Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

April 13:07, 01 lip 2020

galgAsia napisał(a)
Ja w stipie mam czosnki

Ty w stipie to masz cały ogród, co wygląda świetnie.
Ja stipy to mam tyle co wyżebrzę u Kwarteta
U mnie jakoś nie chce się siać. Za to przezimowały zeszłoroczne sadzonki, co jest cudem

Chciałabym tak ładnie robić zdjęcia, to może zauważyłam bym potencjał mojego ogrodu. A tak, to tylko narzekanie mi się ciśnie na usta...
Ania111 13:14, 01 lip 2020

galgAsia napisał(a)
Zakwitną u mnie świecznice Jest dowód rzeczowy

Asiu ,
piękna ta świecznica ,
U mnie jeszcze nie zauważyłam oznak kwitnienia
foteczki śliczne
Margerytka40 13:16, 01 lip 2020

galgAsia napisał(a)
Zakwitną u mnie świecznice Jest dowód rzeczowy

Już pąki? Coś wyrywne te Twoje świecznice
Kasya 14:40, 01 lip 2020

Czosnki w stipie tez super
A jakie zawilce piekne juz za chwilkę będą
Gosiek33 14:51, 01 lip 2020

deszczowymaj napisał(a)
Asiula Ty masz wszystko w Stipie

moja świecznica coś chora a taka piękna była ..liście jej jakby obsychają i w całości wyłażą z ziemi ..chyba od korzeni podgniwa ..mus jak najszybciej przesadzić

Też tak miałam, to zgorzel pędu, zastosowałam według wskazań Mazana Proplant 722 SL czyli substral przeciw fytoftorozie . Pomogło
greg66 15:27, 01 lip 2020

U mnie świecznica też za chwile ale ja mam inną "groniastą" biała wysoka, jest w cienistej.
Asiu czy ta szkółka na A.. bo oni mają brunery a ja musze dla kogoś kupić i nie chciałbym wtopy zaliczyć.
galgAsia 18:18, 01 lip 2020

mrokasia napisał(a)
Oby deszcz nie był ani przelotny ani nawalny!

Asiula, a jak się miewa Twoja magnolia March till Frost? Kwitnie wciąż?
No deszcz na szczęście nie jest nawalny, ale za to przelotny już tak... Póki co, napadało 3l wody / m2... Cieszę się i z tego, cóż robić... Trochę tej wody wsiąkło w ziemię, choć dla wschodzących buraków i koperku za późno - mimo podlewania, szlag trafił siewki. Trzeba posiać jeszcze raz.

Magnolka już sobie odpuściła kwitnienie Być może dlatego, że wciąż siedzi w doniczce. Tak to sobie tłumaczę
galgAsia 18:30, 01 lip 2020

Gosiek33 napisał(a)
Deszcz potrzebny szczególnie świecznicom
Świecznice siedzą w mieszance kompostu i ziemi liściowej, która to mieszanka na szczęście dobrze trzyma wilgoć I o ile w ub. roku po posadzeniu trochę im podsychały listki, to w tym są wręcz nieskazitelne tfu!tfu!tfu! Łudzę się nadzieją, że to jeszcze nie koniec deszczu u mnie
galgAsia 18:35, 01 lip 2020

antracyt napisał(a)
Nie wiem co chwalić, za dużo ładnych zdjęć
Moje lilie ciągle w pąkach.
U mnie dziś pokazała się jeszcze Lollipop, taka biało - różowa. Czekam ze wstrzymanym oddechem, czy martagony zaszczycą mnie kwitnieniem... Byłabym wniebowzięta.

No to pokażę brzydkie zdjęcie. Przysmażyło liście na jednej gałązce klona ussuryjskiego . Nie wiem, czy coś jeszcze odbije. Na razie poczekam.

galgAsia 18:36, 01 lip 2020

deszczowymaj napisał(a)
Asiula Ty masz wszystko w Stipie

moja świecznica coś chora a taka piękna była ..liście jej jakby obsychają i w całości wyłażą z ziemi ..chyba od korzeni podgniwa ..mus jak najszybciej przesadzić
Co prawda, to prawda Stipa jest wszędzie Raz jeden jedyny ją posiałam sobie - i jest

Widziałam, że Gosia już Tobie poradziła. Zrób jak najszybciej, jak ona (i Mazan) radzi, może ją uratujesz