Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 21:59, 02 lip 2017

Elu dzięki za wszystkie rady☺Wiesz co wzdłuż tych dużych drzew jest moja granica.Za tymi dużymi drzewami jest duży staw i takie rozlewiska i te rozlewiska to czyjaś działka.Oni teraz to wszystko chcą zasypać i podwyższa teren.Zastanawiam się czy woda nie znajdzie ujścia do tego mojego stawiku. Teraz tam i tak jest dużo wody.Em czerpie wodę z niego do podlewania roślin. Z karczowaniem to praca na lata chyba. Chciałam tam mieć taką dziką działkę.Wiosną wysieję tam kwiaty łąkowe.
Mirka 22:02, 02 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Niby takie proste, ale jednak mnie się raczej nie udaje
Sylwia no musisz koniecznie spróbować. Na pewno się uda tylko w odpowiednim terminie☺
natka098 22:06, 02 lip 2017

Oglądałam dziś w Mai ogród łąkowy gdzie tylko ścieżki były wykaszane, super to wyglądało na takim obszarze, jak się ma dużą działkę to można tak się pobawić.
Mirka 22:18, 02 lip 2017

natka098 napisał(a)
Oglądałam dziś w Mai ogród łąkowy gdzie tylko ścieżki były wykaszane, super to wyglądało na takim obszarze, jak się ma dużą działkę to można tak się pobawić.
Akurat dziś Mai nie oglądałam.Ja mam sporą działkę i tam chcę tak troszkę uporządkować i zostawić na dziko.Dojście do wody em już wynosił i wykarczował.Powolutku zrobimy☺
natka098 22:21, 02 lip 2017

Mirka napisał(a)
Akurat dziś Mai nie oglądałam.Ja mam sporą działkę i tam chcę tak troszkę uporządkować i zostawić na dziko.Dojście do wody em już wynosił i wykarczował.Powolutku zrobimy☺

Ciężko by było zagospodarować całą dużą działkę, ja z moją mikro mam dużo pracy, a przy większej bym nie dała rady.
ElzbietaFranka 15:29, 03 lip 2017

Jeszcze co zauwazylam w tym oczku jest bardxo czysta woda to sprawka tataraku bardzo go oczyszcza przez swoje korzenie. Pewnie glonow tam nie ma.
Mirka 22:24, 03 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jeszcze co zauwazylam w tym oczku jest bardxo czysta woda to sprawka tataraku bardzo go oczyszcza przez swoje korzenie. Pewnie glonow tam nie ma.

Elu mam jeszcze takie foto.Jakieś zielone coś pływa Jakieś żyjątka są bo widać że pływa coś.Żabki są też.Emowi wydałam zakaz dotykanie tataraku.Powiedz jakie tam roślinki mogę jeszcze posadzić aby woda była czyściejsza.

bogumila 22:28, 03 lip 2017

Może to rzęsa?
Mirka 22:30, 03 lip 2017

natka098 napisał(a)

Ciężko by było zagospodarować całą dużą działkę, ja z moją mikro mam dużo pracy, a przy większej bym nie dała rady.
Natalia ja nie wyrabiam.Mam teraz urlop i siedzę w warzywniaku i zielska nie mogę ogarnąć.Do rabat jeszcze nie dotarłam
ElzbietaFranka 00:23, 04 lip 2017

Tak Mirka to rzęsa, ładnie wygląda trudna do wytępienia. Ja staram się przy kupnie roślin dobrze je wypłukać aby sobie nie zapuścić rzęsą oczka.
Wybierzcie te patyki z tej wody, bo one tam gniją i jest odczyn nie dobry.