Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 11:28, 21 kwi 2020

Do góry
Materiały do przeprowadzenia rewolucji już zgromadzone, rośliny zamówione.....
Pszczelarnia 11:24, 21 kwi 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Tulipany mnie jakoś nie wzruszają, za to narcyzy - bardzo

Mnie tulipany w wazonach wzruszają, wychodzą świetne kombinacje nawet z takimi egzotami; te są najpiękniejsze w wazonie na etapie przekwitania, jak holenderskie martwe natury.

Pszczelarnia 11:14, 21 kwi 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Nasyciłam oczy, amsonia zachwyca ciekawe czy po wsadzeniu na rabatę będzie dłużej kwitła

Nie zrozumiałam stwierdzenia?

Pszczelarnia 11:10, 21 kwi 2020

Do góry
Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
Ciekaw jestem czy te tulipany masz pierwszy sezon bo wyglądają dorodnie. Ja wykopuję po zdjęciach, zazwyczaj kolor jest zachowany. Chyba, że są wymieszane, to jest to problem Pozdrawiam

Część w skrzyni (białe, widać różnicę: są mniejsze) i na rabacie (morelowe, na pierwszym planie) są 2 rok.

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:58, 21 kwi 2020

Do góry
AgataM napisał(a)
Piękna dekoracja zewnętrzna Cudne białe jaskry, nie udało mi się kupić takich..... Świetna szklarenka, pomidorkom będzie w niej dobrze rosnąć Podziwiam porządeczek w ogrodzie
Pozdrawiam

Witaj Aga
Dokupiłam jeszcze taki mocno różowy
Bardzo mi się podoba.

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:57, 21 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)

Myślę, że to na bank ona

Dziękuję za opinię Irenko

Ledwo się rozwinęła a już ją złapało
Zrobiła się blada

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:53, 21 kwi 2020

Do góry
Pola napisał(a)
Agatko, szklarnia super fajna sprawa.....pociachane krążki wyglądają świetnie, ale pelargonie to mnie zaskoczyły, bo ja dopiero w maju na nie poluję.

Witam

Dokupiłam kolejne pelargonie
Nie dało mi przejść obojętnie

Przytargałam taki piękny okaz do ogrodu.
Bardzo mi się podoba

Nowoczesny ogród ze skarpami 10:47, 21 kwi 2020

Do góry
Dziewczyny nad skarpą myślę nadal może coś mnie natchnie na fajny pomysł..

luknijcie tylko proszę na tą rabatę wzdłuż ogrodzenia..
Tam teraz rosną w wielkich odstępach trzy śliwy Pissardi, wiem, że niektórym nie podoba się to połączenie zieleni z ciemnym bordo, ale ja lubię te drzewka..
Wiem.. znowu ktoś powie, że zaczyna się zawsze od ram ogrodu, no u mnie wszystko na opak niestety..

Gdyby zrobić szpaler żeby się ładnie koronami zagęściły ?
a pomiędzy tzn. w tył lub z przodu coś zimozielonego?

Rabata czeka na obsadzenie bo chwasty lubią tam rosnąć, jesienią mieszaliśmy ziemię z obornikiem na tej rabacie..

Bardzo mi się podobają te drzewka również u "ogród anety" chciałam ją zapytać w jakiej odległości sadziła od płotu i od siebie, ale nie ma jej na forum
Ogród pod lasem 10:23, 21 kwi 2020

Do góry
Hehehhe aaa to dlatego, że fotka z komórki naprędce zrobiona, i to przed odchwaszczaniem No ale dobra, czekaj, poszukam

Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 10:15, 21 kwi 2020

Do góry
Przyjechało złoto ogrodnika

Trochę podebarałam pod rabatki chyba nie zaszkodzi trawom ?
Wszystkiego po trochu 09:49, 21 kwi 2020

Do góry
vita napisał(a)
Cudowny widok.

Bodziszki na suchym stanowisku dają sobie wspaniale radę,

Ja w tym roku zachwycam się epimediami i rozrzucam je po co bardziej suchych stanowiskach. Ale niektóre bodziszki też są mega wytrzymałe.

Szkoda hortensji. Zauważyłam u siebie, że duże znaczenie ma stanowisko. Trudno je znaleźć, pewnie i prądy zimnego powietrza bywają różne, ale na jednej rabacie u mnie pąki nie wymarzły kolejny rok. Tak bardzo chciałam powiększyć kolekcję ogrodówek, nic to. Deszczu życzę z całego serca

Mam jedno epimedium, na suchym stanowisku, jeszcze nie ruszyło po zimie, bardzo powoli się rozrasta, albo nawet wcale, mam je ze trzy, cztery lata, nie zdobyło jednak mojego serca, oprócz momentu jak kwitnie, jest takie niziutkie i dość krótko kwitnie,że muszę się bardzo starać żeby je zauważyć Rośnie u mnie pod brzozą i wlaściwie stoi w miejscu.
Mówisz że się u Ciebie dobrze rozrasta,w suchym stanowisku? Może to zależy od gatunku? Ja mam takie które kwitnie czerwonymi kwiatuszkami, są piękne. Fajnie byłoby gdyby się rozrosło.

Orgodówki dostaniesz ode mnie jesienią jak będziemy wysyłać do siebie paczki
Pokaż jakie są już pustynniki, moje dwa kupione wiosną i posadzone niestety jeszcze nie ruszyły.
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 09:23, 21 kwi 2020

Do góry
Droga do spełnienia 09:23, 21 kwi 2020

Do góry
Kawa napisał(a)

no i zostawiam wam zawilce greckie które muszę jesienią dokupić i dosadzić - śliczne są

Jejku jaka perfekcyjna linia - miodzio. Rabata naprawdę sporych rozmiarów Zawilce urocze
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:14, 21 kwi 2020

Do góry
Donia72, o jakich irysach mówisz? Zerknij do tego artykułu Danusi, sama się nim inspiruję Galeria cudna!
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/255-irysy-najpiekniejsze-kompozycje-w-ogrodzie

Śliczna kompozycja z cytrynowymi liliowcami:

Pszczelarnia 09:10, 21 kwi 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Czosnek silny

Tulipany w masie wyglądają przepięknie.
Co tam chowasz pod kloszami?
Na zielonej... trawce :) 08:55, 21 kwi 2020

Do góry
Jest susza... każdy widzi. Z powodu braku deszczu, kałuż cierpią ptaki, owady, zwierzęta. Widzę to u siebie w ogrodzie, jak ptaki lgną do zraszaczy nawadniania trawnika...
Zapraszam do akcji - daj się napić bądź człowiekiem wystawmy miski, podstawki w ogrodach czy na balkonach... podzielmy się wodą

Wszystkiego po trochu 08:23, 21 kwi 2020

Do góry
Cudowny widok.

mirkaka napisał(a)
Piwonia majowa, mimo zimna już ma spore pąki

Bodziszki na suchym stanowisku dają sobie wspaniale radę,

Ja w tym roku zachwycam się epimediami i rozrzucam je po co bardziej suchych stanowiskach. Ale niektóre bodziszki też są mega wytrzymałe.

Szkoda hortensji. Zauważyłam u siebie, że duże znaczenie ma stanowisko. Trudno je znaleźć, pewnie i prądy zimnego powietrza bywają różne, ale na jednej rabacie u mnie pąki nie wymarzły kolejny rok. Tak bardzo chciałam powiększyć kolekcję ogrodówek, nic to. Deszczu życzę z całego serca
Ogród w remoncie 08:18, 21 kwi 2020

Do góry
A tak w ogóle to próbuję od jakiegoś czasu wymyślić coś co dam na tą frontową rabatę tam gdzie hortki a konkretnie coś w nogi hortkom.
Chcę przed hortkami zamiast rosnącej tam szałwi, która mnie wkurza w okresie bezkwiatowym, dać kocimiętkę. Miałabym trawnik otoczony prawie kocimiętką
Mniej więcej tak

Przypomnę od lewej za plamą pierwszą kocimiętki są carexy Gold band, pod śliwami między dereniami ciemierniki, carex montana, kulki bukszpanowe. Przy ogrodzeniu żywopłot z derenia Sibrica. Czerwona plama w okolicy brzóz to imperata Red Baron, za nim śmiałki. Białe hortki. I coś chcę między hortki żeby nie było tam gołej gleby, coś za kocimiętką. Może rzucicie jakieś pomysły?
Pszczelarnia 08:05, 21 kwi 2020

Do góry
Ale zaawansowane prace, chociaż jest ciepło? Ja pracuję w stroju zimowym w ogrodzie, taki ziąb.
Też gromadzę narcyze, wole je zdecydowanie bardziej od tulipanów.
Za dużo na nie amatorów.
Muszę zrobić fotkę mojego ulubionego, zapomniałabym.
Ten niżej w moim typie

Pszczelarnia napisał(a)
Te bardzo lubię

Łany tulipanów robią wrażenie!
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:57, 21 kwi 2020

Do góry
Gosiek- dziekuje- praca byla, ale jaka satysfakcja. Teraz jest juz latwiej, bo i on starszy i nie taki narwany i bardziej skoncentrowany. Uwielbiam pracowac ze zwierzetami. Trening Eddiego sprawia mi duzo radosci.

Eddie podczas tropienia Podczas spacerow nie moze ciagnac na smyczy, ma isc na luznej, tak podczas mantrainling jest to dozwolone. A dlaczego?Bo pies jest jak w transie, on najchetniej by biegl i ledwo za nim mozna nadazyc.

Tu sa dwa psy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies