A masz berginie,? Moim zdaniem te same cechy co rozchodnik a jeszcze zimnozielone!!! Bardzo je sobie cenie i wszystkim polecam
Pewnie, że mam I nie wyrzucę, choć na Ogrodowisku nie należy do szczególnie polecanych roślin
A dlaczego niby nie należy do polecanych???? Pokaze Ci kiedyś zdjecia jakie u mnie berginie są piekne. Chociaż rosną szybko , ale czy to złe? Jakie mogą miec wady to nie wiem. Ja od 3 sezonów wad nie zauwazylam
Ja też jestem miłośniczką bergeni.!na jesieni podzieliłam i sie pięknie rozrosły!Są świetne do podsadzania wysolich roślin!Moję rosną przed floksami, a teraz jeszcze kombinuję inną rabatę z nimi!!
A wiecie dziewczyny ,tak wogóle, to co ogródek to pomysł ! I niech tak zostanie ! Inaczej będzie "nuda panie nuda!!"
dzięki Agnieszko nie nie pryskam, a deszczu w tym roku aż za dużo u mnie
To co robisz, że nie masz szarej pleśni?
Piękne warzywka, mniam, mniam
Tereska wietrzę szklarnię, ale jak tak dalej popada, a właśnie wróciłam z folii to źle to widzę no i obrywam liście,żeby był przewiew lepszy między pomidorami
A masz berginie,? Moim zdaniem te same cechy co rozchodnik a jeszcze zimnozielone!!! Bardzo je sobie cenie i wszystkim polecam
Pewnie, że mam I nie wyrzucę, choć na Ogrodowisku nie należy do szczególnie polecanych roślin
A dlaczego niby nie należy do polecanych???? Pokaze Ci kiedyś zdjecia jakie u mnie berginie są piekne. Chociaż rosną szybko , ale czy to złe? Jakie mogą miec wady to nie wiem. Ja od 3 sezonów wad nie zauwazylam
Ja też jestem miłośniczką bergeni.!na jesieni podzieliłam i sie pięknie rozrosły!Są świetne do podsadzania wysolich roślin!Moję rosną przed floksami, a teraz jeszcze kombinuję inną rabatę z nimi!!
A wiecie dziewczyny ,tak wogóle, to co ogródek to pomysł ! I niech tak zostanie ! Inaczej będzie "nuda panie nuda!!"
Tess ! Jesteś Wielka z tym szlafroczkiem.. Szkoda ze fotki nie dalss sobie zrobic pilas już te miksturke z imbiru??? Pij zobaczymy czy działa!!!! Pozdrawiam m
Daję zdjęcie, zrobione z: narażeniem życia na utratę - w głowie mi się kołuje z gorączki, a trzeba się było wychylić mocno, mogłam więc wypaść, narażeniem reputacji na szwank - sąsiedzi od dawna przyglądają się podejrzliwie, jak po ogrodzie z aparatem latam, ale dziś chyba już ostatecznie ugruntowali sobie opinię o braku poczytalności, jak zobaczyli wychylającą się w szlafroku z okna na I piętrze robiącą zdjęcia )))))))
Uwielbiam Cię za to czy zdjęcie od strony furtki również robiłaś w szlafroku?
Idę na poważnie obadać zdjęcie tej rabaty
Może jeszcze ktoś mi podpowie , czy kordylina lubi żeby ją dużo podlewać? czy czekać aż ziemia przeschnie i dopiero? Pytam, bo ja lubię podlewać i nie chce jej przelać.
Moim zdaniem lubi umiarkowane podlewanie, a ziemia musi przeschnąć.
Tak robię i żyją (choć jedna z trzech rośnie "nieco inaczej" od pozostałych
Nie pamiętam, cz się już tu witałam, więc na wszelki wypadek:
Witaj, Justi Piękny masz ogród, lubię tu zaglądać
A, no widzisz, Teresko. Chyba jej właśnie wcześniej nie było i ja nie miałam kłopotów. A teraz mam komunikat, że błąd w Internet Explorer. Nie wiem, co robić, bo przez Ogrodowisko było o wiele łatwiej.
Ten komunikat się pojawia, jak przez tę zakładkę "przeglądaj" chcesz wstawić?
Moni, odpowiadałaś na pytanie o białego u siebie
Rozchodniki piekne są, choć przez wiele ostatnich lat były raczej roślinami mało popularnymi i mało docenianymi.
Mam od dawna jakąś jedną odmianę (z dość jasnymi liśćmi i raczej średniowysoką), a w ub. roku kupiłam nad Rozlewisko inną jeszcze, wyższa i z ciemnymi liśćmi.
Widziałam połączenie rozchodnika z jeżówką i trawą Było piękne. Niestety, zdjęcie zostało usunięte. Więc nie pokażę.
Hej Tess! Miło Cię widzieć u mnie tez gdzieś czytałam ze rozchodniki są mało popularne ale u mnie bardzo sie sprawdza te kilka kupionych w zeszłym roku i posadzonych w miejscach gdzie inne rosliny wymagają wiecej " zabiegów" a te maluchy rozchodniki rosną bez podlewania, nie chorują i długo do późnej jesieni dobrze wyglądają! A masz berginie,? Moim zdaniem te same cechy co rozchodnik a jeszcze zimnozielone!!! Bardzo je sobie cenie i wszystkim polecam