Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Liliowo i kolorowo:) 22:45, 10 lip 2017

Do góry
Danusia, az tak zle - balkonik? Cos ty narobila.
O wypadek nie trudno. Ja tez mam jedna noge sina a druga biala. Dwa tygodnie temu przewrocilsm sie o te kamienie przy oczku na szczescie nikt nie widzial. Taka gule mialam jak 2 piesci na lewej nodze musialam w spodniach chodzic.
Potem ta gula zaczela sie rozchodzic i poszlo wxzystko w palce nogi tego juz nie moglam zakryc. Em mowi co ty masz nogi nie domyte. Teraz mam noge koloru zoltego dalej w gaciach chodze, ale juz nie boli. Pokryjomu rozcieralam i sie rozeszlo ale kolor inny jest.

Piekne floksy juz w rozkwicie u mnie dopiero zalazki kwiatostanow, ale jest cieplutko i pada beda rosly.

Dzisiaj u nas dwie ulewy, ale jakie, ulice jak rzeki.

Gradu nie bylo na szczescie. Jutro juz ma tylko ew. Padac.
Liliowo i kolorowo:) 22:33, 10 lip 2017

Do góry
Danusiu ta biala roza u mnie to "karen blixen". Mam ja trzeci rok i co rok ladniejsza, kwitnie bardzo dlugo, juz obcielam i w tym miejscu nowe sie zawiazaly.
Ide zwiedzac co u ciebie.
Ogród z łezką II 22:28, 10 lip 2017

Do góry
Kasiu nie wiem co to jest kompakt. Lilie piekne. Tak ta moja to orientalna, moze przyszly rok bedzie zasobniejsza w kwiaty.
Mam jedna lilie kolosa czekam na rozkwit.
Słoneczny Ogród 22:22, 10 lip 2017

Do góry
Widac, ze u tesciowej gleba lekka i tak dobrze rosna.
Słoneczny Ogród 22:20, 10 lip 2017

Do góry
Daria dzieki chetnie wezme takiego kolosa, ale sadzonke, sam korzen no troche lisci. Jak bedziesz dzielic to daj cynk.

Mam troche doswiadczenia z jukami te wszystkie ktore mam to z jednej juki. Sadze, przesadzam, tne nawet pila. Bo np rozety przekwitle usuwam bo i tak z nich nic nie wyrosnie jedynie z korzenia.

Nie padna, bo juka to jak chwast zawsze sie odrodzi. Ile ja juz rozdalam. Glowna ich mama ma ok. 13 lat i ciagle ma mlode przyrosty to oddzielam szpadlem i na nastepny rok maja kwiatostany.
Juka wszedzie urosnie byleby glebe miala wapienna.
Ptasi gaj 22:02, 10 lip 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Pierwsza i trzecia fotka moje klimaty. Elu jaką ty masz dużą działkę?

Mirus moje tez, ale trzeba bylo to skosic. Bylo bardzo gesto, opady deszczu spowodowaly, ze trawa wylegiwala i gniła od spodu. Sama widzisz, ze ziemie widac. Pewnie sie rozsiala laczka wiec w przyszlym roku bedzie znowu pieknie moze ja rozszerze.
Ptasi gaj 21:57, 10 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
2 metry po 7 latach...czyli mój kandydat jak ten obecny srebrny będę musiała wyciąć...kompaktowy mi potrzebny

Ta biała róża faktycznie piękna, czysty kolor, to nie tak częste.

Ta lilia to chyba z orientalnych jest. Pachnąca? Miałam takie podobne, niestety ta zima była dla nich zabójcza

Kasiu nie kumam co to znaczy kompaktowy?
Lilia orirntalna u mnie pierwszy rok moze w przyszlym bedzie miala wiecej kwiatow.

Ptasi gaj 21:51, 10 lip 2017

Do góry
Biala roza nqzywa sie "karen blixen". Jeszcze raz cudowna roza. Piekna czysta biel nieraz odcien seledynu, moze to od lisci. Liscie dosyc grube blyszczace. Zapach zielonego jabluszka delikatny. Fota nie odda tego koloru co w naturze.
Ptasi gaj 16:51, 10 lip 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wnętrze derenia białego tego poniżej z czerwca - piękna tapeta.

Kawałek łączki kwietnej przed i po skoszeniu

Rudbekia, wiem, że u was już dawno kwitnie, ale u mnie dopiero rusza z siewu.

Pierwsza i trzecia fotka moje klimaty. Elu jaką ty masz dużą działkę?
Ptasi gaj 16:31, 10 lip 2017

Do góry
Radziu tak.piekna. powinnam zrobić sadzonki ale juz czerwiec minął to w przyszłym roku. Musze dokładnie poczytać jak to zrobić bo wiele innych też chętnie zrobiła.

U nas też przed chwila luneło i znowu chmura wychodzi.

Odpisze później
Ptasi gaj 15:16, 10 lip 2017

Do góry
c. d.

Coraz więcej kwiatów u Bengali

Piękna róza Ach ten łososiowy kolor Jakbyś robiła z niej kiedyś sadzonki to piszę się na patyczka

Pozdrawiam
Ptasi gaj 14:54, 10 lip 2017

Do góry
U nas upał 32 na plusie w cieniu. Lepiej w domu bo 24.
Ogród z łezką II 11:54, 10 lip 2017

Do góry
Witam Kasiu. Wszystko wyciaciane jak to w śląskim ogrodzie nie może być inaczej. Kolory nie z tej ziemi.

Macie te opady, czy nie? U nas dzisiaj trochę popstrzyło, ale też podlewamy bo trawę nawoził eM.
Ja już wysiadam, za dużo tej pracy ogrodniczej, kości bolą bo żwir nosiłam i przemywałam z piasku.

Nieeee...aż tak dobrze to nie mam. Chwaściory rosną, salonowa pełna siewek maków, muszę to wyplewić, bo mnie maki zaleją

Mieliśmy deszczyk, na trochę starczy. W tym tygodniu też podobno ma być Przydało by się jeszcze, bo pod busz deszczyk nie dotarł.

Ja też jestem przewalcowana...3 dni na skarpie walczyłam, 3 dniówki mi zajęło...cieszę się, że w pracy siedzę

Żwir nosiłaś...to pewnie ręce masz do ziemi, współczuję
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:50, 10 lip 2017

Do góry
U mnie w 2014 roku na wiosnę była jeszcze pustynia byle gdzie jakiś badyl z ziemi lub żwirowiska wychodził (nie mówię o starszych nasadzeniach które mają już 6 lat, jak tuje, kurniki, jodły i świerki).

Moje świerki pospolite które sadziłam w 2013 r. od trzech lat maja prawie metrowe przyrosty. Zrobiłam alejkę między kurnikiem a świerkiem ok. 2 m a dzisiaj nie można było przejechać zwykłą kosiarką wszystko do przycięcia.

Dzisiaj siedzieliśmy z eMem i patrzyliśmy na te świerki i zaczęliśmy się śmiać bo sadziliśmy je prawie w glinie z myslą, że nie będą rosły - to trudno wykopiemy a tu takie dzidy porosły.

Przechodzę przez ogród i włos się jeży bo wszystko do przycięcia nie ma chwili odpoczynku.

To i u mnie Elu tak samo, a ile plewienia i innych robót, kiedyś się zrobi, no bo skoro lato, to też trzeba mieć przyjemność z ogrodu i radość spotykania się z ludźmi
Ptasi gaj 10:35, 10 lip 2017

Do góry
Kasiu to nacieszylas oko. Fiolki jak maja dobre warunki to tak szaleja u mnie w tym lesie tez takie rosna.

Kasiu bardzo chetnie wezme nasiona. Jak tylko beda spotkamy sie reszta na pw.

Fantastyczny widok. Tutaj maja takie stawy przeplywowe tez w takim ogrodzie bylam na terenie gminy. Z malej sadzawki zrobili przepiekny staw (otoczony roznymi drzewami) w ktorym plywaja ryby karpie i wiele innych nie do lowienia. Maja maly kajaczek i plywaja po nim.
Ptasi gaj 01:13, 10 lip 2017

Do góry
Kasia przepieknie, jak naturalnie. Dziewanny kollsy. Dzisiaj tez posialam nasiona dziewanny bo znalazlam nasiona kupione z zeszlego roku jestem ciekawa czy cos wyrosnie.

Na drugim zdjeciu nad jalowcem i obok kaskady u mnie tez taka roslina rosnie teraz jej pora kwitnienia. Czy to kaskada strumyczka bo nie widze wody czy jakies schodki. Pod kaskada i obok rosnie roslina zielona co to.

Kasia piekne zdjecia, opisz te foty.

Popros o nasiona tej dziewanny.

Jeszcze w zeszlym roku byly u mnie jezowki w tym roku nie wyrosly, musze kupic. Aje eM powiedzial, ze mi zablokuje konto jak nje przestane kupowac roslin, wiec musze sie troche uspokoic z chciejstwem.

Jeszcze musze go przechytrzyc i kupic horty ze 3 szt i na tym koniec przynajmniej do jesieni.
Ptasi gaj 23:54, 09 lip 2017

Do góry
Wnętrze derenia białego tego poniżej z czerwca - piękna tapeta.

Kawałek łączki kwietnej przed i po skoszeniu

Rudbekia, wiem, że u was już dawno kwitnie, ale u mnie dopiero rusza z siewu.

Ptasi gaj 23:34, 09 lip 2017

Do góry
Buczki w zeszłym roku posadzone nic nie urosły na wiosnę przymarzły, ale teraz dają czadu przyrosty po pół metra. Bardzo ładne zostawiają liście na zimę.

buczek czerwony, już odżywa ma piękne przyrosty czerwone

Dąb monument też przyrasta, prawie 4 m.

Ptasi gaj 23:24, 09 lip 2017

Do góry
Będę pokazywała różę, która jest co dzień ładniejsza moja ukochana.

Chciałam pokazać moją lilię którą w tym roku posadziłam jest ładna, ale mizernie kwitnie tylko dwa pąki.

Tutaj modernizacja dołka, i dla Kindzi świerk Hoopsi ok. 2 m wysokości po 7 latach. Wyszedł z niezłych opresji chorował bo był zalewany ale osuszanie korzenia dały rezultaty.

Ptasi gaj 23:11, 09 lip 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Elu ładnie u Ciebie, róże masz piękne. Trawnik jakim nawozem nawozisz? Posiedziałabym w tym miejscu z jukami u Ciebie.

Mój eM przeważnie nawozi florowitem, ale wczoraj kupił jakiś przeceniony który był droższy od florowitu ale go przecenili nie wiem co to za nawóz.
Później to już jesienny gdzieś pod pod koniec września.
Zawsze eM nawozi 3 razy. Nie wtrącam się w ten trawnik bo to jego oczko w głowie. Dzisiaj znowu natryski na trawnik robił zbzikował na tle trawnika.

Mówi, że ładniejszy niż na "wembley" może ma i rację bo na murawach się nie znam.

Juki. Oj nie sa tak ładne jak w zeszłym roku ucierpiały trochę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies