Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Tu ma być ogród :) 15:17, 23 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Takie coś?

http://techlandlab.pl/sklep/askorbinian-sodu-e301/

ja biorę to, ale akurat mi się kończy.

http://www.zdro-vita.pl/5707,solgar-ester-c-plus-wit-c-1000-mg-30-tabletek.html?gclid=Cj0KEQiA5oy1BRDQh6Wd572hsfkBEiQAfdTPCtwAKv3sJ0fhY4CEdes05_o2tjTrehMIRPrhmF55Q6YaAumQ8P8HAQ

Takie coś
http://archiwum.allegro.pl/oferta/askorbinian-sodu-e301-spozywczy-c6h7nao6-1kg-i5081640957.html
Tu ma być ogród :) 15:10, 23 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Edyta
Ja sobie od kilku dni aplikuję wit C w postaci askorbinianu sodu E301. Podobno działa cuda ... zobaczymy?

Takie coś?

http://techlandlab.pl/sklep/askorbinian-sodu-e301/

ja biorę to, ale akurat mi się kończy.

http://www.zdro-vita.pl/5707,solgar-ester-c-plus-wit-c-1000-mg-30-tabletek.html?gclid=Cj0KEQiA5oy1BRDQh6Wd572hsfkBEiQAfdTPCtwAKv3sJ0fhY4CEdes05_o2tjTrehMIRPrhmF55Q6YaAumQ8P8HAQ
Tu ma być ogród :) 14:44, 23 sty 2016

Do góry
Edyta
Ja sobie od kilku dni aplikuję wit C w postaci askorbinianu sodu E301. Podobno działa cuda ... zobaczymy?
Malutki pod lasem 14:25, 23 sty 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kamila, Dominika, Iwka, Olga i druga Kamila, z tego wszystkiego to i tak nie wiem którą wybrać
Najprawdopodobniej będzie ta, którą uda mi się w szkółkach dorwać

Że się wtrącę cyprysik groszkowy jest soczyście zielony ładny a golden tuffet zielono-pomarańczowy im więcej ma słońca tym bardziej pomarańczowy jest ... obecnie brunatno-pomarańczowy
I jeden i drugi piękny ... zależy jaki kolor chcesz mieć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:24, 23 sty 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Też marzyła mi się ścianka wodna przy tarasie Może uda się cokolwiek zdziałać w tym temacie w tym roku, ale nie wiem Pomysł jak najbardziej popieram

Aniu
Nie wiem czy w tym roku uda mi się zrealizować wszystkie plany? Ścianka wodna może będzie musiała poczekać do przyszłego sezonu? Jeśli tylko uda mi się to zrobić (chociaż priorytetem jest w tym roku wgłębnik i zmiana tej dyskusyjnej rabaty) to chętnie Cię zaproszę do siebie abyś oceniła efekt
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:05, 23 sty 2016

Do góry
Przeglądałam ostatnio zdjęcia ogrodu z mojego pierwszego sezonu i ... też stwierdzam, ze zdecydowanie wolę kolory wiosenno-letnie niż zimowe biało-szare Aczkolwiek lustro mrozem malowane w Twoim ogrodzie ma swój urok
Pozdrawiam

PS Dziękuję serdecznie za rady
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:51, 23 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja to bym nawet została przy tym kształcie ścianek co zaproponowałaś, fajnie by było jakby się woda przelewała kaskadowo z tej wyższej do niższej... ale jak to zrobić to nie wiem

Dziękuję Ci Edytko za tą opinię
A masz już jakieś plany w sprawie swojej ścianki? Z czego będzie zrobiona? Kształt? A może jakaś inspirka?
Ogród z pergolą 12:49, 23 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Z bukszpanami chodziło mi o to żebyś kupiła sobie część (np na obwódkę zewnętrzną) a uzupełniła ukorzenionymi z cięcia i wypełniła w późniejszym czasie od środka skarpetę
Muszę sobie obejrzeć ten odcinek dzięki

tak zrobię własnie. i to tak wychodzi jak skarpeta 1,5x1,5 to sadząc co góra 15cm to masz 10sztx4boki razy 3 skarpety to daje 120szt na sama obwódkę a reszta z własnych sadzonek bo mnie eM z domu wyrzuci.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:45, 23 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Otóż to, ludzie nie sortują smieci, palą plastikiem na wsiach. Nikt nie kontroluje kominów, instalacji. Najłatwiej wprowadzic zakaz.

I pomyslec ze rozważałam zamontowanie pieca na pelety z automatycznym podajnikiem wkopanym w ogrodzie......

No i to dopiero jest głupota z tym paleniem plastikiem ... bo przecież ilość przygotowanych odpadów nie wpływa na cenę ... nie ma różnicy czy przygotujesz 1 worek plastików czy może 5 ... i czy ktoś rozumie mentalność tych, którzy palą plastikiem?!
Tutaj potrzeba chyba ogromnej kampanii reklamowej żeby uświadomić część społeczeństwa!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:45, 23 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie nie chciałam sama nic pisać ... bo czekałam, że może ktoś zaproponuje sam i wtedy utwierdzi mnie to w przekonaniu, że to dobry pomysł Nawet nie wiesz jak się cieszę, że Ci się to widzi
A przy tarasie mogłabym wtedy pozostać z prostymi liniami: żywopłociki z bukszpanu, cisa czy derenia

Ja to bym nawet została przy tym kształcie ścianek co zaproponowałaś, fajnie by było jakby się woda przelewała kaskadowo z tej wyższej do niższej... ale jak to zrobić to nie wiem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:41, 23 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
świetny pomysł!
czasem najprostsze rozwiązania są the best

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:30, 23 sty 2016

Do góry
Też jestem zdania, że tak szybko ta reforma u nas się nie odbędzie niestety No bo kto zmusi tych, których nie stać na zmianę ogrzewania ... Myślę, że jest to kwestia kilku...nastu lat ... dlatego Marzenko myślę, że jeszcze przez jakiś czas będziesz cieszyć się kominkiem
A swoją droga takie drogie inwestycje jak zmiana ogrzewania powinny być dofinansowywane i może będą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:22, 23 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, a czemu tej ściany wodnej nie zrobić w tym kole właśnie?
To znacznie bardziej wyeksponowane miejsce, po co ją wciskać gdzieś w kąt?

No właśnie nie chciałam sama nic pisać ... bo czekałam, że może ktoś zaproponuje sam i wtedy utwierdzi mnie to w przekonaniu, że to dobry pomysł Nawet nie wiesz jak się cieszę, że Ci się to widzi
A przy tarasie mogłabym wtedy pozostać z prostymi liniami: żywopłociki z bukszpanu, cisa czy derenia
Co z tym ogródeczkiem począć 12:09, 23 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To o czym napisałaś to wcale nie jest mało
Sporo priorytetów się zrobiło ... tak jak u mnie
Taras fajna sprawa ... będę podglądać
Pozdrawiam

Czy ja wiem czy duzo ...chciałoby sie więcej ale chyba nie da rady

Juzia napisał(a)
Zrobisz tarasik przed wejściem i też będzie gites

Juziu pewnie ze będzie gites
Wywalę ten cement co mam teraz przed domem i zrobię w całości z kostki takiej jak mam chodniczek .
Emus dał mi miejsca prawie do końca rożanki ...spory wyjdzie .

Juz zaczynam go planować ..czy zrobić prosty czy zostawić jakieś miejsca na roślinki czy lampki dać tradycyjne czy je pochować w kostce
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:56, 23 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Mam nerwa. Własnie przeczytaliśmy ze Prezydent Dutkiewicz wnioskuje o zakaz palenia węglem i drewnem. Ciekawe co zrobie , pompa potwierzna ekologiczna w takich temperaturach nie daje rady, dogrzewamy kominkiem.

Czy zatem ma ciagnąć gaz, ktorego nie chciałam miec w domu! Czy lobbuje Kogeneracja w miescie z ciepłem systemowym?

Dlaczego nikt nie kontroluje spalania smieci w domach tylko podejmuje takie idiotyczne decyzje? Wystraczy przejsć sie po wsi aby zobaczyc gdzie z kominów wydobywa sie czarny dym i cudnie w całej okolicy!

Ja też się wkurzam na tych, którzy palą czym popadnie ... sama mam olej i ostatnio nie narzekam bo ceny ciągle spadają Ale podobno są już przeprowadzane kontrole popiołu ... ale to powinno się odbywać na większa skalę.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:36, 23 sty 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
doskonale Cię rozumiem, bo ja zawsze się wściekałam, że ja chce już, natychmiast (marny to charakter) i jak ktoś mi mówił ogród to cierpliwość to miałam niezbyt cenzuralne słowa w głowie (ups) a teraz mogę śmiało powiedzieć ogród uczy cierpliwości...

To mnie też się przyda ta nauka?
Ja mam nadzieję, że moje w tym roku ruszą ... pamiętam jak mówiłaś, że w pierwszym sezonie trzeba im dać czas na ukorzenienie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:20, 23 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
a ścianę wodą... muszę się przespać, bo nie myślę już. Wrócę do Ciebie w weekend lub po weekendzie. Teraz już nie daję rady poradzić.
Pa

No pewnie kochana tu świeży umysł jest potrzebny a ja może przygotuję taki plan ogrodu, gdzie chciałabym wprowadzić jakie zmiany ... może będzie łatwiej?
Dziękuję Ci bardzo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:13, 23 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
faktycznie, tam jeszcze nie ma hortek- a masz je gdzieś posadzić?Bo bez nich rabata Chelsea będzie bardziej wyrazista.
Z bukiem i tulipanowcem pomyślimy jak będzie drzewo, ale sporo tam gatunków się robi.

Nie mam za bardzo pomysłu na nie ... a mam już pas hortensji ... oczywiście szkoda by ich było ... ale na pewno się nie zmarnują zawsze znajdzie się ktoś chętny ... a zresztą mam działkę obok, która może posłużyć jako przechowalnik ... tylko co powinnam wtedy posadzić w miejsce hortensji?

Z drzewami zobaczymy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:50, 23 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

ale jak je tam postawisz, to jałowce będę łyse za tym murkiem, bo nie zniosną zacienienienia nimi. Dobrze myślę?- będą zacienione

Dobrze myślisz ... będą zacienione ... ale w sumie za płytą nie muszą ładnie wyglądać a tam gdzie docierać będzie słońce i gdzie je widać będą ładne ... chyba
Ogród z pergolą 07:18, 23 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Popieram
Ukorzeniałam żurawki, runiankę (od Krysi), podzieliłam nawet trawkę od jankosi, której miałam nie dzielić
Ja bym z tymi bukszpanami na skarpety tez nie szalała ... bo na takie większe to Ci może wyjdzie ze 200sztuk (na mój mały żywopłocik pojedynczy kupiłam 100sztuk) i orientuj się w kwestii możliwości zakupu bo nie wiadomo czy będą w tym miejscu, o którym mówi Karolina ... dlatego tu też możesz pomysleć o ukorzenianiu (Krysi to świetnie wychodzi)

Runiankę wystarczy włożyć do wody i pięknie puszcza korzonki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies