MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu
15:34, 02 sie 2012
Ozz, jak się cieszę że masz wątek
I już się cieszę, na to, co zobaczyłam
O, super, Ewo, że pokażesz nam sój ogród
Wejdż w "Nasze ogrody", po lewej jest napis "nowy wątek", kliknij i możesz wpisać nazwę ogrodu
Dzięki, Irenko![]()
Czyli dereń zdecydowanie tak, ten Ivory coś tam
Bodrowe trawki - na stałe nie.
Trawy do przedogródka jednakowe.
Gabik, a jakbym miała wybierać pomiędzy Variegatusem a 'Morning Light', to co radzisz? Mnie się wydaje, że V.?
Jeśli chodzi o kolor zieleni kul i stożków, jaki tam będzie, to i cisy, i bukszany: większy stożek to bukszpan, mniejszy to cis, kule spore też cis i małe - bukszpan.
Teresko ta druga to pewnie rubrum. Też nie zimuje.
Mogę Ci zrobić zdjęcie z bliska moich dereni za ławeczką. Ładnie rosną, zobaczymy, jakie wysokie będą. Gdzie chcesz tego derenia?
Też bym dała Variegatusa. A dołem funkie ciemnozielone z białym brzegiem.
Teresko, tych bordowych rozplenic jest koło mnie mnóstwo. W każdej szkółce i chyba taniej niż w Krotonie. Nie brałam, bo jakoś na żywo mnie ta kolba nie zachwyciła.
Zamiast Elegantissimy możesz kupić Ivory Halo, mniejszy rośnie, a wygląda tak samo.
Myślę, że dobrze będzie u Ciebie wyglądał. Rozweseli zieleń.
Ja bym Zebrinusa z Variegatusem tak blisko nie dawała. Jeden jez poziomo paskowany i żółtawy, Variegatus ma bardzo wyraźne podłużne paski. Będą konkurowały o uwagę.
To już lepiej Variegatusa z Gracilimusem, czy Morning Light, jeśli chcesz 2 różne. Będą w tej sam kolorystyce.
Irenko, zajrzyj do Gąszcza, proszę, rada potrzebna
I wszyscy chętni mile widziani