Sylwia super pomysł -podoba mi się macierzankę mam -dąbrówkę też -(zresztą od Ciebie ) ,ale jeszcze za mało do podziału ….floksów nie mam ….jakbyś maiała za dużo ,to nie wyrzucaj
a może byście mnie odwiedziły z dziewczynami ? podpytaj Muszkieterki
Buziaki
Skończyłam plewić perz i nawłoć z rabaty jupii i ufff
Emuś pięć ducek kopiatych chwastu wyniósł, tak porosło nim do niej dotarłam
Aga widziała jakie było zrośnięte.
Posadziłam rośliny na balkonie......no nie ma we mnie za grosz konsekwencji. Miało być mocno ograniczone roślinnie, a już nie jest i jak to u mnie napakowane na maksa
Jest lawenda(!!!) smagliczka skalna, dąbrówka moja niezawodna, czyściec wielkokwiatowy, szałwie, jeżówki, astry, ciemiernik, firletka orlik i jeszcze na pewno coś dojdzie np. miscant jakiś i chyba rojniki. Co z tego przeżyje to zostanie W planach mam jeszcze dosadzenie cebulowych jesienią
Kasiu irga ...hmm pomyślę ,chociaż ona chyba kłuje ? ….
wkurza mnie ta skarpa ,bo jest za stroma -a nie dałam rady jej bardziej wypłaszczyć ,bo na górze chciałam równo od basenu ….a na dole chciałam ,też więcej równego na trawnik
na razie skarpa czeka na swoją kolej i zarasta chwastami
a ja wszystkie pomysły analizuję
Agatko bardzo bardzo dziękuję za komplementy
wiesz ,każdemu podoba się co innego ,dla jednych pięknie ,dla innych naciapciane
jak tak lubię i taki ogród mnie cieszy
a jak jeszcze innym się spodoba ,to jest mi bardzo miło -cieszę się
dziś miałam wolne ,więc zaczęłam malowanki
musiałam pomalować domek drugi raz ,bo pełno prześwitów było …...więc domku nie skończyłam ,bo dodatkowo malnęłam śmietnik
domek pomalowałam z dwóch stron
i jeszcze ławeczkę z rozpędu przemalowałam i kawałek paletowiska do basenu
wzięło mnie na ujednolicanie kompostownik też pomaluję
jutro znowu cały dzień w pracy ….mam nadzieję ,że w sobotę nie będzie padać ,bo chciałabym skończyć
Buziaki
Piękna ta piwonia.
Kupiłam kolejny raz białą,Duchesse de Nemours. Była z pąkiem,
ale chyba nie zakwitnie,bo ją od razu przesadziłam. Mam nadzieję,że jak w przyszłym roku zakwitnie, będzie to nareszcie biała Dotychczas wszystkie białe, zakwitały wściekłym różem
Rosa 'Weg der Sinne'. Mam 7 sztuk. Na tej rabacie posadziłam także różę 'Minerva'o cudnym zapachu i peonie 'Sarah Bernhardt - kilka szt o bladoróżowym kolorze.
Różne odcienie szałwii, są też odcienie niebieskiego, dużo niebieskiego jest tutaj, przeważa ciemnoniebieski.
Siedziałam na ławce i patrzyłam na to, co zrobiłam. Skończyłam rabatę na froncie, postawiłam szyld Ogrodowisko Patrzę i chłonę kolory. Zapachy, struktury...lekkość jest. Topiary są. Ptaki są. Podwyższona rabata jest.
Nie ma trawnika, ale Avant się popsuł...nie ma czym przerobić płaszczyzny trawnika.