dzień dobry Bożenko
dla mnie długa droga to też katorga, dlatego ten lot wybrałam, a wyszło jak u nas! jadę pociągiem, nie wiem jak ja wytrzymam, 9 godzin do Ani i z powrotem kolejne 9 godzin; chyba po powrocie jakiś marsz długi zrobię, bo będę sztywna jak kołek!
Jadę pociągiem
u nas po burzy i halnym, wreszcie słońce, ale i parówa
miłego dnia
Irenko wiem ze umawiałaś się z różnymi osobami na roślinki, no i teraz mi powiedz ile doniczek jesteś w stanie zabrac ode mnie?
Bożenko, chyba z doniczek przepakuję w worki; nie będę szalała, zostanę w skromnej ilości tak 5 sztuk; nie chcę też tobie robić kłopotu, bo nie dość, że też was czeka długa droga, to jeszcze to pakowanie i szykowanie roślin;
Bogdziu, i jak tu pracować można, kiedy Ty takie śpiewanki z rana dawkujesz?
Przeczytałam, pośpiewałam: Rude, czarne i kremowe paski mam,
rude czarne i kremowe paski mam.[i]
i zapragnęłam, tak aż do bólu, być na łace pełnej polnych kwiatów, nad którą fruwają
[i]najpiękniejsze owady w świecie, takich pasków nie znajdziecie.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Witam Cie TengeI w moim wątku. Dzięki że zajrzałeś. ja też muszę do Ciebie zajrzec .Widzę ze masz aż dwa wątki. Pewnie będzie ciekawie.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdziu zachwycam się trzmielem, kwiatami, zdjęciami i Twoim Wielkim Talentem !!!
Ewo na pewno za dużo Twych pochwał dla mnie. Dzięki że zaglądasz. U mnie gorąco że nawet nie bardzo chce się siedziec w ogrodzie ale dziś trzeba już podlewac bo bardzo sucho.
Mieszka u ciebie w ogrodzie mnóstwo owadów, a ty je pięknie fotografujesz. U mnie w tej chwili na liatriach i cyniach królują motyle.
U mnie było wielkie zatrzęsienie motyli.Wystarczyło stanąc przy kwiatach i można było fotografowac bez końca ale potem były deszcze i po nich już motyli jest dużo mniej mimo że te same kwiaty wciąż kwitną.Teraz owszem są ale w ilościach przeciętnych dla ogrodu.Pozdrawiam.