Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

AnnaCh 08:49, 03 lip 2017

Nie było mnie w weekend, dopiero dziś zajrzałam zobaczyć, czy już wszystko ok. Straszne widoki, w okolicy Piotrkowa z 7 lat temu przeszła taka trąba powietrzna, że pół miejscowości bez dachów zostało, ściany szczytowe w domach padały, las leżał... Okropności, dobrze, że Wam nic nie jest i dom cały, a las się odbuduje, pocieszysz się pięknymi rożami
anka_ 09:31, 03 lip 2017

jolanka napisał(a)

Jakoś w ogóle czerwień mi nie leży Zmartwilas mnie tym Leosiem, jeśli będzie tak jak u Ciebie, to miejsca u mnie długo nie zagrzeje Na razie jest w donicy.
A jadę Rodzinkę trzeba odwiedzac a ze troszkę zbocze Daj znać kiedy będziesz bo może tez będę. Do mamy jeżdżę co jakiś czas
Ale przecież Leoś nie jest czerwony, jest malinowy. Mam trzy i jestem nimi zachwycona.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
m_gocha 10:59, 03 lip 2017

Jola wpadam do Twojego ogrodu nacieszyć oko, ale z reguły cichutko i bez śladu
Tym razem tak mnie zszokował widok zniszczeń, że muszę się odezwać.
Jak widzi się taki ogrom zniszczeń jaki pozostawia po sobie żywioł to człowiek czuje się taki maleńki i nic nie znaczący w tym wszystkim Kilka lat temu w sąsiedniej miejscowości nagle w nocy uaktywniło się ogromne osuwisko. Kilkanaście domów, ogromny las zniknęły w ciągu kilku chwil prawie z powierzchni ziemi. Straszny widok, już nie wspomnę o przeżyciach tych ludzi... Do tej pory mam to przed oczami
Jak zobaczyłam te fotki u Ciebie to pierwsza myśl to to, że można uznać za cud (cokolwiek to dla nas znaczy) fakt, że trąba powietrzna przeszła omijając o kilka metrów Twój dom, ogród...

Jestem z Tobą Trzymaj się mocno
dominika_ 11:32, 03 lip 2017

Gęsiej skórki dostałam oglądając Twoje zdjęcia. Najważniejsze, że Wy jesteście cali i zdrowi.
BasiaLT 11:35, 03 lip 2017

Az ciarki idą po grzbiecie jak się ogląda takie zdjęcia. Nie sposób sobie wyobrazić co działo się w trakcie. Najważniejsze że nic się wam nie stało i dom ocalał. Pozdrawiam serdecznie i ślę buziaki.
Kindzia 19:33, 03 lip 2017

To na prawdę cud, że Was ominęło. Blisko było, za blisko...

Bardzo jestem ciekawa jak czerwony leoś się będzie u Ciebie sprawował, moje w sobotę ścięłam praktycznie do ziemi. Jak się nie pozbierają...płakać nie będę.

Prawdopodobnie będziemy w Lublinie koło 21-23 sierpnia razem z Ciocią Małgosią. Małgosia już za noclegami patrzy. Mamy też Rzeszów w planie.
jolanka 21:22, 03 lip 2017

olga80 napisał(a)
aż przykro oglądać szkody współczuję przeżyć dobrze,że ogród ominęła

nam 2 lata temu nawałnica dach z garażu zabrała tego trzasku i widoku nie zapomnę do końca życia teraz jak zaczyna wiać czuję niepokój

Rytla napisał(a)
Jolanko, jak dzis troche zawiało, to aż zadrżałam wewnetrznie, te wichure bedziemy długo pamietać.

anka_ napisał(a)
Te widoki u ciebie to jak po tornadzie w Kampinosie w 2004. Ślady są do dzisiaj...

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja nie mogę, ale musiał być sajgon. Coś takiego raz przeżyłam, dęby wysokie łamały się jak zapałki wrota ze stodoły fruwały w powietrzu, dachówka fruwała jak ptaki.
To wynik ocieplenia klimatu niestety. Kiedyś też były takie zawirowania ale nie tak często.

To ta czwartkowa ulewa tyle wszystkiego narobiła w W-wie też nie było lepiej.

Las odrośnie. Ciągle się boję, że mi dach porwie jak jest taka burza. Siedzę na parterze i przy drzwiach lub oknie, żeby można było uciec.

Mam tylko nadzieję, że nigdy więcej w zyciu nie będzie mi dane przezyć tego po raz kolejny
jolanka 21:28, 03 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Takich zniszczeń już dawno nie widziałam.

margaretka3 napisał(a)
Jolu, bardzo współczuję. Co się strachu najadłaś, to Twoje. A teraz nadal brak poczucia bezpieczeństwa przed żywiołami, to niełatwe.

dominika_ napisał(a)
Gęsiej skórki dostałam oglądając Twoje zdjęcia. Najważniejsze, że Wy jesteście cali i zdrowi.

BasiaLT napisał(a)
Az ciarki idą po grzbiecie jak się ogląda takie zdjęcia. Nie sposób sobie wyobrazić co działo się w trakcie. Najważniejsze że nic się wam nie stało i dom ocalał. Pozdrawiam serdecznie i ślę buziaki.

AnnaCh napisał(a)
Nie było mnie w weekend, dopiero dziś zajrzałam zobaczyć, czy już wszystko ok. Straszne widoki, w okolicy Piotrkowa z 7 lat temu przeszła taka trąba powietrzna, że pół miejscowości bez dachów zostało, ściany szczytowe w domach padały, las leżał... Okropności, dobrze, że Wam nic nie jest i dom cały, a las się odbuduje, pocieszysz się pięknymi rożami

Niestety w ostatnim czasie coraz więcej jest takich "atrakcji" Tak naprawdę nie jesteśmy w stanie nic zrobić, ani w przypadku wichur, ani ulewy ani ognia . Bezradność to nie jest fajne uczucie I jeszcze poczucie, że jesteśmy.... tacy malutcy
jolanka 21:28, 03 lip 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Jolanko czemu Leonarda bys nie kupila sama

Bo nie bardzo lubię kolor czerwony Nie tylko w ogrodzie
jolanka 21:30, 03 lip 2017

anka_ napisał(a)
Ale przecież Leoś nie jest czerwony, jest malinowy. Mam trzy i jestem nimi zachwycona.

Hmm, jak juz jest to nawet mi sie podoba Mój eM jest zachwycony Masz rację to nie jest czysta czerwień ....i dobrze