Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 00:08, 23 cze 2017

Do góry
Troche wiosny.

Mialam tez takie skutki przymrozkow piekny bialy rododendro srodki ma źólte.

Tutaj zmarzniete paczki roda powyzej

Jaskier bardzo ekspansywny to z jednej doniczki a teraz mozna nim obdzielic ogrodowisko. Wyrywam a on i tak rosnie.
.
Ptasi gaj 23:42, 22 cze 2017

Do góry
Nie wiem od czego zaczac, ale najpierw pokaze piekna roze, wladciwie dwie mam nazwy zapisane ale pozniej jak wszystkie beda kwitly to wstawie razem z podpisami.
O tej zolto rozowej pisalam u Joli w temacie, ze roze w tym roku nie za bardzo maja duzo paczkow wiec dla przykladu ponizsza fota. W zeszlym roku o tej porze byla obsypana pakami w tym roku ledwo pare paczkow moze sie jeszcze rozrusza.

To cudowna roza ma bardzo duzo pakow. Pp deszczu nie zmienia sie. Platki kwiatow zwijaja sie na koncach

Lawenda tez juz pieknie roskwita

Ptasi gaj 23:37, 22 cze 2017

Do góry
Ta maciejka to samosiejka zreszta pelno jej mam w ogrodzie. Po zeszlym roku duzo nasion wykielkowalo teraz porzadkuje rozsiewy samowolne.
Ogrodowe kreacje 23:31, 22 cze 2017

Do góry
Aurelia dawno nie zagladalam do Ciebie. Widze rozkwity pelna para.
U mnie tez zaczynaja roze kwitnac ale nie wszystkie. Jednak majowy mroz ich nie oszczedzil musia,y przynajmniej u mnie na nowo nawiazac liscie i kwiaty.
Mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu bedzie duzo lepiej w rozkwicie.
Ogród z uśmiechem 22:59, 22 cze 2017

Do góry
Jolu fryzjerzy bardzo zgrani i dokladni cale 12 godzin im sie zeszlo, ale trzeba to bylo zrobic.
Ogród z uśmiechem 22:59, 22 cze 2017

Do góry
W tym roku roze roznie sie rozwijaja. W zeszym roku kupilam roze z odkrytym korzeniem wiosna przepieknie kwitla urosla 80 cm kwiaty miala do samych przymrozkow.
W tym roku ledwo zipie paczkow kwiatowych jak na lekarstwo moze jeszcze ruszy w poniedzialek wszystkie roze podsypalam nawozem.
Ptasi gaj 22:48, 22 cze 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Oby szybko ci przeszło te przeziębienie, zdrowiej Eludobrze, a teraz pokazuj zdjęcia, bom spragniona fot thuje po fryzjerze wyglądają superno i czytałam, że ładne wojaże weselne miałaś, fajnie się tak pobawić

Monia prawda, ze ladne podstrzyzyny rowno uciete jak grzywka Piasta Kolodzieja. Nawet Em ktory byl przeciwny cieciu cos dzisiaj przebakiwal, ze mu sie podoba.

Oj bylam fajnie bylo, ale teraz jestem przeziebiona, ale musze chodzic bo za duzo obowiazkow. Najgorszy to ten katar zaraz sobie zrobię inhalacje i moze przejdzie do rana, jeszcze mnie kaszel czeka.

Zdjecia beda lada dzien.
Ptasi gaj 11:11, 22 cze 2017

Do góry
Dzieki za wpisy wieczorem odpisze bo tablecik jakis opieszaly nie laczy.

Do góry

Moja peonia bialo rozowa po kilku latach zakwitla

Do góry

Jak polaczyl to kilka naraz.
Mirkowy ogród (początki) 11:08, 22 cze 2017

Do góry
Mirka na pewno efekt zachwycajacy jak w banku.

U mnie tez sie maciejka, smagliczka pomorska sama rozsiala i jeszcze jakies tam kwiatkich widac ze liscie szlachetne wiec nie usuwalam.

Mirka na tej scienie szmaragdowej jest ponad 40 tui. Na szczescie nie trzeba bylo ciac po bokach.

Brabantow mam ok 250 skracanie gora i boczne nie dalabym rady nawet z emem. To trzeba miec sprzet mocny a nie jakas tam piła do zywoplotu.

Em nie ma czasu sie tym zajmowac a tuje rosna którys rok z kolei jeszcze rok i je poprzewraca wiec trzeba bylo to zrobic.

Najgorszy ten katar czym ja sie tak dorobilam.
Wśród brzóz i dębów 09:31, 22 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam. Piękna okolica również pomysł z Konarami drzew przy budowie rabat dobry. Kosteczek piękny. Trzymaj się tego stylu a będzie wspaniałe jak wszystko za rośnie.

Dzięki za odwiedziny. Czekam z utęsknieniem aż skarpy porosną, może wtedy będzie mniej chwaściorów do wyrywania
Ptasi gaj 08:43, 22 cze 2017

Do góry
Zdjęcie z telefonu równiutko ostrzyźone szmaragdy.

Macieja ten zapach.

świetnie to wygląda
Wśród brzóz i dębów 07:54, 22 cze 2017

Do góry
Witam. Piękna okolica również pomysł z Konarami drzew przy budowie rabat dobry. Kosteczek piękny. Trzymaj się tego stylu a będzie wspaniałe jak wszystko za rośnie.
Ptasi gaj 23:56, 21 cze 2017

Do góry
Zdjęcie z telefonu równiutko ostrzyźone szmaragdy.

Macieja ten zapach.

Ptasi gaj 23:44, 21 cze 2017

Do góry
Witam wszystkich ogrodniczkow na forum. Dzieki za cierpliwosc. Nieraz czlowiek musi sobie zrobic przerwe, aby odpoczac od nalogu.

Jestem potwornie przeziebiona, z nosa sie leje glowa peka koszmar. Cala zime przechodzilam bez przeziebienia, teraz na koniec wiosny kicham prycham, trzesie czlowieka jak nigdy, co za franca sie przyczepila.

Najgorsze to, ze musialam dzisiaj chodzic po dzialce i dopilnowac robot fryzjerskich dot. Tui. Zostaly ostrzyzone po raz pierwszy z kazdej strony.
To byla koniecznosc bo wyrosly w kazda strone. Fryzjerzy zamowieni tydzien temu z domownikow nikt nie mogl dopilnowac wiec padlo na mnie albo odwolac strzyzenie.

Juz mialam tekst napisany i wszystko poszlo w eter klopoty z polaczeniem.
Mirkowy ogród (początki) 18:29, 21 cze 2017

Do góry
Wlasnie o to chodzi. Trzeba sadzic rosliny te co lubimy i na dodatek ktore chca rosnac na glebie ktora u nas jest, wiatry wschodnie zachodnie. Wszystko trzeba wziac pod uwage.
Elu i tego się trzymam nic na siłę nie sadzę

Rozplenice a pomiędzy nimi miliony siewek werbeny.Ciekawa jestem efektu jak zakwitną

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:52, 21 cze 2017

Do góry
Basiu kominki sie nie dlugo skoncza. Jak pozgrywam wszystko to pokaże.
Moje roze obmarzly i musza miec wiecej czasu na regeneracje sa bardzo ladne, ale jeszcze troszeczke czasu musza miec do rozkwitu.

A poza tym jestem przeziebiona i ledwo zipie.

O masz ci babo placek !... kuruj sie ...27 wybieram sie do lazienek ,moze spotkam ćię gdzieś na laweczce
Mirkowy ogród (początki) 13:52, 21 cze 2017

Do góry
Wlasnie o to chodzi. Trzeba sadzic rosliny te co lubimy i na dodatek ktore chca rosnac na glebie ktora u nas jest, wiatry wschodnie zachodnie. Wszystko trzeba wziac pod uwage.
"Póki życie trwa..." 10:52, 21 cze 2017

Do góry
Witam ponownie. Opryskaj tuje dolistnie czyli po iglach nawozem do dozpuszczenia w wodzie.
Pinivit nawoz w plynie do rozpuszczenia w wodzie i pryskania do listnego. Jest tego od groma wiec jest w czym przebierac.
Ja podlewam a jak trzeba to pryskam tym nawozem "Tuje nawoz do tui i innych roslin iglastych" firmym "agrecol" blyskawicznie dziala. Jest to nawoz do rozpuszczenia w wodzie.
Sa jeszcze inne ale musialabym zobaczyc.
Raz w roku kwiecien pryskam tuje srodkiem grzybobojczym "Saprol" substral. Przeczytaj w internecie.

Jak wejdziesz w to wszystko to sama bedziesz wiedziala co podac swoim tujom.

Pozdrawiam.

Elu pryskałam pinivitem ze trz razy w tamtym roku ,były soczyście zielone i pięknie przyrosły,teraz boje się cokolwiek lac na nie po tych wszystkich zabiegach jakie przeszły i nie wiem czy juz wyzdrowiały do końca i czy nie potrzeba jeszcze jakiegoś lekarstwa,a z odżywianiem poczekać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies