ale fajne zakątki pokazałaś, Irenko
Obsadzenie wokół pnia z brunery i (mieczyków?) rewelacyjne
Myslę, czy by mieczyków na irysy nie zamienić i u siebie zastosować
Mogę skopiować to zdjęcie do siebie, jako inspirację, prawda?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
i spotkanie ze znajomymi i z wnukami były super; az dziw, ze u ciebie burz nie było, u nas grzmiało, wiało, połamało gałęzie, ale..odpada na 2 dni podlewanie, to już coś
zatemi u ciebie niech popada, trzmielinki ruszą z kopyta!
Irenko, padać padało grzmieć też grzmiało, ale pewno w innym czasie niż pod Wrocławiem, bo ja do stolicy Dolnego Śląska mam około 100 km
o, to sporo, ale mniej więcej który kierunek?
dobrze, że podlało, bo naprawdę sucho juz było; wiele drzew ma żółte liście, susza czy jesień już się zbliża? oby nie
Okręg miedziowy - Głogów.
Miłego dnia, u mnie pochmurno, cieszyć się chyba trzeba, bo upały znów ida.
to te rejony też znam; do Sławy i Głogówka z dzieciakami jeździłam, a w Głogowie mam koleżanki
upały generalnie lubię, bo lepiej się czuję; ale teraz muszę się do Ani odpowiedni wyszykować na te upały!
pozdrawiam, u mnie też ciut pochmurno, ale bardzo przyjemnie
To przetacznik z rybim ogonkiem na pierwszym zdjęciu?
Piękne zestawienie
A co to na tym drugim?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
ale fajne zakątki pokazałaś, Irenko
Obsadzenie wokół pnia z brunery i (mieczyków?) rewelacyjne
Myslę, czy by mieczyków na irysy nie zamienić i u siebie zastosować
Mogę skopiować to zdjęcie do siebie, jako inspirację, prawda?
Tereniu, cieszę się, że podoba się tobie; to są białe irysy i jak najbardziej kopiuj, czuję się zaszczycona
To przetacznik z rybim ogonkiem na pierwszym zdjęciu?
Piękne zestawienie
A co to na tym drugim?
tak, to przetacznik, któy ostatnio u nas na forum robi furorę; on chyba nazywa się Christa, czy jakoś tak; długo kwitnie i piękne kępy tworzy; a na drugim jest kwiat budleji miniaturki Black coś tam, podpatrzyłam ją u Danusi
Irysy? O, ja gupia
No, piekna jest a masz zdjęcie z kwitnącymi może?
Tak też zauważyłam tę kompozycję irysową-fantastycznie dobrana. Wczoraj czytałam o irysach i zastanawiałam się z czym je łączyć. Może odgapię, tylko czy brunnera wielkolistna będzie u mnie w pełnym słońcu rosła?
dzięki za pochwały, ale bez ogrodowiska nie wpadłąbym na ten pomysł; u mnie ona ma taki półcień, trzeba w necie doczytać jak sobie poradzi w bardziej słonecznym miejscu; może jak będzie podlewana, da radę
Irysy? O, ja gupia
No, piekna jest a masz zdjęcie z kwitnącymi może?
mam, ale w tym laptopie co padł, nie odzyskałam jeszcze zdjęć; pewnie po powrocie od Ani już będą;
wcale nie głupia, w sumie dopóki nie kwitną, bardzo podobnie wygladają, można się pomylić