Moniko plany świetne ale niestety nie mogę zrobić takiej rabaty wkoło ogrodu,gdyż tam w jednym miejscu muszę zostawić trawę i wolne miejsce
Nabazgrałam troszkę swoją wizję musiało by tak zostać ,zobacz na te nieszczęsne drzewa czy takie rozmieszczeniem jakoś by wyglądało
Witam co jest przyczyną obumierania pędów tui z. Zewnątrz tuje wyglądają ok lecz po odsunięciu gałązek widać brązowawy kolor po dodknieciu odpada razem z zielonymi końcówkami 2tyg temu zastosowany topsin 1,5ml na litr wody oraz tydzień temu magnicur 15ml na 20lwody poprawy brak
W ogóle nie ma tematu Róża piękna, zdrowa, zapączkowana Pewnie było tak, jak sugerowała Hania - oprysk w słońcu i wyszły takie niecodzienne wzorki.
Spójrz, jaka piękna z niej dziewczynka
Hmmm… że duże... takie jak pióropusznik...
W plecach rabaty mam długosza królewskiego Osmunda regalis Purpurescens i dwie wietlice samicze Athyrium filix - femina. Jedno i drugie ma mieć ok. 150cm, czy tyle będzie - mam nadzieję, że tak
Z wysokich mam jeszcze narecznicę mocną Dryopteris affinis Pinderi, ma dochodzić do 90cm.
Cała reszta to raczej średniaki i maluchy.
długosz
wietlica samicza
wietlica Pinderi
Tyle na szybko. Jak będę miała aktualne zdjęcia, to coś wkleję
Zbyszku, dziękuję za wszystko dobro, co od Ciebie płynie. Myślę, że mimo wszystko, spotkanie z mamą, mimo restrykcji powinno się odbyć. Może nie takie szumne, ale rozmowa tylko we dwoje, ani Tobie, ani mamie nie zaszkodzi. A jeżeli nie możesz, spróbuj załatwić kosz słodkości przez posłańca. Na pewno się ucieszy.
"..U nas wiele i niewiele bo w sam raz
U nas czerwień, u nas zieleń, cień i blask
U nas błękit, u nas fiolet, u nas dole i niedole
Ale zawsze kolorowo jest wśród nas.."
Dziękuję za zdjęcia z tiarellami, zachwycam się nimi Moje Pink Skyrocket już są posadzone w różnych częściach ogrodu Nawet dorodne sadzonki udało mi się zakupić i pięknie wyglądają! Czy ścinać im przekwitłe kwiatostany, tak jak żurawkom?
Pytanie nr 2 - chodzi o tą ścieżkę ze zdjęcia. Co to za obrzeża, które można tak wygiąć w łuk? i z czego są te "płyty" a'la drewno? Muszę u siebie w "lasku" taką ścieżkę poczynić, dlatego dopytuję.