Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Milka 09:40, 25 lip 2017

Wszystko piękne, ale to ujęcie super, bo dalsza perspektywa i widać nasadzenia i kompozycje. Pewnie, że szybciej z nogą będzie, skoro tyle planów. Mój lipcowy ogród jest do kitu, leje i leje, tylko ślimaki mają dobrze, reszta okropna, dobrze pamiętałam, że w lipcu ogród najmniej mi się podoba, mimo kwiatków
danuta_szwajcer 10:17, 25 lip 2017

Milka napisał(a)

Wszystko piękne, ale to ujęcie super, bo dalsza perspektywa i widać nasadzenia i kompozycje. Pewnie, że szybciej z nogą będzie, skoro tyle planów. Mój lipcowy ogród jest do kitu, leje i leje, tylko ślimaki mają dobrze, reszta okropna, dobrze pamiętałam, że w lipcu ogród najmniej mi się podoba, mimo kwiatków

Mam to samo spostrzeżenie, dopiero jak już hortensje kwitną to znowu większy ład się robi. Trawnik w lipcu też zawsze najgorzej wygląda a trawnik to dopełnienie to tak jak kobieta w pięknej sukience a brzydkie buty ubierze U mnie najgorzej rabaty z różami wyglądają bo dawno miały wyć obcięte i jeszcze plamistośc je wzięła. Też dużo do zmian ale obawiam się, że się nie wyrobie z tym no i wszystko zależy też od pogody. U nas też leje i znowu hortensje połamie, najgorzej z wanilką a taka piękna jest.
Kindzia 10:30, 25 lip 2017

To nie wiem co to za żółtek...
Urszulla 13:12, 25 lip 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

W koncu mi nie odpisałas czy chcesz te liliowce z tego zdjęcia????

Czerwonych nie. Tylko bordo, fiolet i cytrynowe- te ostatnie bym najchętniej pokolekcjonowała.
ElzbietaFranka 13:33, 25 lip 2017

Milus ma racje przepiekne ujecie tej ostatniej foty. Tez mam hortensje, ale gdzie tam moje dopiero kwiatostany wychodza. Jedna kwitnie bo w donicy byla na balkonie wsadzilam ja do ziemi vanilka.

Moze i moj ogrod tak bedzie wygladal za 2-3 lata, na razie trawy sie rozrastaja na potege. I podziwiam wasze busze.
danuta_szwajcer 14:14, 25 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Milus ma racje przepiekne ujecie tej ostatniej foty. Tez mam hortensje, ale gdzie tam moje dopiero kwiatostany wychodza. Jedna kwitnie bo w donicy byla na balkonie wsadzilam ja do ziemi vanilka.

Moze i moj ogrod tak bedzie wygladal za 2-3 lata, na razie trawy sie rozrastaja na potege. I podziwiam wasze busze.

Już wygląda pięknie
Te hortensje na tych zdjęciach to różne są bo ta z ostatniego zdjęcia to vanilka a te na tym zdjęciu ładnym jak piszecie to na pierwszym planie to ciut Phantona a w oddali to olbrzym Limelight, obie dopiero zaczynają swoje kwitnienie za pare dni po deszczach bo lubią wode, kwiaty urosną ładnie to pokażą swoją urodę. U mnie Elu bardzo dużo też jeszcze w początkowym stadium.
Mam też nowe i jestem ciekawa ich kwiatów.
Chodz Levana to ciekawe czy to levana?
AgnieszkaW 15:33, 25 lip 2017

Danusiu, pięknie uchwyciłaś kwitnący ogród w kadry. Pozdrawiam ciepło
boguslawa_ma... 15:35, 25 lip 2017

Hortensje już ładnie ci kwitną u mnie jeszcze maleńkie pączki.
danuta_szwajcer 17:46, 25 lip 2017

boguslawa_madejska napisał(a)
Hortensje już ładnie ci kwitną u mnie jeszcze maleńkie pączki.

No własnie byłam u Ciebie, zachwyciłam się białym floksem z różowym oczkiem, musze takiego poszukac, u Ciebie za to tojady i rozchodniki juz kwitną a u mnie może za miesiac tojad zakwitnie, fakt, ze chyba go przesadze bo za malo slonca ma.
danuta_szwajcer 17:48, 25 lip 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Danusiu, pięknie uchwyciłaś kwitnący ogród w kadry. Pozdrawiam ciepło

Dziękuje Agnieszko, jak wyjdzie słonce to zrobie nowe zdjęcia bo znowu jest inaczej w ogrodzie, może też w koncu cos uda mi sie zrobic bo juz tak sie rwie do pracy