Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

ElzbietaFranka 22:33, 10 lip 2017

Danusiu ta biala roza u mnie to "karen blixen". Mam ja trzeci rok i co rok ladniejsza, kwitnie bardzo dlugo, juz obcielam i w tym miejscu nowe sie zawiazaly.
Ide zwiedzac co u ciebie.
ElzbietaFranka 22:45, 10 lip 2017

Danusia, az tak zle - balkonik? Cos ty narobila.
O wypadek nie trudno. Ja tez mam jedna noge sina a druga biala. Dwa tygodnie temu przewrocilsm sie o te kamienie przy oczku na szczescie nikt nie widzial. Taka gule mialam jak 2 piesci na lewej nodze musialam w spodniach chodzic.
Potem ta gula zaczela sie rozchodzic i poszlo wxzystko w palce nogi tego juz nie moglam zakryc. Em mowi co ty masz nogi nie domyte. Teraz mam noge koloru zoltego dalej w gaciach chodze, ale juz nie boli. Pokryjomu rozcieralam i sie rozeszlo ale kolor inny jest.

Piekne floksy juz w rozkwicie u mnie dopiero zalazki kwiatostanow, ale jest cieplutko i pada beda rosly.

Dzisiaj u nas dwie ulewy, ale jakie, ulice jak rzeki.

Gradu nie bylo na szczescie. Jutro juz ma tylko ew. Padac.
danuta_szwajcer 22:46, 10 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu ta biala roza u mnie to "karen blixen". Mam ja trzeci rok i co rok ladniejsza, kwitnie bardzo dlugo, juz obcielam i w tym miejscu nowe sie zawiazaly.
Ide zwiedzac co u ciebie.

No własnie szukałam zdjęcia z zeszlego roku i zarazem porownalam jaki piękny raj różany był i ile mi tych róż wymroziło a to ta moja mam je trzy posadzone i jest cudna ale bardzo wysoko mi urosły i niezawodnie kwitły. Nie wiem czy to ta sama ale podobna.
Mam kilka białych i kazda inna, tylko wypuszczaja od nowa po zimie.
gierczusia 12:46, 11 lip 2017

Zaglądam do " Choróbki " jak tam zdrówko ?? Lepiej ??
danuta_szwajcer 14:10, 11 lip 2017

gierczusia napisał(a)
Zaglądam do " Choróbki " jak tam zdrówko ?? Lepiej ??

Oj jakbym sobie poskakała, pobiegła i pojechała tu i tam no coż teraz trenuję cierpliwość Oby tylko nawałnice omijały a znowu słychac grzmoty echh... Pozdrawiam
Popatrz Elu jaki bukiet duży mam już jarzmianki od Ciebie:
Urszulla 22:23, 11 lip 2017

Ja też w wolnej chwili włażę i bym się poplątała, ale z nogą w gipsie to możemy tylko kawę wypić
danuta_szwajcer 08:44, 13 lip 2017

Urszulla napisał(a)
Ja też w wolnej chwili włażę i bym się poplątała, ale z nogą w gipsie to możemy tylko kawę wypić

??
danuta_szwajcer 08:55, 13 lip 2017

Dzisiaj wieje, pada, 13C ale mi to odpowiada
ElzbietaFranka 09:08, 13 lip 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

No własnie szukałam zdjęcia z zeszlego roku i zarazem porownalam jaki piękny raj różany był i ile mi tych róż wymroziło a to ta moja mam je trzy posadzone i jest cudna ale bardzo wysoko mi urosły i niezawodnie kwitły. Nie wiem czy to ta sama ale podobna.
Mam kilka białych i kazda inna, tylko wypuszczaja od nowa po zimie.

Bardzo podobna Danusiu, ale jednak to nie ta. Moja w pelnym rozkwicie ma bardzo ciezkie te kwiaty pelne. W zeszlym roku musze poszukac zdjecia nie miala takich duzych kwistow. I srodki ma biale. U mnie jest 3 lata w tym samym miejscu.
danuta_szwajcer 13:17, 13 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Bardzo podobna Danusiu, ale jednak to nie ta. Moja w pelnym rozkwicie ma bardzo ciezkie te kwiaty pelne. W zeszlym roku musze poszukac zdjecia nie miala takich duzych kwistow. I srodki ma biale. U mnie jest 3 lata w tym samym miejscu.

Ta też ma bardzo cięzkie kawiaty ale bardzo duże a środki no własnie ale środów nie ma całkiem białych, no chyba u mnie też są trzy lata i są trzy obok siebie, mam je hortensjami ogrodowymi, które są niebieskie, tylko drugi rok hortensje mi wymroziło. A tej zimy i te róże wymroziło, wypuściły i chyba juz zakwitły jak przez weekend bede w ogrodzie to zrobie zdjęcia nowe.