Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 20:17, 04 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dziekuje wszystkim. Jestem obecnie na wyjezdzie i z nudow utworzylam "ptasi gaj", ale jak tylko wroce w swoje strony to utworze podpis i jak mi czas pozwoli to wstawie duzo zdjec bo jest co ogladac. Ogrod tworzylam sama oprocz oczka wodnego nje dalibysmy rady sami przerzucic tyle ziemi ktora jest na skarpie i skalniaku.. W zalaczeniu zdjecie oczka.

. ì
Ale fajna czysta ta woda Moi znajomi mają podobne oczko ale tam nigdy nic nie widać przez zieloną wodę
Mirkowy ogród (początki) 20:06, 04 cze 2017

Do góry
Mirka takie same chmury i u mnie ostry opad był u mnie jeszcze pstrzy trochę. Ciesze się ze mi Boże podlała i to hojnie.
Elu ja też się cieszę z deszczu.Wszystko co wczoraj posadziłam dziś pięknie podlane ☺Mam też posiane na zielony nawóz Facelia może w końcu ruszy.
Mirkowy ogród (początki) 20:00, 04 cze 2017

Do góry
Mirka takie same chmury i u mnie ostry opad był u mnie jeszcze pstrzy trochę. Ciesze się ze mi Boże podlała i to hojnie.
Ogród w skali mikro cz.II 15:10, 04 cze 2017

Do góry
Witaj Elu. Ruda ruda. Jestem ale nie widzialam ogrodu, przejrze moze wieczorem.
Ja mialam 8 nasion lotosa i wszystko szlag trafil. Napisze pozniej.

Cześć Imienniczko i krajanko napisałam wszytsko na priv ogród przechodzi terraz mala rozpierduchę , więc na zdjęcia z perspektywy trzeba jeszcze będzie poczekać aż skończę ale zapraszam rozgość się może mrożonej herbatki ??

8 nasion ??? I wszytskie klapa ??? No to Ci pech ..mam nadzieję ,że nie kupowałaś tych za 6 dych .......
Ogród w skali mikro cz.II 12:03, 04 cze 2017

Do góry
Witaj Elu. Ruda ruda. Jestem ale nie widzialam ogrodu, przejrze moze wieczorem.
Ja mialam 8 nasion lotosa i wszystko szlag trafil. Napisze pozniej.
Ogród z łezką II 11:57, 04 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Właśnie jakoś dziwnie się ta woda w ogrodzie układa My pewnie też "z ręki" puścimy jutro wieczorem podlewanie, ale czy ustawię automat, nie wiem. Na początek przyszłego tygodnia u nas deszcze widać...
To chyba jesteś zadowolona, że masz pachnące mimochodem Ja bym była
Lubię kwiaty i staram się właśnie pachnące sadzić. Chociaż mam oczywiście i nie pachnące.

To czekam na Twoje relacje u Ciebie...

Kasiu jestem bardzo zadowolona z zapachow. Pokaze palibina mam na aparacie i musze zgrac na komputer.
Kwitnie u mnie przepiekny irys i tez bardzo pachnacy. Zapach nie spotykany.
Jak wszystko pozgrywam to wstawie. Na razie latam i przygotowuje sie do wesela na ŚLasku wyjezdzam w srode wiec trzeba wszystko ogarnac.
Mój kamienny ogród 11:44, 04 cze 2017

Do góry
O ile sje orientuje Świetokrzyskie to śliwka wegierka dobrze rosnie.
Mój kamienny ogród 11:41, 04 cze 2017

Do góry
Pablo ty dobrze przejrzy internet jakie drzewka na jakiej ziemi rosna i potem sadz.
Iglaste to dobrze rosna na lekkiej ziemi nawet w piachu.
A nawozisz je gnojowka najlepiej w lutym lub Rozsyp obornik kolo nich. Nieraz jest tak, ze drzewko potrzebuje ze 3 lata aby zaaklimatyzowac sie w ziemi.

Nawozy nie daja takiego efektu. Jeszcze dolistnie na wiosne je dokarmiaj biosept jest dobry.
Mirkowy ogród (początki) 10:22, 04 cze 2017

Do góry
Mirka czego ty sie wkurzasz, dla ciebie te nasadzenia sa niczym dla nas to,podziw dla ciebie, ze ci sie chce, masz tego duzo i to plantacja.
Przeciez tak jak napisalas, ze robisz wlasne roslinki na swoje rabaty.

Jak to zwał plantacja czy inny diabel ale jest tego duzo.
Lubisz siac, flancowac i patrzec jak ladnie rosnie a my podziwiamy twoje wzmagania.

Te iryski taki piekny kolor maja, u mnie w tym roku taki gęsty kwiat, ze jeszcze takich nie mialam. Musze, je rozsadzic.

Pozdrawiam

Elu☺
Co do Irysów to i u mnie w tym roku giganty podrosły a to dlatego że Wiosną dużo deszczu padało.
Mirkowy ogród (początki) 23:50, 03 cze 2017

Do góry
Mirka czego ty sie wkurzasz, dla ciebie te nasadzenia sa niczym dla nas to,podziw dla ciebie, ze ci sie chce, masz tego duzo i to plantacja.
Przeciez tak jak napisalas, ze robisz wlasne roslinki na swoje rabaty.

Jak to zwał plantacja czy inny diabel ale jest tego duzo.
Lubisz siac, flancowac i patrzec jak ladnie rosnie a my podziwiamy twoje wzmagania.

Te iryski taki piekny kolor maja, u mnie w tym roku taki gęsty kwiat, ze jeszcze takich nie mialam. Musze, je rozsadzic.

Pozdrawiam
Ogrod stewardessy 23:33, 03 cze 2017

Do góry
Kamila zostawie jak sobie zyczysz. Na tym pierwszym te tawulki maja piekniejszy kolor w rzeczywistosci trawa tez jest bardzo zieloniutka.
Swiecilo slonce i chcialam zrobic te odleglosci tabletem i takie blade.

Zreszta u nas piekna pogoda bardzo slonecznie i musimy podlewac bo robi sie susza.
Ogród dla moich synków 23:28, 03 cze 2017

Do góry
Odnosnke ogrodu twojego nic nie pisze bo tak prawde nie obejrzalam w calosci, zeby sie wypowiedziec. Postaram sie w najblizszym czasie tutaj zajrzec.

Pisze na tablecie jednym palcem i takie przeklamania wyrazow, ale sie polapiesz o co mi chodzi.
Ogród dla moich synków 23:21, 03 cze 2017

Do góry
Witam u Ciebie chyba jeszcze nje bylam i jestem z rewizyta.

Pytalas o moje Palobiny tez kwitnie ale juz przekwitaja, tez mi przymarzly, ale daja za to teraz trzadu wzrostem, kisci nie widac bo zaslaniaja nowe przyrosty a na tych przyrosta znowy sa kwiatostany. Podlałam je gnojowka z kompostu i wariuja ze wzrostem.
Moja dzialke tej wiosny to nawiedzaja same katastrofy. Najpierw snieg na juz kwitnacym migdalku, nastepnie lalo jak cholera wszedzie bylo mokromi bloto, musielismy pompowac wode, potem w maju dwie noce pod rzad mroz i to -7. Zalamalzm sie tym wszystkim bo nie bylo mnie na dzialce i mi pomarzlo bardzo duzo roslin i tak prawde mowiac wkurzylam sie i nic nie wstawjam na swoj watek.
Musze to wszystko przebolec.

Za to pieknie kwitna u mnie jak nigdy irysy syberyjskie, kepy obsypane kwiatami, co zauwazylam, ze sa przez to mnjejsze niz w zeszlym roku. Musze je porozsadzac.
Mam tylko jedna kepe irysa,a le za to jakiego cudownke pachnie, kwiat cudowny.

Mam wszystko na aparacie jak zgram na komputer to na moim watku pokaze, ale nke wkem kkedy to nastapi, o nadal jestem wkurzona na to co sie stalo.

Ja to w tej chwili to moge podziwiac tylko trawnik ktory wyglada jak kobierzec, no i floksy, ostatnio irysy.
Jeszcze z 2 tygodnie i beda roze mam ich dosyc sporo wiec czekam z niecierpliwoscia na kwiaty.

Pozdrawiam.
Mój kamienny ogród 23:01, 03 cze 2017

Do góry
Od 2013 r. To pewnie nastapily duze zmiany w roslinach. Bardzo ładnie, czy kolana to masz całe?
Ogrod stewardessy 22:44, 03 cze 2017

Do góry
Witam. Kamcia nie tylko Niemcy sie lubuja. Przejrzyj ogrody na forum to zobaczysz jakie sa tutaj ogrody nawet na Slasku.
Ja tez nie mam nic sztucznego.
Roznimy sie tylko jednym, ze oni te ogrodki uprawiaja od dawna a w Polsce po komunke jak Polacy zaczeli wyjezdźac.

A teraz tawuły dzisiejsze wstawiam napisz czy zobaczylas i po tem usune z twojego watku. Mam dwa rodzaje tawul jesne cytrynowe nie pamietam nazwy ale to mozesz sprawdzic maja mnkensze listki i sa bardziej rozlozyste.
Te drugie goldy bursztyn maja ciut wieksze listki i rosna bardziej do gory. Kwitna na rozowo., jeszcze nie maja kwiatostanów wiec beda jeszcze wieksze.

To sa cytryny
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:31, 03 cze 2017

Do góry
U nas tez wczoraj bylo 27 piekna pogoda dzisiaj troche mniej ale cieplo i wietrznie.
Co mam zrobic tak sie w tym roku trafilo, ze pomarzlo u nie nawet orliki o bzach nie wspomne.
Ten tydzien ladnej pogody nadrobil duzo, ale jeszcze krzaki oslabione.
Magnolia zolta tez zmarzla.

Milus, ja sie ciesze, ze u ciebie taka uczta dla oczu.

Teraz lato wszędzie
Elu, chcesz to wyslę Tobie orliki, szkoda mi , że masz tyle strat. Powiedz, co jeszcze ewentualnie
Mirkowy ogród (początki) 22:27, 02 cze 2017

Do góry
Mirka ja ciebie podtrzymuje na duchu a ty nawet nie drgniesz na moj wpis.
Ups ale mi się dostało Elu dla Ciebie kwiatuszek na przeprosiny
Mirkowy ogród (początki) 21:23, 02 cze 2017

Do góry
Mirka ja ciebie podtrzymuje na duchu a ty nawet nie drgniesz na moj wpis.
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:10, 02 cze 2017

Do góry
Spij spokojnie.
Kwiaty we włosach 21:06, 02 cze 2017

Do góry
U mnie roze jeszcze w powijakach. Krzewuszki tyciu tyciu paczki kwiatowe maja. Trawy ruszyly.

Roza bardzo ladna o pieknym kolorze, ale chyba polpelna, czy pachnie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies