Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Flower1 07:52, 10 lut 2016

Ale piekny ten Twoj ogrod ,juz nie moge sie doczekac zdjec..do twarzy Ci z aparatem
anna_t 08:03, 10 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Ewciu, ale mi miło, że podałaś mój ogród za przykład z hortensjami Mam ich rzeczywiście sporo. Większe doświadczenie mam z ogrodowymi, bo mam je już kilka ładnych lat, ale z bukietowymi dopiero zaczynam Więc po rady raczej do Bogusi z "Hortensjady"
Buziaki
A tak z ciekawości - jak wyglądają prognozy długoterminowe na Bawarię?

byłam wczoraj Ewa u ciebie i nic dziwnego ze Twój ogród został polecony kiedy ja sie takich efektów doczekam..
anna_t 08:04, 10 lut 2016

Anda napisał(a)

Jej, jak Ty wcześnie wstajesz

moja pół roczna córci mi takie pobudki zapewnia..ale kwadrans po 4 juz zapominam o powiekach na zapałki gdy widzę jej uśmiech
Basilikum 09:00, 10 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

A tak z ciekawości - jak wyglądają prognozy długoterminowe na Bawarię?
o jaka czesc Bawarii Ci chodzi i co rozumiesz przez dlugoterminowa, tam gdzie ja zagladam mam do 2 tygodni. Przez najblizsze bedzie w dzien 2-6° w nocy tylko raz -1 a tak to lekki plus. Troche slonca i chmur i jakies bardzo lekkie opady od czasu do czasu. Mieszkam na poludniowym wschodzie Bawarii czyli w Dolnej Bawarii

Zapisalam uwagi o hortkach
Anda 14:12, 10 lut 2016

Flower1 napisał(a)
Ale piekny ten Twoj ogrod ,juz nie moge sie doczekac zdjec..do twarzy Ci z aparatem

Dziekuje tez juz sie nie moge doczekac, az sie zrobi kolorowo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:12, 10 lut 2016

anna_t napisał(a)

moja pół roczna córci mi takie pobudki zapewnia..ale kwadrans po 4 juz zapominam o powiekach na zapałki gdy widzę jej uśmiech

Ale masz rannego ptaszka, fiu fiu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 14:28, 10 lut 2016

Anda napisał(a)

Ewciu, z chęcią Cie zarekomendowałam
Na Bawarie nie wiem, bo mieszkam całkiem na zachodzie, niedaleko Kolonii. Przymrozki lekkie tylko, w dzień na plus. Wybierasz się na Bawarię?

Pytałam o pogodę, bo pisałaś, kilka wątków wcześniej, że trzeba się liczyć z przymrozkiem. Oczywiście pomyliłam regiony Chciałam zapytać o pogodę u Ciebie Nie wybieram się aż tak daleko
U mnie nie zapowiadają już mrozów - jedynie jakieś -1 - -2'C nocą, ale to bardzo rzadko.
Ewa777 14:29, 10 lut 2016

Basilikum napisał(a)
o jaka czesc Bawarii Ci chodzi i co rozumiesz przez dlugoterminowa, tam gdzie ja zagladam mam do 2 tygodni. Przez najblizsze bedzie w dzien 2-6° w nocy tylko raz -1 a tak to lekki plus. Troche slonca i chmur i jakies bardzo lekkie opady od czasu do czasu. Mieszkam na poludniowym wschodzie Bawarii czyli w Dolnej Bawarii

Zapisalam uwagi o hortkach

Iza, chciałam zapytać Ewę o pogodę u niej, ale ni się regiony pomyliły
MirellaB 15:03, 10 lut 2016

Dzisiaj tylko macham
Basilikum 15:08, 10 lut 2016

no popatrz a ja taki wyklad o pogodzie szkoda, ze sie do nas nie wybierasz. Bawaria jest duza i u nas tez sa cieplejsze (gdzie uprawiaja wino) i zimniejsze (gdzie uprawiaja chmiel )regiony.
Ewa to daleko ode mnie i u niej statystycznie cieplej jest. A na Bawarii mieszka jeszcze Kasia a nawet dwie