Haniu, jak pięknie u Ciebie
Wszystko takie piękne, że nic nie wynienie, co mi sie podoba, bo podobał mi się wszystko! Każda roślinka, każdy krzaczej i krzak, i drzewa, i lilie wodne, i...
No, wszystko
Justysiu, przybiegłam do Ciebie z ogrodu Isi
Pięknie u Ciebie Ja już tu byłam kiedyś, ale wówczas nie było chyba jeszcze tak pięknie
Te dorodne drzewa nadają klimatu, i tak pięknie wkomponowałaś w nie nowe nasadzenia
Tę kulę cisową to przemilczę, bo słów odpowiednich mi z zachwytu zabrakło
Tess w ogródku jest 8 hortensji bukietowych. W maju/czerwcu w centrach jeszcze nie było, więc ciągnęłam z netu na realizację. 2 i jedna ogrodowa już były.
W obu donicach są po 4 hortensje, podsadzone różnymi rzeczami.
Na razie kwitną 3 przy ławeczce, a z 5 za bukiem tylko 1. Ja chcę juz kiwtnący szpaler, ale nie zanosi się na to w tym roku.
Isia, Iwonko, cudna przemiana
Proste rabaty to strzał w dziesiątkę
I te nasadzenia, takie przymyśłane, pięknie
Co dałaś trawnikowi, ze taki zdrowy i zielony jest?
Ja jestem zielona odnośnie projektowania ogrodów. Jeszcze do tego roku nie miałam pojęcia o żurawkach ipt. Próbuję na wyczucie jakoś zorganizować swój ogród...co z tego wyjdzie - zobyczy się...
Tess właśnie odwiedziłam polecany ogródek - wcześniej tam nie byłam - śliczny
Co do grysu - mam w zanadrzu maleńki plan i myslę, że wyjdzie to nieźle. Ale w razie czego jeśli nie będzie to dobrze wyglądało - to zawsze idzie cosik pozmieniać..Metoda prób i błędów..
W ostateczności mam jeszcze jeden pomysł - już jakiś czas temu przyszło mi do głowy coś takiego
szare to grys granitowy
białe to grys dolomitowy
zielone kulki to bukszpany ( nie wiem czy dałoby się je zasadzić )
brązowe to kora lub węgiel drzewny
Wiesz, ja jestem tu znana z tego, że nie mam pojęcia o projektowaniu, ale minimalizm minimalizmem, ale czy ten gres nie zleje ci się z tymi pięknymi ścieżkami?
Ten "chaos" w tytule to niezłe posunięcie marketingowe
Witaj, Dawidzie)
Widziałam Cię w wątku u Moni spod Gdańska, zawzięcie wymieniacie doświadczenia ale jakoś przegapiłam, że masz swój watek
Piękne masz róże I ogród taki zadbany, wszystkie rośliny takie dorodne
ale fajne zakątki pokazałaś, Irenko
Obsadzenie wokół pnia z brunery i (mieczyków?) rewelacyjne
Myslę, czy by mieczyków na irysy nie zamienić i u siebie zastosować
Mogę skopiować to zdjęcie do siebie, jako inspirację, prawda?
Tereniu, cieszę się, że podoba się tobie; to są białe irysy i jak najbardziej kopiuj, czuję się zaszczycona
Irenko, ja też chcę streszczenia, jak Ania... Pisać petycję?.
Kiedy kwitną Twoje irysy?