Udało się dziś popracować w ogrodzie. Osób na działkach było dużo, wszyscy podlewali, aż wody zabrakło. Dobrze, że mam zapas w beczce i w dwóch kanistrach 20 litrowych. To mogłam podlać to co posadziłam. Pierwsze 10 pomidorów poszło do szklarni, do testowania. Cały tydziEń ma być w nocy w pobliżu zera. Może nie zmarnieją.
Zdjęć nie robiłam, za dużo pracy, za mało czasu. Ale kilka pstryczków dla Was na dzisiaj.
Czy nie mogłabyś tej rabaty powiększyć? Problemem są cisy, które są nieproporcjonalnie duże w stosunku do wielkości rabaty. Niezależnie od nasadzeń będzie to zawsze kuleć, ze względu na brak odpowiednich proporcji. Dlatego masz taki problem z dobraniem odpowiednich roślin w to miejsce. Zwłaszcza, że to miejsce jest ważne, ze względu na widok na sąsiadów.
Mniej więcej takie powiększenie ułatwiłoby planowanie
Poza tym masz tam dziurę. W narożniku rośnie co prawda magnolia, ale pomiędzy cisami a magnolią brakuje czegoś wyższego.
Ok, skończyłam rozróbę i obiecuję już być grzeczna
Mam chyba podobny problem. Moja ma pofałdowane kwiaty i do tego obsychające brzegi płatków. Znalazłam też maleńkie brązowe kropki na niektórych płatkach. Co to może być? W tamtym roku ładnie kwitła.
pada wreszcie. Nie zapisalam w kalendarzu kiedy ostatni raz padalo ale bedzie juz dobry miesiac (poza kilkoma kroplami jakis tydzien temu)
Za duzo pewnie tego nie bedzie ale juz 15 minut pada i grzmi i chuczy chociaz troche rosliny z kurzu wymyje
Witam, chciałbym się dowiedzieć jaka to odmiana żywotnika zachodniego?
Czy to jest któryś z popularnych żywotników jak szmaragd czy brabant czy jakiś inny?
Szukam takiego właśnie bardzo gęstego drzewa iglastego, które bedzie w stanie urosnąć do 6-7 metrów i więcej. Może coś innego jeszcze polecicie.
Zobaczymy, u mnie ziemia nie dla drzew owocujących, ale mam taką potrzebę,
chcę spróbować je uprawiać i stworzyć im warunki dobre do uprawiania
Kalinkę posadzę dopiero jak będzie kwitnąć, albo dopiero jak przekwitnie,
bo chcę poznać jej zapach
Ogród dzisiaj tonął w słońcu
Mirciu , bo jesteś w innej sytaucji, ja jestem osobą pracującą, teraz będę
drugi tydzień na pracy zdalnej, ale musiałam codziennie do tej pracy jeździć
więc przy okazji zakupy robiłam, tankowałam i siłą rzeczy podjeżdżałam do szkółek,
pełno ludzi to głównie Ci ogdrodowi
Też byś korzystała, gdybyś miała taką możliwość?
Maseczki nas chronią, ale też mogą niektórym zaszkodzić, wszystko powinno
być używane zgodnie z rozsądnymi normami, a tu dużo jest do poprawek!
Dzisiaj na spokojnie ogród przeżywałam