Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 21:57, 10 lip 2017

Kindzia napisał(a)
2 metry po 7 latach...czyli mój kandydat jak ten obecny srebrny będę musiała wyciąć...kompaktowy mi potrzebny

Ta biała róża faktycznie piękna, czysty kolor, to nie tak częste.

Ta lilia to chyba z orientalnych jest. Pachnąca? Miałam takie podobne, niestety ta zima była dla nich zabójcza

Kasiu nie kumam co to znaczy kompaktowy?
Lilia orirntalna u mnie pierwszy rok moze w przyszlym bedzie miala wiecej kwiatow.

ElzbietaFranka 22:02, 10 lip 2017

Mirka napisał(a)
Pierwsza i trzecia fotka moje klimaty. Elu jaką ty masz dużą działkę?

Mirus moje tez, ale trzeba bylo to skosic. Bylo bardzo gesto, opady deszczu spowodowaly, ze trawa wylegiwala i gniła od spodu. Sama widzisz, ze ziemie widac. Pewnie sie rozsiala laczka wiec w przyszlym roku bedzie znowu pieknie moze ja rozszerze.
malgorzata_s... 09:24, 11 lip 2017

Moja Róża to blue moon. Faktycznie bardzo podobna.Mam ją drugi rok i bardzo słabo rośnie.
Kompaktowy to według Kasi zwarty i nie za wysoki.
Ogrodnik_Gordon 09:39, 11 lip 2017

Matuchno jak pięknie Ja się chyba nie doczekam aż moje rośliny tak się porozrastają
gierczusia 10:27, 11 lip 2017

Elu o Chorzowie coś pisałaś ..to Ty tam też grasujesz ??? Bo ja w Chorzowie pracuje
ElzbietaFranka 10:44, 11 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Moja Róża to blue moon. Faktycznie bardzo podobna.Mam ją drugi rok i bardzo słabo rośnie.
Kompaktowy to według Kasi zwarty i nie za wysoki.

Hoopsi tez powoli rosnie wg mnie ale jest wysoki po kilku latach.

Mam ksiazke z iglakami poszukam moze cos doradze Kasi cos niskiego w kolorze srebra.

Szczerze mowiac tez nie moge sie nie zachwycac. Od czterech lat rosnie w tym samym miejscu. Jeszcze ja przesadze przy innych rozach w jesieni tak mi doradzono nabierze efektu.
ElzbietaFranka 11:04, 11 lip 2017

gierczusia napisał(a)
Elu o Chorzowie coś pisałaś ..to Ty tam też grasujesz ??? Bo ja w Chorzowie pracuje

Kazdego roku obowiazkowo odwiedzam Chorzow czyli Wesole Miasteczko i sprawdzam co sie zmienilo. Stadion juz ukonczony. Kiedys bylam tam na meczu z trabka ktos mi nasypal do niej kul na mole i gra sie skonczyla.

Z racji kibicowania jezdzilam tez na stadion Ruchu teraz sie tym nie zajmuje nawet nie wiem czy Ruch jest w lidze.

Pa
ElzbietaFranka 11:07, 11 lip 2017

Ogrodnik_Gordon napisał(a)
Matuchno jak pięknie Ja się chyba nie doczekam aż moje rośliny tak się porozrastają

Jak sie rozrosna to bedziesz mowila dlaczego ja taka glupia bylam i tak gesto sadzilam. Bo ja mimo przestrog tez chcialam miec duzo wszystkiego teraz juz wykopuje a w jesieni wiekszy lifting.
ElzbietaFranka 11:12, 11 lip 2017

U nas piekna pogoda, ale bardzo parno pewnie znowu po poludniu da czadu.
Jade zobaczyc jak wczorajsze ulewy wplynely na moj kwiatostan. Pewnie roze otrzepane z kwiatow.
Kindzia 11:55, 11 lip 2017

A ja u mnie myślałam, że chodziło Ci o aparat fotograficzny...kompakt

Małgoś już wytłumaczyła za mnie co na myśli miałam, pisząc o kompaktowym świerku

Orientalna Ci tę zimę przetrwała? Rewelacyjnie!!! To już jej nic nie zaszkodzi i co rok piękniejsza będzie

Aż sobie poszukałam o tej Twojej białej róży To róża Poulsena, musi być superzasta!