Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Rododendronowy ogród II. 14:41, 06 maj 2013

Do góry
justa35 napisał(a)
Jejciu rd cudne. Aż przypomina mi się Dania.
Magnolia powaliła mnie na kolana - prześlicznie kwitnie
I coś mi się wydaje, że często będę tu zaglądać - pozdrawiam

Mnie sie Dania raczej źle kojarzy ale niech tam, nie bedę narzekac. Zapraszam więc częściej i pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 14:29, 06 maj 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
Przepiękna magnolia. Wygląda naprawdę wspaniale. Ja się doczekałem u siebie aż 1 kwiatka

Chętnie bym się z Tobą podzieliła bo mnie ich nie brakuje. I w koncu wiem dlaczego ja sie denerwuję jak kwitna małe kwiatki . Ciągle mi się wydaje że ich prawie nie ma bo się przyzwyczaiłam że u mnie tylko wielkie bukiety magnolie , forsycje, rododendrony i azalie , kolkwicja,.....liliowce , bzy , jaśminy, te małe prawie sie nie licza, nie sa widoczne ale dobrze że są.
Znowu na wsi 10:36, 06 maj 2013

Do góry
Haniu, Aniu dziękuję za kibicowanie. Raźniej mi, gdy czuję wasze wsparcie.

Nie było mnie przez weekend, więc postępów zero . Dzisiaj pojawiła się ponownie ekipa ogrodnicza, robi się ostatni odcinek murka. Za tydzień, dwa sianie trawnika. Zaczynam mieć nadzieję że chwasty tym razem mnie nie zarosną .
A magnolia miała być w kącie przy szopce, ale nie pasowała Żonowi. Chciał tam mieć iglaka, więc trzeba było przekopać. Iglak w postaci tui Schmaragd jak widać jest. Początkowo był posadzony Szmaragd "z odzysku", ale nie miałby szans w tym miejscu na regenerację. Więc poszedł na drugą stronę, gdzie lepsze warunki słoneczne przede wszystkim.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:47, 06 maj 2013

Do góry
w słońcu Twój ogród jeszcze ładniejszy. Mówiłam Ci już że tulipany masz piękne? A czereśni na miedzy mało co dorówna. I kaczeńcom...
Rododendronowy ogród II. 09:08, 06 maj 2013

Do góry
Jejciu rd cudne. Aż przypomina mi się Dania.
Magnolia powaliła mnie na kolana - prześlicznie kwitnie
I coś mi się wydaje, że często będę tu zaglądać - pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 08:58, 06 maj 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Bożenko masz rację magnolia przepiękna
TAK podpisuje się pod słowami Ani obiema rękoma i nogami
Marzy mi się Siedlisko.... 08:09, 06 maj 2013

Do góry
Mała magnolia "Betty" już rozkwitła

Duża "Susan"ma dopiero jednego kwiatka
Rododendronowy ogród II. 07:35, 06 maj 2013

Do góry
Przepiękna magnolia. Wygląda naprawdę wspaniale. Ja się doczekałem u siebie aż 1 kwiatka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:15, 05 maj 2013

Do góry
biała przy zawijasku tez w połowie kwitnąca

Magnolia

i jej stopy
Zielony galimatias 22:47, 05 maj 2013

Do góry
Eve napisał(a)
Witaj Ewciu, przyszłam z rewizytą

Bardzo się u Ciebie przez rok zmieniło

Piękne tulipanki
Co do magnolii, to ona kwaśnolubna, więc cokolwiek dla RH i hortensji dobre dla magnolii też

Trzeba pilnować, żeby ziemię kwaśną miała, bo inaczej zaczyna chorować.Można podlać chelatem żelaza, żeby chlorozy nie miała i zakwasić ziemię, bo nie przyjmie składników z nawozów. No i trzeba uważać na korzenie bo ona ma je bardzo płytko i są kruche

Magiczna siła najlepiej wchodzi dolistnie, nie ma strachu przed zasoleniem.

No na te foty też czekam

U mnie nareszcie się przeciera i wychodzi słoneczko!

Bardzo Ci dziękuję Ewuniu, zaczynam lubieć swój ogród, mieć z niego radość i cieszyć się każdym kwiatkiem i roślinką Zaczynam doceniać to, że przyroda pracuje nieustannie - trzeba jej dać tylko szansę, a ona z niczego robi coś Dzisiaj dostrzegłam te zmiany jakie zaszły w ciągu roku na naszym ogrodzie. Teraz to jest naprawdę ogród

Zapisuję skrupulatnie wszystkie rady doświadczonych ogrodników Do magnolii kupiłam nawóz z firmy Agrecol, polecany przez Madżenkę, a osobno mam nawóz do Rh i hortensji. Myślałam, ze magnolia taka kapryśna i potrzebuje specjalnych nawozów Dobrze wiedzieć, ze można używać tego samego, łatwiej utrzymać nawożenie w ryzach O chelacie nie wiedziałam... gdzie to można kupić? w ogrodniczym i jak to stosować?
Ania i róże i cała reszta :) 22:41, 05 maj 2013

Do góry
Anuś, życzę słonka i spełnienia planów Magnolia nie kwitnie, ale za to róże nie zawodzą U Ciebie są najcudowniejsze i zaróżowiłaś mój ogród Dziękuję Ci za tego wirusa Co prawda Giardiny nie udało mi się namierzyć, ale upolowałam inne róże z ADRem (teraz wiem, że coś takiego jest
Buziaki Aniu
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:39, 05 maj 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny, miło mi ze znajdujecie czas żeby do mnie zajrzeć
Niestety zupełnie nie pamiętam skąd mam ciemnego ciemiernika Rośnie u mnie już parę lat i jakoś nie zapamiętałam źródła jego pochodzenia. Szczególnie teraz wiosną stwierdzam, że w ogóle nie pamiętam co gdzie rośnie. Czasem oznaczałam sadzone rośliny, ale w większości nie i teraz jeden misz masz. Na przykład piwonie. Mam ich trochę, bo ze trzy lata temu kupowałam i namiętnie sadziłam, ale jakoś nie pomyślałam, żeby sobie zapisać jakie. Jak zakwitną to może jakiś znawca pomoże w identyfikacji
Z wieloma innymi roślinami tez tak mam. Teraz staram się bardziej to ogarniać, ale już zauważyłam, że nawet moje ukochane funkie po zimie nie mają swoich tabliczek. I co się z nimi stało? Licho wie Jak podrosną to może poznam
Z ogrodu zaległe zdjęcia sprzed paru dni. Magnolia i paki klonu pensylwańskiego.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:15, 05 maj 2013

Do góry
Magnolia bajeczna!
Rododendronowy ogród II. 21:52, 05 maj 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kilka zdjęc mojej Alexandriny , która dziś była przepiekna.

Bożenko masz rację magnolia przepiękna
Rododendronowy ogród II. 21:45, 05 maj 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Życzę miłej i słonecznej niedzieli

Dzięki Aniu było miło i słonecznie a przede wszystkim pięknie zakwitła dla gości magnolia, własciwie magnolie ale Alexandrina szczególnie.Dzięki za piękna sasankę.
Igiełkowy ogródeczek 21:18, 05 maj 2013

Do góry
Tulipany miały swoją sesję

Jeszcze na niektóre czekam, a magnolia mnie zachwyca choć ma tylko 4 kwiatki- dosłownie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:02, 05 maj 2013

Do góry
Miniaturowy rh też zaczyna kwitnąć

Magnolia yellow river

narcyzy
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:29, 05 maj 2013

Do góry
Magnolia gwiaździsta dała czadu
Pokażę nasz ogród 19:34, 05 maj 2013

Do góry
Pierwszy majowy weekend dał zapomnieć o zimnej majówce. Ciepło i przyjemnie i coraz więcej barw w ogrodzie. Kwitną magnolie i tulipany, lada moment ruszą rododendrony i azalie. Ale oglądając zdjęcia sprzed roku - opóźnienie w przyrodzie dwutygodniowe:
magnolia lennei

i pod magnolią:

i magnolia susan:

"Baśniowy" Ogród 18:15, 05 maj 2013

Do góry
A w jakiej hurtowni będziesz to kupować?Bo chyba nie wszędzie można dostać ten środek.

Magnolia Susan

i druga, ale tej nie znam nazwy
Szafirkowo

Żurawki, w końcu się pobrały, ale nadal będę pryskać na te opuchlaki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies