Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 21:52, 19 paź 2015

Na dobranoc moja ulubienica, Barkarole. Zdjęcie z wczoraj.

Kindzia 21:53, 19 paź 2015

Sebek napisał(a)
Musze nadrobić zaległości spotkaniowe w Waszych wątkach

Sebuś...większych zaległości ode mnie nie masz, na pewno
boguslawa_ma... 07:26, 20 paź 2015

Kasiu cieszę się że róże poszły w dobre ręce,bo miałam wyrzuty sumienia.
Ale Twoje róże jeszcze piękne kwitną i liście zielone,u mnie gołe łodygi.
Dobrze że jesteś bo brakowało nam fotek z twojego pięknego ogroduPozdrawiam
Iwk4 07:56, 20 paź 2015

Kasiu, fajnie że jesteś. Masz ślicznego jarząbka. Nawet nie zastanawiałam się, że są odmiany. Czy masz może jakieś szczególne typy?
Pozdrowienia zostawiam
Kasya 08:17, 20 paź 2015

Piękne teoje roze
Niesprawiedliwa dla mnie ta aura, u mnie juz pozna jesień/zima
Tylko suszki mogę podziwiać na żywo
Kindzia 08:33, 20 paź 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu cieszę się że róże poszły w dobre ręce,bo miałam wyrzuty sumienia.
Ale Twoje róże jeszcze piękne kwitną i liście zielone,u mnie gołe łodygi.
Dobrze że jesteś bo brakowało nam fotek z twojego pięknego ogroduPozdrawiam

I prawidłowo, że miałaś Mam jednego takiego kontrahenta, który ma wielki ogród do zagospodarowania i bierze ode mnie wszystkie nadwyżki.

Liście zielone to tylko moje pewniki mają, mam też róże z czarną ospą, nie ma się czym chwalić

Mus był wrócić, ale znowu zaczyna mnie to cieszyć
Kindzia 08:37, 20 paź 2015

Iwk4 napisał(a)
Kasiu, fajnie że jesteś. Masz ślicznego jarząbka. Nawet nie zastanawiałam się, że są odmiany. Czy masz może jakieś szczególne typy?
Pozdrowienia zostawiam

Jak miło takie wpisy się czyta

Nie mam pojęcia n/t drzew, to Kasia mi go wynalazła, też przez przypadek...najpierw chciałam ambrowca, Irenka mi go zasugerowała, ale piszą, że gruby rośnie, do 2,5 m, a ja tam mało miejsca wszerz mam...to się przestraszyłam i zrezygnowałam z niego. Ten jarząb ma mieć docelowo 0,8 m średnicy i 5 m wysokości.

Macham
Kindzia 08:38, 20 paź 2015

Kasya napisał(a)
Piękne teoje roze
Niesprawiedliwa dla mnie ta aura, u mnie juz pozna jesień/zima
Tylko suszki mogę podziwiać na żywo

Jeszcze piękne. Nawet nie wiesz jak mnie serce bolało, gdy przed przerabianiem salonowej musiałam opitolić 2 róże do przesadzenia, tak pięknie kwitły, to przecież było 2 tygodnie temu.

Suszki też mam
Iwk4 10:07, 20 paź 2015

Kindzia napisał(a)

Jak miło takie wpisy się czyta

Nie mam pojęcia n/t drzew, to Kasia mi go wynalazła, też przez przypadek...najpierw chciałam ambrowca, Irenka mi go zasugerowała, ale piszą, że gruby rośnie, do 2,5 m, a ja tam mało miejsca wszerz mam...to się przestraszyłam i zrezygnowałam z niego. Ten jarząb ma mieć docelowo 0,8 m średnicy i 5 m wysokości.

Macham

Ja mam zwykłą jarzębinę z lasu. W tym roku troszkę chorowała, prawdopodobnie panowie co robili płot sąsiada, podcięli jej korzenie. Na razie stoi i żyje, ale jeśli padnie (M ma do niej sentyment), chciałabym wymienić właśnie na jarząb. A wiesz Kasiu, że do tej pory myślałam, że jarzębina z lasu - to to samo? A jak oglądam te ogrodowe, są bardziej zwarte i mają ładniej wybarwione owoce.
Kindzia 12:38, 20 paź 2015

Iwk4 napisał(a)

Ja mam zwykłą jarzębinę z lasu. W tym roku troszkę chorowała, prawdopodobnie panowie co robili płot sąsiada, podcięli jej korzenie. Na razie stoi i żyje, ale jeśli padnie (M ma do niej sentyment), chciałabym wymienić właśnie na jarząb. A wiesz Kasiu, że do tej pory myślałam, że jarzębina z lasu - to to samo? A jak oglądam te ogrodowe, są bardziej zwarte i mają ładniej wybarwione owoce.

Jak jej tylko podcięli, to sobie poradzi i w przyszłym roku już piękna będzie. Ja nie mam miejsca na tak duże drzewo, dlatego ten kolumnowy. I on ma żółte jarzębinki, Twój na pewno czerwone.

Ja też mam bardzo małe pojęcie o drzewach. To tu się nauczyłam(?) które warto i jakie sobie dadzą u mnie radę. Teraz eksperymentuję z buczkami pendula, na razie dają radę, ale bardzo porządnie miały przygotowany dołek. Nie wiem co będzie, jak się im korzenie przebiją przez drenaż do mojej rodzimej gliny...