Że się wtrącę cyprysik groszkowy jest soczyście zielony ładny a golden tuffet zielono-pomarańczowy im więcej ma słońca tym bardziej pomarańczowy jest ... obecnie brunatno-pomarańczowy
I jeden i drugi piękny ... zależy jaki kolor chcesz mieć
Aniu
Nie wiem czy w tym roku uda mi się zrealizować wszystkie plany? Ścianka wodna może będzie musiała poczekać do przyszłego sezonu? Jeśli tylko uda mi się to zrobić (chociaż priorytetem jest w tym roku wgłębnik i zmiana tej dyskusyjnej rabaty) to chętnie Cię zaproszę do siebie abyś oceniła efekt
Przeglądałam ostatnio zdjęcia ogrodu z mojego pierwszego sezonu i ... też stwierdzam, ze zdecydowanie wolę kolory wiosenno-letnie niż zimowe biało-szare Aczkolwiek lustro mrozem malowane w Twoim ogrodzie ma swój urok
Pozdrawiam
tak zrobię własnie. i to tak wychodzi jak skarpeta 1,5x1,5 to sadząc co góra 15cm to masz 10sztx4boki razy 3 skarpety to daje 120szt na sama obwódkę a reszta z własnych sadzonek bo mnie eM z domu wyrzuci.
No i to dopiero jest głupota z tym paleniem plastikiem ... bo przecież ilość przygotowanych odpadów nie wpływa na cenę ... nie ma różnicy czy przygotujesz 1 worek plastików czy może 5 ... i czy ktoś rozumie mentalność tych, którzy palą plastikiem?!
Tutaj potrzeba chyba ogromnej kampanii reklamowej żeby uświadomić część społeczeństwa!
Ja to bym nawet została przy tym kształcie ścianek co zaproponowałaś, fajnie by było jakby się woda przelewała kaskadowo z tej wyższej do niższej... ale jak to zrobić to nie wiem
Też jestem zdania, że tak szybko ta reforma u nas się nie odbędzie niestety No bo kto zmusi tych, których nie stać na zmianę ogrzewania ... Myślę, że jest to kwestia kilku...nastu lat ... dlatego Marzenko myślę, że jeszcze przez jakiś czas będziesz cieszyć się kominkiem
A swoją droga takie drogie inwestycje jak zmiana ogrzewania powinny być dofinansowywane i może będą
No właśnie nie chciałam sama nic pisać ... bo czekałam, że może ktoś zaproponuje sam i wtedy utwierdzi mnie to w przekonaniu, że to dobry pomysł Nawet nie wiesz jak się cieszę, że Ci się to widzi
A przy tarasie mogłabym wtedy pozostać z prostymi liniami: żywopłociki z bukszpanu, cisa czy derenia
Czy ja wiem czy duzo ...chciałoby sie więcej ale chyba nie da rady
Juziu pewnie ze będzie gites
Wywalę ten cement co mam teraz przed domem i zrobię w całości z kostki takiej jak mam chodniczek .
Emus dał mi miejsca prawie do końca rożanki ...spory wyjdzie .
Juz zaczynam go planować ..czy zrobić prosty czy zostawić jakieś miejsca na roślinki czy lampki dać tradycyjne czy je pochować w kostce
Ja też się wkurzam na tych, którzy palą czym popadnie ... sama mam olej i ostatnio nie narzekam bo ceny ciągle spadają Ale podobno są już przeprowadzane kontrole popiołu ... ale to powinno się odbywać na większa skalę.
To mnie też się przyda ta nauka?
Ja mam nadzieję, że moje w tym roku ruszą ... pamiętam jak mówiłaś, że w pierwszym sezonie trzeba im dać czas na ukorzenienie
No pewnie kochana tu świeży umysł jest potrzebny a ja może przygotuję taki plan ogrodu, gdzie chciałabym wprowadzić jakie zmiany ... może będzie łatwiej?
Dziękuję Ci bardzo
Nie mam za bardzo pomysłu na nie ... a mam już pas hortensji ... oczywiście szkoda by ich było ... ale na pewno się nie zmarnują zawsze znajdzie się ktoś chętny ... a zresztą mam działkę obok, która może posłużyć jako przechowalnik ... tylko co powinnam wtedy posadzić w miejsce hortensji?
Dobrze myślisz ... będą zacienione ... ale w sumie za płytą nie muszą ładnie wyglądać a tam gdzie docierać będzie słońce i gdzie je widać będą ładne ... chyba