawkę do końca życia, bikini, piwko, na ciuchy full kasy a teraz co..

z tym bikini to trzeba będzie trochę uważać, żeby Cię coś nie pokoliło

Ale najważniejsze, że zamówienie poszło!
Malutki pod lasem 13:25, 10 lut 2016

Do góry
u mnie nie ma drewutni nawet. drewno przytrzymują takie wbite grube patyki (widać na zdjęciu) z obu stron i pomiędzy drewno oparte o kanciape, mniej roboty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies