Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Pszczelarnia 15:20, 07 maj 2013

Do góry
Ewa, warzywnik i zielnik są spektakularne i very stylowe.
Magnolia zakwitła zjawiskowo, takie wielkie rosną w Krakowie, przy starych willach.
Ja też latam z jednego końca w drugi, rozsady czekają, ale ciągle leje i burze przechodzą i nic nie jest skończone, tylko pozaczynane. Podobno tak się nie powinno robić.
Rododendronowy ogród II. 14:45, 07 maj 2013

Do góry
Witaj Bożenko,
ale u ciebie tych gości wiele - i wirtualnych i tych na zywo, wcale sie nie dziwie - bo jest tak pieknie u ciebie a ty taka ciepła i zyczliwa dla wszystkich.
Te zdjęcia ze stawikiem i lasem sa urzekajace, rzeczywiście jak z jakiegoś folderu reklamujacego wypoczynek w dzikim uroczysku. A magnolia - boska, moj Susan ma 1 kwiatek ale dopiero była sadzona w ubiegłym roku , jest malutka ale i tak mnie cieszy. Czy ty swoje magnolie czyms nawozisz że tak obficie kwitna czy to raczej zasługa wieku tych roslin... ?
Buziaki zostawiam i juz ciesze sie na ogladanie nastepnych fotek z rododendronami....
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 13:37, 07 maj 2013

Do góry

Śliczne te Twoje papuzie - u mnie też wyszły i myślałam co to za cudaki.
Magnolia prześliczna.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:55, 07 maj 2013

Do góry
Zbysiu, deszcz potrzebny, a burze to zawsze obawa, cieszę się, ze się unormowało i jest fajnie za życzenia i piękny kfiatuch dziękuję

Joanka, tak sobie pomyślałam, lepiej że ciut chłodniej, można nacieszyć się tulipanami, a surfinie i piękne i pachną serdecznie Wam obojgu dziękuję

Rysiu, dzięki macham ile wejdzie

Gabrielo, nie będę wykopywać, to nie dla mnie, muszą sobie radzić, z poprzednich lat dają radę, te też powinny

Ula, te położone leżą, pięknie to wygląda, zwłaszcza jak się rozwinęły, wielkie jak piwonie są i jak one pachną!...jakie piękne stokrotki z życzeniami, dzięki

Ania asc, a to dobre Aniu...ale mi kwiatek podarowałaś, no nie wiedziałam, ze aż tyle ich jest a ten do tego princessa dzięki

Gierczusia, toż gnojówka to normalna rzecz, a do tego przydatna a te tulipki pod ławeczką już kwitną, są boskie, byli tacy goście, co myśleli, ze to piwonie

Weroniko77, ja również pozdrawiam i mam ochotę na więcej tulipanów; szkoda, ze teraz nie można sadzić, widać gdzie jest miejsce i nie uszkodziłoby się tych cebulek, co już są

Jula, koniecznie namawiam, sadź jak najwięcej; jest sporo zdjęć z Holandii, jest się na czym wzorować od tylu lat, odkąd mam ogród, mam najpiękniejszą wiosnę dzięki nim u mnie podobnie jak u ciebie radocha, ręce do kolan i gram w totka, póki co nic!..za cmoki dziękuję

Bożenko cieszę się, mam nadzieję, że tulipanki ci się podobają dzięki za łany kwiatków

Edytko, za 2 lata u ciebie ogród nie do poznania będzie i do tego piękny, bo unikniesz błędów...ja obecnie koryguję błędy i przymierzam się do kancików, rozjechały się, jak są kanciki, wszystko wygląda o niebo lepiej

Marzenko, grzeczne roślinki, poczekały na swojego stwórcę dziękuję za cudnego storczyka i do tego od razu w stosownej osłonce...początkiem czerwca seans jaśminowców, koniecznie u mnie musicie być

ka1sia, Kasiu ja również teraz trudno być na bieżąco pozdrawiam i dziękuję za życzenia

kwiatholandii/ Moniko dzięki

Boćku, szybko osuszyło jest już super i te samospełniające się marzenia też, dzięki

Ewa, ta twoja magnolia jest przecudna..serdecznie dziękuję

Haniu, ściskam i tobie też wszystkiego naj...

Martek, wzajemnie i dzięki

stychaz/ Justynko dzięki

MarekW/ Marku dziękuję, i mam nadzieję nigdy nie stracić w sobie część dziecka

Danusiu/ danuta_szwajcer...prześliczne połączenie tulipanów, dziękuję

agata19762/ Agatko, jakie cudne rh, chyba tegoroczne, dzięki

agata_chrosc/ Agato bardzo dziękuje u ciebie też pewnie szał na rabatach..imieninowe

reni/ Reniu bardzo dziękuję

Rench/ Renatko, jaka piękna kartka dzięki

Noemi/ Madziu jakie cudne na jesień sadzimy jeszcze więcej, prawda? dzięki

Iza, bardzo dziękuję, magnolii kwiat przecudny, wąchasz? ja nieustannie

Kondziu, cieszę się, ze się podoba, za życzenia dziękuję to co, na jesień szalejemy z cebulowymi? wielkopaki są tanio, więc damy radę

Basiu,,,wiem i dziękuję za piękną szachownicę po Holandii i ja znowu na nią choruję, może na jesień zmienię zasady

ewa004, i ja serdecznie dziękuję

Kindzia/ Kasiu, ale cudny, dzięki, budlejka niestety nie dała rady, strasznie szkoda, tyle się nakopaliście, ja dbałam i nie mam

Bogda, dzięki, hosta poszła i coś tam, potwór Marzenka wyśle nie dałam rady urąbać, hostę piłowałam, nie było szans tego monstrum dzielić!

Magda70/ Madziu, nie ma co wybaczać, odbieram cmokanie i się cieszę

malwes/ Gosiu, jak ja cię dawno nie widziałam, bardzo dziękuję za pamięć i życzenia

iwonaz/ Iwonko, te dużą ilość cebul sadziłam na jesień 2012, jednym rzutem; jest tego dużo, więc nie będę wykopywać, muszą sobie poradzić, raczej będę dosadzać nowe, nie mam czasu na wykopywanie..na nocną zmianę pracuje dżaga, co rano coś zniszczonego, zwłaszcza piękne miejsca...wczoraj upolowała gołębia, nie chciała oddać, musiałam ją oszukać, ale połowa i rysów połamana!

Madziskoczek, Madziu buziam i dzięki

Danusiu, ale łany kwiecia, oczywiście dziękuję i nie ma co mówić o wybaczaniu, w ogóle jest mi bardzo miło, że tyle życzeń tu dostałam, z uśmiechem na twarzy idę do prac w ogrodzie

Pszczółko, dziękuję tak jak ty porządkuję, ale już została zerwana darń na nową rabatę, będzie egzotyczna w połączeniu z trawami gigantami

Evchen, bardzo dziękuję, ponoć w różowym mi do twarzy

hania/ [b] Haniu,[/b] jakie wielkie magnolie, ile kwiecia, dzięki za nie

zuza12/[b] Zuzia[/b], na składanie życzeń nigdy za późno, bardzo dziękuję

Pszczelarnia 11:43, 07 maj 2013

Do góry
Ewa... wiem, że nie lubisz słuchać ochów i achów.. wiec nie słuchaj.. a ja sobie tak powzdycham.
Warzywnik taki pokazowy......
W bylinowym doszły te kamienie?? Czy je wcześniej przegapiłam...
Magnolia i ten zachód słońca (a może wschód???)

Oj cudnie....... a pełnik to chyba kwiat Kotliny Bardzo je lubię i te europejskie i te chińskie

Pszczelarnia 10:35, 07 maj 2013

Do góry
Ewa magnolia boska! Warzywnik będzie super Swoje truskawki też chciałam poprzykrywać słomą ale za bardzo wieje u nas... i słomę będę miała wszędzie Ściągę z siania tyż mam
Pszczelarnia 07:58, 07 maj 2013

Do góry
Przepiękny, naturalny ogród, magnolia zjawiskowa, warzywnik imponujący i pięknie wkomponowany. Pozdrawiam serdecznie
Pszczelarnia 07:19, 07 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wiosna: magnolia nigdy nie miała tyle kwiecia. A jest to pół magnolii w tarasie, bo druga połowę stratował kiedyś tam lecący świerk.

Ewo, coś pieknego. Ogromna magnolia. Wczoraj widziałam taka w ogrodach Zamku w Kórniku.
Pieknie prezentuje się dom. Pełen stylu.
Mój kawałek raju II 04:14, 07 maj 2013

Do góry
Aniu, widzę że magnolia jeszcze w pąkach- która to taka późno kwitnąca
Ładny ma kolor
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:17, 07 maj 2013

Do góry
Przeczytałam, by być na bieżąco u siebie.. i padam.. idę spać. Musicie wybaczyć..... jutro zerknę do Was..

Madżenka to sobie gadaj do tulipanów.. zapowiadają przez 3 dni lato.. wiec polecą płatki... a potem dłuuuuuuugo brzydko i zimno ..

Pani Ogrodoterapeutaka... stroczyk masz ładny.. byle peirwszy, a potem to już leci..... na żagwin poczekam.. ... nie pali sie.. i tak nie mam gdzie sadzić.. ale Twój ma ładny kolor to fakt

Jola - i dobrze gadasz

Reszcie dziękuję za wizytę... i do jutra

A Magnolia ciemna to NIGRA.
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 23:37, 06 maj 2013

Do góry
Magnolia rozkwita ... z każdym dniem więcej kwiatków

Jutro uchwycę ją w całości o ile kwiaty nie opadną ...

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:29, 06 maj 2013

Do góry
Magnolia wygląda pięknie .... a migdałek
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:17, 06 maj 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Wróciłam dziś późno, wrzuciłam szybko coś na ruszt i popędziłam do ogrodu, aby zasilić roślinki nawozami. Miałam nadzieję, że zbierające się chmury i wiatr przyniosą deszcz i nie będę musiała podlewać całego ogrodu po akcji nawożenia. Co za paradoks, prawie całą majówkę lało, a jak deszcz był naprawdę pożądany, to ani kropli

Musiałam więc do zmroku podlewać ręcznie i wściekałam się na samą siebie, że jednak nie mam systemu nawadniającego, chociażby na rabatach.

Ale cieszę się, że kolejny punkt prac ogrodowych odhaczony

Niestety do rozpuczenia nawozu nawadnianie nie przydatne.... Nie rozuści, chyba że być pod ziemi wkopywała... Więc ja poluję na deszcz aby sypać nawozy
Ide oglądać zdjęcia

Edit: piekny migdałek i magnolia. Tulipany dają czadu!!!
Mój kawałek raju II 23:10, 06 maj 2013

Do góry
reni napisał(a)
Moja magnolia też przekwita

w warmińskim kwitną żółta i białą Lennei i nie wiem czy zdążę zrobić im zdjęcia, bo teraz nie mogę tam pojechać a wiem , że już kwitną
Rododendronowy ogród II. 23:04, 06 maj 2013

Do góry
Magnolia zjawiskowa, rh też. Bogdziu, pokazuj nam teraz zdjęcia swojego ogrodu częściej, bo wchodzi w cudowny okres kwitnienia. Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:55, 06 maj 2013

Do góry
odurza zapachem , a jak będzie wieksza nie ruszę się stamtąd..

magnolia ma takie dziwne plameczki
Dla odmiany czas na zmiany... 22:53, 06 maj 2013

Do góry
Jezu, co to za drzewo, całe uginające się od kwiatów? Czyżby taka zabójcza magnolia? Oczy wyszły mi z orbit! Betka nie skubnęłaś jakiejś Żurawki?
Wszystko o czym ... Marzysz 22:53, 06 maj 2013

Do góry
malwes napisał(a)
Kasiu, ależ w tym Marzyszu jest pięknie. Nie ma o czym marzyć, bo tam już wszystko co najpiękniejsze jest!

Magnolia przepiękna a futro...urzekające i tajemnicze!

Gosiu, dziękuję bardzo kochamy to miejsce, to spełnienie naszych marzeń i strasznie się cieszę, że też je tak odebrałaś będziesz zawsze moim miłym gościem, zapraszam

Pszczelarnia 22:52, 06 maj 2013

Do góry
Wiosna: magnolia nigdy nie miała tyle kwiecia. A jest to pół magnolii w tarasie, bo druga połowę stratował kiedyś tam lecący świerk.

Rododendronowy ogród II. 22:52, 06 maj 2013

Do góry
Bożenko magnolia jest czarująca. Widzę, że ma znakomite warunki w Twoim ogrodzie.
Czy możesz zdradzić czym i jak często ją nawozisz?
Moja rośnie na wygwizdowie i mimo, że kwitnie to nie tak obficie jak jej poprzedniczka w moim starym, zacisznym ogrodzie.... Zastanawiam się czy jej nie chronić zimą przed wiatrem... Ale jest już ciut za duźa....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies