Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:38, 20 paź 2015

Do góry
Ja dziś widziałem kaloszki Ale to na żywo, bo w moim osiedlowym przecenę hunterów zrobili Jednak jeszcze nie osiągnąłem tego etapu ogrodniczkowania, by w hunterach po ogrodzie biegać
O....! 19:46, 20 paź 2015

Do góry
no, to spanie- nie spanie było juz kiedyś...pozdrawiam Sylwio i Moniko

Rene, no mam tę część parkową, ale jej często nie eksponuję, bo trochę za mało tam pracuję i nie bardzo jest czym się chwalić...ale w sumie drzewa sobie rosną same, czasem trawę sie skosi i jakoś to funkcjonuje... teraz nawet dość fajne pzrebarwienia niektórych drzew...

Sebek - masz rację !

Nicol - no, nie jestem specjalistką w ukorzeniamiu cisów, zabrałam się do tego po przycięciu mojego powstajacego żywopłotu, trochę sadzonek się ukorzeniło i już sobie rosną w miejscu docelowym...tak, staram się z piętką ale i bez też ukorzeniam, robię to raczej w ukorzeniaczu do doniczek...

Jan - witam, dzięki za klimatyczną fotkę, traktuje ją jako zaproszenie do ogrodu

Justi, no, moja trzmielina rzeczywiście w dość słonecznym miejscu jest, ale druga trochę w bardziej zasłoniętym i widać różnice...

to obrazek od strony wschodniej sprzed 3 dni, nadal zielono z małym akcentem w doniczce

i jedyny aster u mnie( aż wstyd...) na tle trzmieliny

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:42, 20 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

28 października - w światowym dniu odpoczynku dla zszarganych nerwów

a 31.10 jest dzień rozrzutności!

Po za tym październik to miesiąc dobroci dla zwierząt - teraz wiem czemu wszyscy są dla mnie tacy mili ostatnio
SEBEK DZIĘKI! !!!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:07, 20 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

dobra mysl z ta szkółka a te prezenty....ech niby tak ostatnio robie ale kiedy ja te lampy kupie

28 października - w światowym dniu odpoczynku dla zszarganych nerwów

a 31.10 jest dzień rozrzutności!

Po za tym październik to miesiąc dobroci dla zwierząt - teraz wiem czemu wszyscy są dla mnie tacy mili ostatnio
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:59, 20 paź 2015

Do góry
Ryczę!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:57, 20 paź 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mam troszkę róż, to troszkę doświadczenia...moje róże zdrowe to te z ADR i Poulsena. Austiny, za wyjątkiem Williama Morissa, wszystkie ospę mają. A wszystkie jednakowo traktowane są. Austinów się nie pozbędę, ale My Girl zagrożona jest, blisko Alchymista rośnie, a ten w tym roku wybitnie chorowity jest I zaraził podatną Zawsze mogę na Barkarolę wymienić

Jaki z tego wniosek? Dobrze jest mieć szlacheckie pochodzenie
Akurat mam to szczęście, że dzięki przodkom ze strony Babci moja krew jest błękitna jak u smerfa
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:54, 20 paź 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Ja tam wolę zakopywać koszyki niż męczyć się z sadzarką
Koszyki to czysta przyjemność

Ty masz jeszze ten komfort, że masz dość miejsca między roślinami Najszybciej idzie cieniutką łopatką

Gosia - tulam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:41, 20 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Dopytaj się Kasi z ogrodu pod górkę o tą szkolke w Chrzanowie, bo ponoć mają świetne przebicie cenowe A nóż ceny będą w porządku A niedługo imieniny pewnie masz, a chwilę Mikołajki, święta, walentynki to potraktujesz to jako prezenty

dobra mysl z ta szkółka a te prezenty....ech niby tak ostatnio robie ale kiedy ja te lampy kupie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:34, 20 paź 2015

Do góry
Dopytaj się Kasi z ogrodu pod górkę o tą szkolke w Chrzanowie, bo ponoć mają świetne przebicie cenowe A nóż ceny będą w porządku A niedługo imieniny pewnie masz, a chwilę Mikołajki, święta, walentynki to potraktujesz to jako prezenty

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:40, 20 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
wykluł się już jakiś pomysł na grabową ?

No właśnie jeszcze nie
Sebek odradza trzcinniki ...
Niczego nie wymyśliłam ...
Może poszukam jakichś insiracji w "świecie" a może ktoś mi coś "podrzuci"?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:05, 19 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Współczuję zakopywania koszyków... Ale czuje, że będzie szał ciał

Ja tam wolę zakopywać koszyki niż męczyć się z sadzarką
Koszyki to czysta przyjemność
Ogród z łezką II 21:53, 19 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Musze nadrobić zaległości spotkaniowe w Waszych wątkach

Sebuś...większych zaległości ode mnie nie masz, na pewno
Ogród z łezką II 21:51, 19 paź 2015

Do góry
Musze nadrobić zaległości spotkaniowe w Waszych wątkach
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:49, 19 paź 2015

Do góry
Współczuję zakopywania koszyków... Ale czuje, że będzie szał ciał
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:05, 19 paź 2015

Do góry
Sebek, gdzie zamawiałeś cebulki? Dasz namiary?
Może się skuszę
Ogródek Iwony 20:04, 19 paź 2015

Do góry
Violu, też sobie myślałam o berberysach dzisiaj. Faktycznie, moje z listkami. Mogę się tymi kolorami jeszcze cieszyć.
Choć troszkę koloru zostało jeszcze.

Sebek, chociaż tutaj kanciki miały sens, bo tam, gdzie trawnika niemal po lecie niema, nie byłoby co kancikować. We wrześniu wertykulację robiliśmy i dosiewaliśmy trawę, ale słabo wzeszłą i ma kiepską kondycję mimo dania nawozu jesiennego. Może teraz po deszczach będzie lepiej

Iza, jesteś bardzo miła. Dziękuję
Ale nie wszędzie czysto. Zielsko nadal panuje na kilku rabatach, na drugi rok muszę pomyśleć o wyściółkowaniu rabat korą, może to coś pomoże, choć tej wiosny byłam jej przeciwnikiem. Przy wygrabianiu wiosennym masę kory wygrabiłam na kompost. A na rabaty w tym roku wysypywałam kompost, aby uzdatnić glebę
Ogródek Iwony 19:06, 19 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ależ zadbane te Twoje rabaty kanciki o tej porze roku dużo dają

No właśnie ...te kanciki...super czysto ,schludnie ,porządnie .pięknie.
Ogródek Iwony 18:53, 19 paź 2015

Do góry
Ależ zadbane te Twoje rabaty kanciki o tej porze roku dużo dają

Ja też nie kupiłem ani jednego tulipana - dzisiaj za to zamówiłem krokusy i czosnki
Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 11:02, 19 paź 2015

Do góry
Dziekuję Sebek! Tymczasem znalazłam choinę w szkółce i zamówiłam 3. Jutro będziemy już sadzić.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:30, 19 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Sebek pospiesz się Chyba, że mieszkasz tam gdzie mało osób zainteresowanych cebulami. U mnie już dzisiaj pustki...

W moich okolicznych też już nie ma nic ciekawego. A jeszcze więcej małych czosneczków by się przydało
Och jak Ci dobrze, że już cebulki posadziłaś, u mnie nadal czekają. Narcyzy za ID mam i polecam ten zestaw. Nie doczytałam wcześniej, że planujesz pomiędzy, bo bym od razu Cię uprzedziła o niewykonalności pomysłu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies