Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 11:13, 23 sty 2016

magnolia napisał(a)
faktycznie, tam jeszcze nie ma hortek- a masz je gdzieś posadzić?Bo bez nich rabata Chelsea będzie bardziej wyrazista.
Z bukiem i tulipanowcem pomyślimy jak będzie drzewo, ale sporo tam gatunków się robi.

Nie mam za bardzo pomysłu na nie ... a mam już pas hortensji ... oczywiście szkoda by ich było ... ale na pewno się nie zmarnują zawsze znajdzie się ktoś chętny ... a zresztą mam działkę obok, która może posłużyć jako przechowalnik ... tylko co powinnam wtedy posadzić w miejsce hortensji?

Z drzewami zobaczymy
ren133 11:20, 23 sty 2016

magnolia napisał(a)
a ścianę wodą... muszę się przespać, bo nie myślę już. Wrócę do Ciebie w weekend lub po weekendzie. Teraz już nie daję rady poradzić.
Pa

No pewnie kochana tu świeży umysł jest potrzebny a ja może przygotuję taki plan ogrodu, gdzie chciałabym wprowadzić jakie zmiany ... może będzie łatwiej?
Dziękuję Ci bardzo
lindsay80 11:50, 23 sty 2016

Renia, a czemu tej ściany wodnej nie zrobić w tym kole właśnie?
To znacznie bardziej wyeksponowane miejsce, po co ją wciskać gdzieś w kąt?
anna_t 12:19, 23 sty 2016

świetny pomysł!
czasem najprostsze rozwiązania są the best
ren133 12:22, 23 sty 2016

lindsay80 napisał(a)
Renia, a czemu tej ściany wodnej nie zrobić w tym kole właśnie?
To znacznie bardziej wyeksponowane miejsce, po co ją wciskać gdzieś w kąt?

No właśnie nie chciałam sama nic pisać ... bo czekałam, że może ktoś zaproponuje sam i wtedy utwierdzi mnie to w przekonaniu, że to dobry pomysł Nawet nie wiesz jak się cieszę, że Ci się to widzi
A przy tarasie mogłabym wtedy pozostać z prostymi liniami: żywopłociki z bukszpanu, cisa czy derenia
ren133 12:41, 23 sty 2016

anna_t napisał(a)
świetny pomysł!
czasem najprostsze rozwiązania są the best

lindsay80 12:45, 23 sty 2016

ren133 napisał(a)

No właśnie nie chciałam sama nic pisać ... bo czekałam, że może ktoś zaproponuje sam i wtedy utwierdzi mnie to w przekonaniu, że to dobry pomysł Nawet nie wiesz jak się cieszę, że Ci się to widzi
A przy tarasie mogłabym wtedy pozostać z prostymi liniami: żywopłociki z bukszpanu, cisa czy derenia

Ja to bym nawet została przy tym kształcie ścianek co zaproponowałaś, fajnie by było jakby się woda przelewała kaskadowo z tej wyższej do niższej... ale jak to zrobić to nie wiem
ren133 12:51, 23 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

Ja to bym nawet została przy tym kształcie ścianek co zaproponowałaś, fajnie by było jakby się woda przelewała kaskadowo z tej wyższej do niższej... ale jak to zrobić to nie wiem

Dziękuję Ci Edytko za tą opinię
A masz już jakieś plany w sprawie swojej ścianki? Z czego będzie zrobiona? Kształt? A może jakaś inspirka?
AnnaCh 12:57, 23 sty 2016

Też marzyła mi się ścianka wodna przy tarasie Może uda się cokolwiek zdziałać w tym temacie w tym roku, ale nie wiem Pomysł jak najbardziej popieram
ren133 13:24, 23 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Też marzyła mi się ścianka wodna przy tarasie Może uda się cokolwiek zdziałać w tym temacie w tym roku, ale nie wiem Pomysł jak najbardziej popieram

Aniu
Nie wiem czy w tym roku uda mi się zrealizować wszystkie plany? Ścianka wodna może będzie musiała poczekać do przyszłego sezonu? Jeśli tylko uda mi się to zrobić (chociaż priorytetem jest w tym roku wgłębnik i zmiana tej dyskusyjnej rabaty) to chętnie Cię zaproszę do siebie abyś oceniła efekt