Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 09:52, 15 cze 2020

antracyt napisał(a)
Ziemniakom się chyba miejscówka nie podoba, wyglądają jakby uciekały z tych worków
Co siejecie na miejsce szpinaku? Rzodkiewka teraz da radę czy już za ciepło? Buraków mam aż za dużo jakby co
Zuza, one się położyły po ulewie Normalnie to stoją w słonku na baczność
Na rzodkiewkę za ciepło i za długi dzień. Teraz cukinia, kabaczek, dynia, koper, buraki, fasolka, pietruszka naciowa. Chyba tyle. A, jeszcze marchew można spróbować.
antracyt 09:59, 15 cze 2020

Kurcze, to chyba mi marchew zostaje... no chyba, że koper bo mi mój mszyce zjadły, a resztę mam. A na sadzonki pora jest już za późno? Widziałam w piątek jeszcze, a w tym roku nie sadziłam.
galgAsia 10:01, 15 cze 2020

inka74 napisał(a)
Jeżeli kąt nie trzyma 90 stopni to może zamiast altany prostokątnej/kwadratowej która tylko jeszcze bardziej podkreśli brak symetrii pomyślisz o altanie okrągłej lub takiej sześciokątnej. Przy tych łatwiej jest zgubić brak kąta prostego. Sama altana będzie też mniejsza ale wystarczy na schowanie się przed słońcem i miejsce do siedzenia dla 4-5 osób. Coś takiego może
Dowcip polega na tym, że mam kwadratową już kupioną...
Przymierzymy się i zobaczymy, co wyjdzie. Ostatecznie, po przeniesieniu skrzyń, też się co nieco zmieni w układzie przestrzennym. Widocznie u mnie w ogrodzie nic nie może iść zbyt łatwo
galgAsia 10:03, 15 cze 2020

antracyt napisał(a)
Kurcze, to chyba mi marchew zostaje... no chyba, że koper bo mi mój mszyce zjadły, a resztę mam. A na sadzonki pora jest już za późno? Widziałam w piątek jeszcze, a w tym roku nie sadziłam.
Pora nigdy nie sadziłam. A co Ci szkodzi spróbować ? Teraz te pory roku tak się rozjechały z rzeczywistością, że trudno coś wyrokować...
mrokasia 10:10, 15 cze 2020

U Ciebie z tą altaną jak u mnie z placykiem basenowym i altanowym - mam spadek na działce w kierunku drogi więc poziomy na placykach sobie a cała reszta gruntu sobie...
inka74 11:40, 15 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Dowcip polega na tym, że mam kwadratową już kupioną...
Przymierzymy się i zobaczymy, co wyjdzie. Ostatecznie, po przeniesieniu skrzyń, też się co nieco zmieni w układzie przestrzennym. Widocznie u mnie w ogrodzie nic nie może iść zbyt łatwo
hehe, to stawiaj i kombinuj. Innej rady nie ma. Nasadzeniami trzeba będzie potem zniwelować te różnice.
Mirka 12:01, 15 cze 2020

galgAsia napisał(a)
A tam zaraz czołga... Się położyła po ulewie - kocimiętka Purple Haze. Niska, ma grube, puszyste kwiatostany, pszczoły i trzmiele ją ubóstwiają. Po takiej ulewie, jak w sobotę, niestety się położyła. Przycinam ją trzy razy w sezonie i cały czas kwitnie
Też ją mam ale stoi sztywno nawet po ulewie dużej .
Makusia 12:19, 15 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Zakwitł tulipanowiec Na razie jednym kwiatem, ale jakim ładnym

O nie! Zazdro i foch na mojego! Nie kwitnie diable jedno! Ile lat masz onego?
Nowa12 12:45, 15 cze 2020

Asia, ty kiedyś zamieszczałaś zdjęcia hakonek w tym Sunny Delight. Czy ty pamietasz jaki ona ma kolor? Bardziej macra czy bardziej Aureola? Zastanawiam się czy ją kupić zamiast zwykłej macry ale ona jakaś mało popularna jest i zastanawiam się dlaczego. Taka brzydka jest?
galgAsia 13:18, 15 cze 2020

mrokasia napisał(a)
U Ciebie z tą altaną jak u mnie z placykiem basenowym i altanowym - mam spadek na działce w kierunku drogi więc poziomy na placykach sobie a cała reszta gruntu sobie...
No właśnie - niby spadek, a jednak pod górkę
Zobaczymy, co się uda... Najwyżej będę odsprzedawać na olx czy gdzieś tam i kupować "kółko graniaste" , jak radzi Iwonka