Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 18:37, 03 lip 2017

Widzisz Kasiu nie wtracaj się w ich życie tak lubią i to widać.
pestka56 18:53, 03 lip 2017

Miłe jesteście, ale ja niestety widzę co tam różom usiłuje bruździć. Poza tym oczuwam tęsknotę za skoszonym trawnikiem.

Lubię rośliny w masie i róże też, ale muszę między nie powsadzać trochę bylin. Lawendzie tam źle. Słabo rośnie. Muszę jej znaleźć inne miejsce. Szałwi jest za mało. Perowskie niezbyt zadowolone. Może jakieś lekkie zwiewne trawy? Co jeszcze?

Dawno nie byłam w ogrodzie BUWu. Piękne miejsce.
ElzbietaFranka 22:14, 03 lip 2017

Ja w ogrodzie byłam dwa razy. Pierwszy raz jak tylko zrobiono nasadzenia. Drugi raz teraz. Cudowne miejsce robi duże wrażenie ostatnie zdjęcie. Różnica w poziomie 4 pięter a może i więcej.
U samej góry z wąskiej rynny wlewa się woda do kilku małych rynienek która płynie w dół do zbiorników położonych kaskadowo w których rośnie tatarak i trzcina i wiele innych wodnych roślin z ostatniego zbiornika przetacza się w potok po całym ogrodzie i kończy na oczku wodnym 1 zdjęcie.

Ogrody na dachu piękne.
malgorzata_s... 22:28, 03 lip 2017

Ela róże zjawiskoweWolałabym bonici niskie bez długich pędów. Chciałabym zobaczyć ogrody na dachu
ElzbietaFranka 22:29, 03 lip 2017

Warto zobaczyć widok bardzo ładny wszystko w jednym bulwar nad Wisła, centrum Kopernik i Ogród Biblioteki UW.

rozchodnik i róże na dachu następne kaskady

Tutaj dosyć dobrze widać te wąskie rynienki. Dookoła rośnie barwinek

Może jeszcze jedno zdjęcie panorama Warszawy z tarasu widokowego

ElzbietaFranka 22:45, 03 lip 2017

Może jeszcze kilka róż. To na razie ostatnie mam jeszcze, ale trochę później kwitną

New dawn która jest u mnie od kilku lat, ale była obcinana każdego roku od ziemi 20 cm nie wiedziałam, że to pnąca. Musze ją przesadzić bo tam tłok różany.

Sunny Sky - przepiękna róża wszystkie zalety zdrowa, pachnąca, lśniące liście, długo kwitnie. Fota po czwartkowej wichurze.

ElzbietaFranka 23:22, 03 lip 2017

Jeszcze trochę krzaczków

Berberys Julianny - zimozielony, w jesieni przebarwia się na czerwono, piękny ma bardzo długie kolce mam 3 szt.

Kochane iryski

Jutro bedziemy tutaj robić porządki. Zostanie zainstalowana rura drenażowa średnicy ok. 40 cm wysokości ok. 1 m w pionie gdyż często tutaj zbiera się woda i trzeba ją wybrać. Rura umożliwi szybsze wypompowanie wody. Będzie wybrana ziemia, dołek zabezpieczony agrowłóknina i wysypany żwirem. Przycięta zostanie macierzanka i poduszka z floksów. W donicach już mamy żwir.
W tym miejscu będzie duże przemeblowanie jesienią lub wiosną, na razie składamy tutaj skoszoną trawę i kompost.

Tutaj też przemeblowanie za duża kępa tej kapusty i będę przesadzała

Jeszcze lilia jedna jedyna która nie zawodzi.

jolanka 23:39, 03 lip 2017

Nadrabiam Elu zaleglości Nawet nie wiedzialam, że tam na dachu jest tak slicznie
ElzbietaFranka 23:53, 03 lip 2017

Jolu tam zawsze można wejść bez problemu.
pestka56 00:28, 04 lip 2017

Ela u Ciebie nawet to nieuporządkowane całkiem dobrze wygląda

Ogród BUWu zawsze jest otwarty i jest co oglądać. Muszę się wybrać w najbliższym czasie. Szczególnie, że zaczął się Jazz na Starówce, aw tym roku nieźli muzycy zjechali.