Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:31, 26 lip 2017

Do góry
Basiu piekna kukurydza za siatka. Rowna przy takich opadach bedzie wysoka.
Rabatka dodatkowa juz sie nie miescisz z chciejstwami.

Ja tez mam w jesienia lub wiosna dwie do zrobienia i na tym koniec.
W lasku bo tam Sodoma... i przy suchym oczku wywieziony kompost tam mokro i trzeba podwyzszyc wszystko.
Anna i Ogród 11:18, 26 lip 2017

Do góry
Aniu wszystkiego dobrego. To dla Ciebie.

Anna i Ogród 11:16, 26 lip 2017

Do góry
Witam Aniu. U ciebie to chyba deszcz nie pada takie wszystko swieze, nie zmoczone.
U mnie krety harcuja na calego kopce ziemi na pol taczki. Sasiedzkie koty leniuchy wyleguja sie w mojej kocimietce bocian ma mniejsze gniazdo od ich legowiska. Scielam ja w sobote moze sie opamietaja, ze trzeba cos z siebie dac aby dalej lezec.
Ptasi gaj 11:05, 26 lip 2017

Do góry
Troche chlodniej ale mokro slonce obok.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:59, 26 lip 2017

Do góry
Duzo fajnych kwiatow. To chyba kozki sie rodza czy baranki szczerze mowiac nie czytalam wszystkich podpisow.

Mam tego fioletowego powojnika, kwitnie caly czas to powojnik plozacy, ale ja go trzymam na podporach.

Zeby obsadzic tyle garnkow, szyflad i wszystkich rozmoitosci znajomej to trzeba miec wyobraznie i zaparcie.
Czy u was tez tak leje jak u nas bo te ulewy to przychodza z Zachodu.
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:58, 26 lip 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Monia sa piekne. Te perukowce co pokazuje to sa na osiedlu od kilku lat i odkąd pamietam to kwitna tak ladnie.
Mam tez na dzialce perokowce 2 szt ale do tych osiedlowych im daleko nie kwitna zawsze im cos stoi na drodze najczesciej pogoda wiosenna przymrozki.
Osiedlowe rosna w piachu i gruzie po budowie wszystko wrzucali do ziemi i zakopali jak ocieplalismy fundamenty budynku to widzialam co tam bylo w ziemi.
Tak jak napisala Danusia Szwajcar nie lubia kwasnej ziemi. Moje byc moze w takiej sa posadzone przy sosnach i taka ziemia im nie odpowiada trzeba wapnem posypac.

Elu ja perukowca też miałam, ale nie kwitł mi niestety, a mój eMuś jak jechał glebogryzarką, to go niestety uszkodził dość porządnie i cały mi zsechł, ale na pewno raz jeszcze se go kupię i spróbuję w innym miejscu posadzić i zobaczymy
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:41, 26 lip 2017

Do góry
Monia sa piekne. Te perukowce co pokazuje to sa na osiedlu od kilku lat i odkąd pamietam to kwitna tak ladnie.
Mam tez na dzialce perokowce 2 szt ale do tych osiedlowych im daleko nie kwitna zawsze im cos stoi na drodze najczesciej pogoda wiosenna przymrozki.
Osiedlowe rosna w piachu i gruzie po budowie wszystko wrzucali do ziemi i zakopali jak ocieplalismy fundamenty budynku to widzialam co tam bylo w ziemi.
Tak jak napisala Danusia Szwajcar nie lubia kwasnej ziemi. Moje byc moze w takiej sa posadzone przy sosnach i taka ziemia im nie odpowiada trzeba wapnem posypac.

Ptasi gaj 10:28, 26 lip 2017

Do góry
Drimeth napisał(a)

Potwierdzam. Hybrydy dają radę do dwóch - trzech tygodni. W ogrodzie pracuję w rękawicach.

Dziekuje za rady. Przeczytalam o tych hybrydach moze bedac na urlopie sobie zrobie.
Ptasi gaj 10:23, 26 lip 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Elu perukowce mam trzy zadołowane w doniczkach nie mam kiedy przesadzić .Jak pojadę na działkę to pielenie zawsze pierwsze i tak bidulki się męczą.Ten weekend mam chrzciny wnusi i znów nie posadzę.Jarzębina śliczna lubię te kuleczki .Pozdrawiam znów deszczowo

Mirka wyjezdzam i tez nie wiem w co rece wlozyc. Wczoraj posadzilam irysy i jakies tam inne roslinki.
Wszystko namokniete. W tym roku w lipcu ogrod nie prezentuje sie najlepiej pada deszcz kwiaty nasiakniete przyjdzie slonce to sparzy. Roze maja paki moktre osuszaja sie po wierzchu i nie sa w stanie pozniej sie rozwinac bo w srodku zgnite.

Jedyna korzysc z tych opadow, ze nie trzeba podlewac.
Moze sierpien bedzie ladniejszy. Dwa lata temu jechalam o tej porze nad morze to wszysko bylo wyschniete na wior u nas. W tym roku zielen soczysta, lato angielskie.
Ukojenie 08:55, 26 lip 2017

Do góry

Wracajac do ogrodowych spraw. Tez w tym roku zamawiałam rosliny w Albamarze ale wczesna wiosna i te roslinki byly pycie, ale rosna bardzo ladnie teraz.
Bardzo dobrze zapakowane tak mocno, ze trudno bylo rozpakowac doniczki zafoliowane.
Pisalas o kocimietce dla kota najlepsza to najpospolitsza kocimietka niebieska. Koty nie lubia tych mieszancow.
Mam rozne kocim... ale ta niska pospolita najbardziej jest oblegana przez koty sasiadow i stad wiem. Robia gniazda wieksze od bocianich. cholerniki wszystkie wylezane. Zcielam wszystkie w sobote i skonczyla sie laba.

Mi rośliny z A też dobrze rosną to dobra firma.

Co do kocimiętki ja w sumie szukałam takiej, której koty nie lubią żeby mi jej nie niszczyły i żeby się do niej nie schodziły. Mój zjada wszystko co ma liście jak trawa - nawet dracenę, dobrze, że jak są już na rabacie im odpuszcza
Japoński ogród Reni i Matiego 00:53, 26 lip 2017

Do góry
Przeczytalam od poczatku. Te swierki sa za ładne aby z nich robic źywoplot zastanow sie jeszcze.

Wszystkim sie podobaja japonskie ogrody, ale to wyzsza szkola jazdy.
Projekt dobry, jeszcze wode zaplanuj to podstawa ogrodow japonskich.
Zwirek i karlowate rosliny.

Źolte zurawki czy przypadkiem nie rosna od strony poludniowej. Jezeli tak to trzeba je usunac bo slonce je sparzy ktoregos dnia. Przesadz do cienia.
Widze, ze masz tez pierisy rosna najlepiej w polcieniu, w kwasnej ziemi, musza miec zawsze wilgotna ziemie nie znosza przesuszenia.

Bardzo mi sie podobaja te kamiory granitowe na obwodkach.
Ukojenie 00:32, 26 lip 2017

Do góry
Zoja witam ponownie. Odnosnie tych paznokci ja niestety takich dlugich nie dam rady utrzymac, mam lamliwe i bym sie nerwowo wykonczyla jakby sie lamaly.
Bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.

Wracajac do ogrodowych spraw. Tez w tym roku zamawiałam rosliny w Albamarze ale wczesna wiosna i te roslinki byly pycie, ale rosna bardzo ladnie teraz.
Bardzo dobrze zapakowane tak mocno, ze trudno bylo rozpakowac doniczki zafoliowane.
Pisalas o kocimietce dla kota najlepsza to najpospolitsza kocimietka niebieska. Koty nie lubia tych mieszancow.
Mam rozne kocim... ale ta niska pospolita najbardziej jest oblegana przez koty sasiadow i stad wiem. Robia gniazda wieksze od bocianich. cholerniki wszystkie wylezane. Zcielam wszystkie w sobote i skonczyla sie laba.
Ptasi gaj 23:56, 25 lip 2017

Do góry
Deszcz padał prawie cały dzień rośliny bardzo namokniete. Nie ma się czym chwalić.

Jedynie perukowce zachwyca.

Osiedlowa jarzebina

Handmade by Elka 21:07, 25 lip 2017

Do góry
Napisze wieczorem, ale przedtem koniecznie musze przejrzec twoj watek.

Super. Zapraszam, ale dlaczego koniecznie?!
Z ogródka na wsi 19:49, 25 lip 2017

Do góry
Radziu to tyton. W zeszlym roku wysialam i w tym roku znowu mam w tym samym miejscu ale dorodniejszy ma liscie bardzo duze jak dziewanny. Zrobie foty to pokaze.
Zreszta wiele roslin zeszlorocznych mi sie wysiewa, lawenda, astry pojedyncze, dziwaczek, macierzanka, cynia, aksamitka, bratki, smagliszka nadnorska, nagietek od paru lat i wiele innych.

Nagietki taaaaaaaa te to lubią się wysiewać w zeszłym roku miałem kilka a w tym z wiaderko siewek to wywaliłem, cynie o dziwo nigdy mi się nie wysiały same aksamitki chyba też nie powschodziły...
Ukojenie 17:30, 25 lip 2017

Do góry
Zoja nie wiem czy bylsm u ciebie, masz piekne kwiaty w ogrodzie pewnie motyli od pioruna.
Masz tez ladnie zrobione paznokcie. Chcialam sie zapytac jak pielisz grzadki ile wytrzymuja te paznokcie (tipsy) - moze sie skusze.
Liliowo i kolorowo:) 14:14, 25 lip 2017

Do góry
Milus ma racje przepiekne ujecie tej ostatniej foty. Tez mam hortensje, ale gdzie tam moje dopiero kwiatostany wychodza. Jedna kwitnie bo w donicy byla na balkonie wsadzilam ja do ziemi vanilka.

Moze i moj ogrod tak bedzie wygladal za 2-3 lata, na razie trawy sie rozrastaja na potege. I podziwiam wasze busze.

Już wygląda pięknie
Te hortensje na tych zdjęciach to różne są bo ta z ostatniego zdjęcia to vanilka a te na tym zdjęciu ładnym jak piszecie to na pierwszym planie to ciut Phantona a w oddali to olbrzym Limelight, obie dopiero zaczynają swoje kwitnienie za pare dni po deszczach bo lubią wode, kwiaty urosną ładnie to pokażą swoją urodę. U mnie Elu bardzo dużo też jeszcze w początkowym stadium.
Mam też nowe i jestem ciekawa ich kwiatów.
Chodz Levana to ciekawe czy to levana?
Ogrodowe kreacje 14:06, 25 lip 2017

Do góry
Aurelia przegladnelam watek do str 139 od konca watku.
Piekne te pola sggw. Przynajmniej wiesz jak ta macierzanka sie nazywa tak pieknie rosna te dywany.
Bardzo ladnie ten chodnik wyszedl musze pomyslec troche czy u mnie czegos takirgo nie zrobic myslslam o plytach granitowych z odpadow ale drewnoa tez ladne.

Wyrzuc ten plotek drewniany przy jednej z rabat i daj kamienie - nie pasuje pewnie tymczasowy.
Odnosnie praktyk ty lepiej wymysl cos aby monardy maczniaka nie dostawaly..
Z ogródka na wsi 13:40, 25 lip 2017

Do góry
Radziu to tyton. W zeszlym roku wysialam i w tym roku znowu mam w tym samym miejscu ale dorodniejszy ma liscie bardzo duze jak dziewanny. Zrobie foty to pokaze.
Zreszta wiele roslin zeszlorocznych mi sie wysiewa, lawenda, astry pojedyncze, dziwaczek, macierzanka, cynia, aksamitka, bratki, smagliszka nadnorska, nagietek od paru lat i wiele innych.
Liliowo i kolorowo:) 13:33, 25 lip 2017

Do góry
Milus ma racje przepiekne ujecie tej ostatniej foty. Tez mam hortensje, ale gdzie tam moje dopiero kwiatostany wychodza. Jedna kwitnie bo w donicy byla na balkonie wsadzilam ja do ziemi vanilka.

Moze i moj ogrod tak bedzie wygladal za 2-3 lata, na razie trawy sie rozrastaja na potege. I podziwiam wasze busze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies