Najpierw odpowiem ogólnie
Otóż pojechałam sprawdzić, co mają; głównym celem były cisy, a reszta przy okazji; cisy są w
doskonałej kondycji, zielone, piękne i niepodmarznięte, bo w gruncie są, natomiast inne rośliny bardzo różnie, bo w pojemnikach; mają też rośliny w innym miejscu, w doskonałym stanie, ale dowiozą, jak sezon ruszy, czyli zima powie baj, baj
Gosiu, myślę, że warto się do nich wybrać, masz 60 km, to niedaleko, jak coś fajnego znajdziesz, to będzie super; wyprawę potraktowałam jako sondowanie, co jest i za ile

z czasem, bo chyba wiosna zawita, zobaczymy
AgnieszkaW buki ustrzeliłam przy okazji, bo myślałam, że graby
Zaczarowana cisy akurat super, ale głównie te co w gruncie
ana_art Aniu, chyba muszę skoczyć do ciebie, cofnąć się i doczytać, co się stało, bo nie pamiętam; jak się zrobi ciepło, to po drodze do pracy, jadę tamtędy na skróty, bo nie ma korków, będę zaglądać i pilnować ,,moje cisy"
Ania ja wiem, ze gdyby nie miłość do ogrodu, może i byś w naszym rejonie zamieszkała
Zbyszek dzięki

jakoś bałam się tak nisko ciąć, usunęłam tylko kwiatostany, ale jak się ociepli...ciachnę ją
Ula, tam otwarta przestrzeń, więc od razu chłodniej, jak u mnie i wiatr zimny, jak z epoki lodowcowej!
Kindzia/ Kasiu, może uda się wcześniej?
atdom1206 dziękuję bardzo

o mało jej nie wywaliłam, bo mnie wkurzała, że nie kwitnie, a tu się okazuje, ze po 3 latach zaczyna, najpierw buduje system korzeniowy i bryłę zieloną
zbigniew_gazda jasne, trzeba być ostrożnym, ale ceny chyba jednak niezłe, robiłam rozeznanie w necie
AniaDS modrzewie też mi wyginęły, część M. wykosił, a część zdominowały inne rośliny, wtedy cięcia bałam się jak ognia, a w ten sposób uratowała bym je
gaby3003 Gabrysiu, wiem za co by nie pochwalił syn

ale widzisz, musiałam sprawdzić

autko pójdzie weg! oj, to straszna zima, ale że mrozy, to może lepiej; ja się wczoraj cieszyłam, że pada śnieg i wszystko opatula; u nas -4
Bogdziu parę sztuk może by z bukszpanów wybrał, ale ja zainteresowana jestem cisami, te wyglądały super, bo siedziały w ziemi; jednak rośliny w pojemnikach mają gorzej
Pszczółko przede wszystkim był zdziwiony, że w zimę przyjeżdżam

potem pokazał wszystko, powiedział, że będą lepsze okazy, z tych co podmarzły; cisy są świetne, a co do zdjęć, mówię, ze robię mu reklamę, będzie miał chętnych co nie miara

ale chyba z takim przypadkiem ogrodniczki się nie zetknął

...i pozować nie chciał
Krysia, aż tak daleko nie jest, a przy dużej ilości dowiozą
Ewelinko zauważyłam, że w różnych miejscach już wynoszą rośliny, ale na razie takie mniej popularne i tańsze
Gierczusiu wiosna już za 8 dni

ale na papierze, więc póki co, zostajemy na zakupach wirtualnych, zwłaszcza jak mamy deficyty w cierpliwości, siebie też tu wliczam
KasiaWB a wiesz, że to świetna rada, jakoś nie pomyślałam o tym, chyba, że zjedzie maksymalnie z ceny

na razie zrobiłam oględziny, ceny na cisy bardzo dobre, bo 10 letnie okazy są drogie jak diabli!
Justyna cieszę się, bo w cisach masz bardzo duży i dobry wybór

i transport, jakby co
Jula ty też masz blisko, jak ci będzie zależeć bardzo, kupię ci i u mnie odbierzesz
Bociek Kasiu, dziękuję za rady, na razie ogląd, a potem cisy na tapecie

acha, ma też wielkie miskanty, takie na 2m wzwyż, olbrzymy!
Marzenko na bieżąco będę do nich zaglądać i zdawać relację; cisy w gruncie są naprawdę świetne i bardzo dużo, kule, modyfikowane kule i pod stożki i inne

czyli najazd im zrobimy
Lukas a my ciągle narzekamy, ze tego i owego u nas brak

jak się okażą w porządku, może i ty jakoś się załapiesz i kupisz
ewa004 Ewa, twoje kuleczki są super, nie ma co się umartwiać

tu ewidentnie podmarznięte; tak na szybko 5 zdrowych widziałam, do wycięcia w kulkę na pniu, ale na razie szlaban!! z twoimi myślę, że będzie ok, obserwownie cię czeka, na razie bez cięcia
Pola masz okazję do nas się wybrać

będziemy na bieżąco monitorować
Danusiu mimo, ze w gorącej wodzie kąpana, mądrych rad słucham, na razie nie kupuję

poczekam, popatrzę i jak wybiorę, to tylko cisy rosnące w ziemi, te świetnie wyglądają; rosną tam już długo, to przystosowane
Aniu monte, ale mi się podobasz na tym zdjęciu, czad
Reniu ja tez się słucham

doświadczenie cenna rzecz
Mira ja już zapomniałam o tym zamówieniu! moje przesunęłam na 19 marca, z powodu pogody; ale będziesz zadowolona z tej świecznicy, tylko chyba zakwitnie na 2 rok, chyba że to starsza roślinka; miło słyszeć, że dobrze zapakowane i wszystko się zgadza

w tej chwili ten śnieg, raczej chroni, więc nie ma co narzekać
Anula o kurcze, no to my poczekamy, szkoda kasy na głupotki!